ahojte maminky, chcem sa opýtať či ste boli v situácii že do škôlky kde chodil už starší súrodenec začal chodiť neskôr aj mladší. či bol ten nástup jednoduchší, či bolo mladšie dieťatko spokojnejšie a kľudnejšie že tam má staršieho súrodenca. totiž ideme do takej situácie práve, starší syn 5 ročný chodí do škôlky a teraz v týždni by tam mal nastúpiť aj mladší, nebudú síce v tej istej triede, starší je už v predškolskej, ale veľa času z dňa sú triedy spojené, ráno sa spolu hrajú, obedujú spolu, na prechádzky chodia spolu, spinkajú spolu cez obed a poobede sú spojení už. mám nastúpiť do práce a tak sa bojím ako si maličký tam zvykne a chcem sa utešiť tým či ten nástup bude ľahší tým že tam budú chlapci spolu 😅
@amadora ahoj, aj my toto budeme riesit..11.2 nastupuje mladsia dcerka. Starsia bude v inej triede, ale je to mala skolka, dokopy je tam 44 deti, takze tiez budu baby velku cas spolu 😉. Ja verim, ze nastup pre Juli bude lahsie, aj ked ranny plac treba ocakavat podla mna, lebo to ze mamka s ockom nebudu pri nej nezachrani asi ani sestra 😅 Ale mozno ked ju uvidi na dvore alebo v jedalni tak sa jej bude lahsie cakat na koniec dna. Bude tam predsa mat niekoho z rodiny 😉 Nasa mladsia sa uz tesi, kazdy den, ked starsia odchadza, chce ist aj ona, tak som velmi zvedava ako to nakoniec dopadne 😉
@kaktusik007 @blumka akože aj u nás je plač zo strany mladšieho že chce aj on ísť za bračekom, koľkokrát mi do triedy ušiel, no len iné to bude keď tam začne chodiť ozaj 😅
@amadora
@blumka bude to v pohode baby 😉 uz su dostatocne "nabudeni" na skolku, takze pohoda...
my sme mali inak to stastie, ze aj susedove dievcatko slo do skolky, aj este jedna tu odvedla z vchodu.. takze moj sice tam akoze nikoho nepoznal, ale v triede uz boli 3 deti s ktorymi sa hraval cez leto vonku na piesku.... takze to bolo podla mna lahsie...
a deti si zvyknu, to len my, matky, sme nesvoje ked ich zrazu pri sebe nemame 😀 😀 😀
Otazka,ktora zaujima aj mna,akurat u nas bude aj ta ista trieda-maju len jednu zmiesanu..dufam,ze aspon ak bude plac,tak bude trvat kratsie..a ze sa pocas dna aj zahraju..ze bude mat tam taku oporu v starsom..
@kaktusik007 ved to aj ja hovorim, ze ja to budem horsie znasat ako ona 😀
no to je asi pravda že my mamičky to horšie znášame 😅 starší už dostal poučenie (teda skôr som ho prosila o pomoc) nech sa mladšieho dohliada a venuje sa mu, zoberie ho medzi kamarátov, nech to má ľahšie 😀
@amadora z vlastnej skúsenosti môžem len potvrdiť, že je to veľká výhoda... najmä pre toho mladšeiho súrodenca ... my sme mali v škôlke minulý rok predškoláčku a malého škôlkára 🙂 ... staršia sestrčika dohliadla na svojho mladšieho bračeka, keď mohla... keď chodili všetky triedy von na ihrisko v aréali škôlky, tak sa mohli spolu aj zahrať... a tiež, keď spájali triedy, tak vždy sa snažili zadeliť detičky tak, aby boli v triede so svojimi súrodencami (je to také nepísané pravidlo v našej škôlke...) ... sem-tam som počula ako ho musela dcérka "ochraňovať"... alebo on ju😀 ... skrátka súrodenci... keď sa oni dvaja medzi sebou hádajú, tak to je ok, ale beda, ak by sa náhodou našiel niekto, kto by zapáral do jedného z nich, hneď mu príde na pomoc ten druhý a už "bojujú spolu, keď treba, aj s celým svetom"...😀 😀😀
@amadora ach jaj, dievca, co riesis.....
samozrejme ze nastup bude jednoduchsi -- moj starsi zacal teraz pred mesiacom chodit do skolky, no a s mladsim mam problem - on do skolky nechodi a tak je smutny a chce tam aj on - takze uz je pripraveny na september, nevie sice co to znamena, ale vie, ze aj on bude chodit ako sam hovori do koky 😀