Dobrý deň, je tu prosím niekto kto má podobnú skúsenosť? Druhé bábätko čakáme v júli, starší syn bude mat v auguste 3 roky, po dohode s manželom sme dospeli k tomu, že by sme ho chceli dať do škôlky od januára (aby nemal naraz veľa zmien- súrodenca, MŠ, ..)
Chceme sa vyhnúť chorobám pri nástupe pri novorodencovi a tiež, aby si naňho zvykol, preto takto. Prosím o rady a skúsenosti, či to niekomu takto vyhovovalo, alebo rovno s nástupom od septembra, ďakujem.
Ak mate skolku do ktorej ho zoberu takto nevidim v tom problem ale vela ms aj s neskorsim nastupom pocas roka beru tak, ze za miesto si platis od septembra. 🤷🏻♀️ Ale myslim ze urcite je lepsie teraz aspon na doobedu par x do tyzdns ako potom aby nanho nebolo vela zmidn naraz
Teoreticky to možné, po dohode so škôlkou. Väčšina však uprednostňuje nástup od septembra, tak sa môže stať, že ho zoberú až do ďalšieho septembra.
V podstate blokuje miesto pre dieťa, ktoré by do škôlky chodilo.
Pre dieťa je tiež zložitejšie začlenenie sa do zabehnutého kolektívu.
Takže ja by som to takto neriešila a dala do škôlky teraz ako dovŕši 3 roky
Práveže pre dieťa by bolo lepšie ísť v septembri a podľa potreby si ho nechať doma.
Je to individuálne, záleží to od škôlky či ti bude čakať na reálny nástup v januári.....buď si budeš platiť miesto od septembra, s tým že reálne tam chodiť nebude alebo v januári bude plná kapacita, takže ti ho nevezmú....
Ako sa chces vyhnut chorobam pri nastupe? Ty si myslis ze ked ho das teraz tak uz potom v septembri nebude byvat chory? Vidno ze to je tvoje prve dieta 😃 Mas krasne predstavy 😃
Ako učiteľka MŠ ti napíšem, že január býva čo sa týka všeobecnej chorobnosti jeden z najhorších mesiacov. Ja osobne by som si v tvojom prípade nechala dieťa doma celý prvý rok mladšieho a dala ho do škôlky od septembra ďalšieho roku. Ak nutne chcete tento rok, radšej od toho septembra, ale december-február by som ho nechala kvôli chrípkovej sezóne doma a išiel by potom až na jar.
Ja som bola rada, ze je v skolke, ale aj tak bol viac doma :D