Ako často vam bývalo dieťa chore po nastupe? Maly začína v septembri, muz ma tlaci už do práce s tým že malého bude nosiť a ja mám vyzdvihnúť len sa obavám že kedy si mám hľadať pracu či hneď od septembra alebo radšej počkať ?
Nášmu trvalo cca 4 mesiace kým nabral imunitu...dovtedy bol viac doma ako v škôlke. Začala som pracovať až koncom októbra a aj to z domu, čo veľmi pomohlo lebo inak by som bola asi stále na očr. 🤷 Teraz je už ale fakt viac v škôlke ako doma, takže chvíľu to trvalo.
Moji obaja každý druhý týždeň doma, dcéra až kým nešla do 1.triedy v škole. Po covide opäť odznova.
Nástup u nás v septembri a od vtedy neustále choré. Vydržia v škôlke max 4 dní a potom 2 týždne doma a znova max 4 dní a takto dokola. Čiže prácu si ani nehľadaj- zatiaľ
u nas uz 2 roky fungujeme max 2-3 tyzdne skolka, 2 tyzdne doma (niekedy aj viac). latame to cez homeoffice, ocr, stari rodicia. som z toho na prasky. rano v satni to niekedy vyzera ako v cakarni u lekara. iba, co ma clovek vkuse nervy na nezodpovednych rodicov. lebo to co je pre niekoho trochu sopel u ineho dietata moze skoncit trojtyzdnovou chorobou. casto, ked je moznost a nieco vazne hrmi cez skolku, tak uz ju nechavam radsej doma a robim z homeoffice (co naozaj je dost narocne lebo pracovne povinnosti musia byt splnene a o dieta musi byt tiez postarane). zboznuje skolku, ale bohuzial radsej s nou byt doma, ked je zdrava, ako ked ju zlozi na tri tyzdne. ucitelky mame uz kvoli tejto chorobnosti niekolko mesiacov pn, deti sa miesaju a striedaju v triedach. ale tak zevraj existuju aj deti, ktorym nikdy nic nie je.
No pravdepodobne bude choré. Nemusí. Ale väčšia pravdepodobnosť je, že bude. Dokedy, ako dlho, ako často, ako veľmi? Nemáš šancu zistiť. Ja by som prácu napriek tomu hľadala. Ak nie ste na tvoj príjem vyslovene odkázaní, a ty si s tým v pohode, tak ta práca samozrejme nesuri. Ale zváž verziu, že takto chorlave bude až do času, kým pôjde do školy, vtedy počítaj ešte s dlhším.pobytom doma a na to sa ti nabaľujú roky diery bez práce a pracovnej praxe. Aj také deti totiž poznám, a je ich veru viac, ako tie, čo sú relatívne dlhšie zdravé.
Každý mesiac chodi len par dni, stale niečo doniesol domou a všetci sme ochoreli.
Syn chodí do školy od októbra 2022 a reálny sú mesiace kedy nešiel ani deň kvôli chorobe. Celý december a január bol doma. Bez babiek a tomu ze obaja s mužom mame veľmi flexibilnú prácu by sme to nedali. Aj teraz je 2 týždeň doma a ide až v pondelok do škôlky. Predtým to bolo super zdravé dieťa ani sople nemal kým nezačal chodiť do škôlky. A to chodí do škôlky kde je veľmi malý kolektív detí.
Do nastupu ziadny problem po nastupe katastrofa. Ale kazde dieta je ine, kludne si robotu hladaj napr. na pol uvazka, alebo brigadu a uvidis ako to pojde a potom sa zariadis.
@elizabet173 super napisane👌🏻
Moja nastupila ako 4rocna, dovtedy bola chora tak raz za rok, este dr hovorila ze nas pomaly nepozna. Teraz od septembra hotova katastrofa uz neviem co mam robit, len od novembra mala obojstrany zapal stredneho ucha, hnisavu anginu, mononukleozu (6tyzdnov doma), sarlachovu anginu pred dvoma tyzdnami dobrala atb a momentalne zas lezi na gauci a ma teplotu zaktra ide k dr. Pomedzi to este bezne sople ktore som neriesila s dr. Uz som fakt na prasky, ale samozrejme nemusi kazde dieta byt takto
Ak bude dieta chore, narok na OCR ma aj otec, nielen matka. My sme sa na OCR striedali, vymienali smeny ako sa dalo. Brigadovala som uz pocas rodicaku, potom som presla na TPP u toho isteho zamestnavatela
Mňa takto strašili kamarátky že uvidím každu chvíľu budem mať dieťa doma choré zo škôlky.Maly nastúpil do škôlky minulý rok v septembri,pre istotu som ostala doma do konca roka a prácu som si našla od tohto roka od januára.Od septembra bol doma 3 krát čo bol chorý väčšinou to vyšlo pred víkendom teda štvrtok piatok plus víkend doma,v pondelok už bol fit.On je ešte aj alergik.A celkom dobre zvládol škôlku.Nedavam mu nič na imunitu,akurát že sme vonku za každého počasia a obliekam ho naľahko.To znamená nenosí tielko ani pančuchy v zime.Mozno aj toto pomáha že nebýva chorý,neviem.No nemusí byť pravidlom že každé dieťa bude viac doma choré po nástupe do škôlky než v škôlke.
U nás katastrofa po nástupe..predtým zdravý ako rybycka a potom koniec..max vydržal týždeň zdravý a 3 týždne doma a tak dookola 😅😒
Môj muz si mysli že to sú len reči že decka sú chore po nástupe do skolky, maly má 2,5 a sopel mal raz takze si mysli že tak to ostane. Peniaze nám nechýbajú, bokom mame 40000€ samozrejme sú neni na hluposti. Ale keďže si musím hľadať novú prácu od septembra budem mat aj skúšobnú čiže ist nonstop na OČR nemôžem lebo má vysmaria ihneď preto som chcela počkať kým sa aklimatizujeme. Maly je veľmi naviazaný na mna ešte kojeny. Neviem aký aurgument mám mužovi predostrieť či kašlať na neho a Sak v septembri uvidí jak to chodí? On na ocrku nepojde, podniká živí nás od a po z.. mám pocit že mu je jedno ak by ma vyhodili hlavne že budem niekde a potom môžem hľadať od znova..
Tak idealne, aby si nastupila uz teraz a bola po skusobnej dobe a o dieta sa to teraz staral niekto iny, babky, opatrovatelka. Nasi sice neboli az tak casto chori, ale zas boli na striedacku a do toho aj ja.. najma prvy rok chodievala moja mama, lebo inak by sa mi ani neoplatilo pracovat. Kedze som vzdy ochorela od deti. Neskor som si uz obcas vzala.ocr aj ja. Nastastie ( a to som menila pracu) mame tolerantneho zamestnavatela a v pohode su u nas ludia aj pn ci ocr a nikto z toho nerobi vedu.
Kazdopadne treba mat poriesene, kto bude s dietatom. Nemozes byt prosto len ty.
Aj toto si treba vydiskutovat s muzom a pripadne dohodnut s babkami/dedkami.
No náš chodí od septembra a dokopy chodil možno dva mesiace.Ani to nie.Musela som si nájsť prácu na 3dni v týždni aj to len na 4 hodiny poobede, lebo to sa ani nedalo s ním byť stále na ocr dokonca sa ani striedať s mužom, stále je doma.V septembri boli moje deti v škole a škôlke akože obaja naraz za celý mesiac až 6 dní, inak stále jeden z nich alebo obaja doma.
@elizabet173 U nás v školke rodičia dajú deťom 3 až 5 vrstiev aby im nebolo zima.Moj má len tričko na to bundu(v zime zimnú, teraz nosí už prechodnú),čapicu tepláky a botasky(samozrejme v zime nosil topánky) teraz minulý týždeň sme mali už 20 stupňov u nás.Ked je takto teplo aj 2-3 hodiny poobede sme vonku.Ked prší dám mu pršiplášť a gumáky,rád skáče do mlacky.Ked sneží rád robí stopy do snehu,proste za každého počasia čo najviac sme vonku.Zname čo mám sú zalezene vnútri,čakajú kedy bude 30 stupňov až potom budú chodiť von s deťmi.
A ake argumenty chces davat muzovi? aj moji boli kojeny do 3r. a naviazany na mna. Ale normalne nastupili do skolky. Mne pride ze ti nechces ist robit ale muz ta posiela. Toto si musite vyriesit medzi sebou. A co sa tyka chorob, bohuzial dieta moze byt chore aj kazdy mesiac do 6r. cize ani choroba ako argument neobstoji.
Moj prvy isiel do skolky ako 4-rocny.
Do vtedy bol iba raz chory.
Ako nastupil do skolky viac bol doma.
Od neho to chytala aj mensia. Tak som to brala ze super. Bude mat imunitu. Uz je predskolacka. No tento rok je to hotova katastrofa.
Teraz by mal ist najmensi do skolky-narodky ale az v oktobri tak ktovie ci ho vezmu. Ale aj tak. Rodina 300km od nas. Babky pracujuce. Muz je casto pracovne prec. Takze ja ozaj neviem co budeme 😤
2 deti....kazde bolo v skolke 4 roky, za cely cas boli chori asi 3x.
@kacena2022 nepojdu ani vtedy, cosiiiiii. To bude velmi horuco. Toto ja poznam....prsi, neda sa ist von, snezi, neda sa, fuka vietor, neda sa, je clapkanica, neda sa, je velmi horuco, neda, este nie je tak teplo, neda sa. A potom pride otazka: -A tvoje deti preco nie su stale chore a nase su? -
🤷🤦
@filipka250 U nas napriklad tato teoria nefunguje. Ja som s malym vonku doobeda aj poobede,ci snezi,prsi,teplo je,zima je...proste za kazdeho pocasia. A neobliekam ho nijako extra,podla svokry napriklad malo. A je pravda,ze do dvoch rokov a nieco nebol chory,nekaslal nesoplil...lenze za posledny polrok uz mal covid, teplotu s kaslom a soplami trikrat, jednu vyzivnu laringytidu. Takze co este viac urobit uz neviem. 🤷
@tatianaba chapem, ze nefunguje u kazdeho, ale ked niekto sedi s dietatom naozaj neustale dnu, tak si myslim, ze je predsa len vacsia pravdepodobnost, ze bude chore.
Napr ja som dedinske dieta, na dvore vychovane 😀 a tiez som ako mala bola casto chora.
@filipka250 Jasne,jasne,s tym ja uplne suhlasim. Tiez doobeda pozeram,kde su vsetky deti,kedze na ihrisku sme len my.
A ja som ako mala tiez stale mala anginy a to sme boli vonku vkuse.
Moja dcéra bola do okamihu, kým nastúpila do škôlky zdravá ... keď nastúpila do škôlky "sodoma gomora", viac doma som bola ako v robote ... pokiaľ nemáš babky, tetky, sesternice, ktoré by sa postarali, prácu si nehľadaj, máloktorý zamestnávateľ by Ti pod chvíľou toleroval OČR.