Nástup do MŠ v januári

anavi0944
Včera o 13:14

Dobrý deň, je tu prosím niekto kto má podobnú skúsenosť? Druhé bábätko čakáme v júli, starší syn bude mat v auguste 3 roky, po dohode s manželom sme dospeli k tomu, že by sme ho chceli dať do škôlky od januára (aby nemal naraz veľa zmien- súrodenca, MŠ, ..)
Chceme sa vyhnúť chorobám pri nástupe pri novorodencovi a tiež, aby si naňho zvykol, preto takto. Prosím o rady a skúsenosti, či to niekomu takto vyhovovalo, alebo rovno s nástupom od septembra, ďakujem.

x_mery_x
Včera o 13:16

Ja som bola rada, ze je v skolke, ale aj tak bol viac doma :D

nynia
Včera o 13:18

Ak mate skolku do ktorej ho zoberu takto nevidim v tom problem ale vela ms aj s neskorsim nastupom pocas roka beru tak, ze za miesto si platis od septembra. 🤷🏻‍♀️ Ale myslim ze urcite je lepsie teraz aspon na doobedu par x do tyzdns ako potom aby nanho nebolo vela zmidn naraz

patka06
Včera o 13:42

Teoreticky to možné, po dohode so škôlkou. Väčšina však uprednostňuje nástup od septembra, tak sa môže stať, že ho zoberú až do ďalšieho septembra.
V podstate blokuje miesto pre dieťa, ktoré by do škôlky chodilo.
Pre dieťa je tiež zložitejšie začlenenie sa do zabehnutého kolektívu.
Takže ja by som to takto neriešila a dala do škôlky teraz ako dovŕši 3 roky

januska12323
Včera o 13:49

Práveže pre dieťa by bolo lepšie ísť v septembri a podľa potreby si ho nechať doma.

lienka.7
Včera o 14:06

@anavi0944 obe mi chodili až od januára, nemenila by som. pokojne mi napíš ss ak chceš.

mogaa
Včera o 14:16

Je to individuálne, záleží to od škôlky či ti bude čakať na reálny nástup v januári.....buď si budeš platiť miesto od septembra, s tým že reálne tam chodiť nebude alebo v januári bude plná kapacita, takže ti ho nevezmú....

11bodka11
Dnes o 07:37

Ako sa chces vyhnut chorobam pri nastupe? Ty si myslis ze ked ho das teraz tak uz potom v septembri nebude byvat chory? Vidno ze to je tvoje prve dieta 😃 Mas krasne predstavy 😃

ava11
Dnes o 11:26

Ako učiteľka MŠ ti napíšem, že január býva čo sa týka všeobecnej chorobnosti jeden z najhorších mesiacov. Ja osobne by som si v tvojom prípade nechala dieťa doma celý prvý rok mladšieho a dala ho do škôlky od septembra ďalšieho roku. Ak nutne chcete tento rok, radšej od toho septembra, ale december-február by som ho nechala kvôli chrípkovej sezóne doma a išiel by potom až na jar.