Náš škôlkar sa pocikáva

mamina271
12. sep 2014

Ahojte mamicky a oteckovia,

mame doma starosti, a velmi mi pomozu vase rady. Takze zacnem postupne, moj syncek chodi do skolky uz druhy rok, dali sme ho este pred 3 narodeninami, cize minuly rok bol najmladsi v triede. Chodil tam velmi rad, sem tam sa pocikal zo zaciatku, neriesili sme to, ved bol v novom prostredi, neskor to ustalo.
Tento rok mame vsak zase tento problem, neviem kde je chyba, lebo doma sa nam syncek nepocikava vobec, bez plienok bol a to este ani 2 roky nemal.
Aby som bola uplne presna, ide len o pocikavanie sa pocas spanku. Doma mava syncek postielku taktiez suchu, a to spi cca 10 hodin, bez toho aby isiel na wc, cika pred spanim a rano ked vstane. Tento rok chodi uz s detmi v jeho veku, na nic ine sa nestazuje, iba viem , lebo syna si poznam, ze sa hanbi za mokru postielku ☹.
Manzel uz uvazuje nad nastevou psychologa. Ja som riesila len s ucitelkou zatial, ze on proste doma tieto problemy nema, a ona nevie co robit.Vraj deti chodia cikat pred spanim...Nevravi nic, len sa postazuje vzdy , ze zase sa pocikal....
Ale tak zeny, on keby sa pred tym spanim vycikal , tak ja myslim,ze postielka by bola sucha..Myslim, ze syn sa hanbi ist na wc ked tam idu pred spanim hromadne, je leviny alebo sa boji ist...ako to riesit? Mali ste tiez taketo, podobne starosti?
Dakujem

meluela
12. sep 2014

@mamina271 neda sa s ucitelkou dohodnut, aby dohliadla ze sa naozaj pojde pred spanim vycikat? A od synceka zistit ci mu vadi to hromadne cikanie, ak ano ze by sa isiel vycikat zvlast ... to snad aj pre ucitelky bude menej roboty nez riesit pocikanu postielku

bibistec
12. sep 2014

podla mna tiez bude problem v tom ze sa nevycika ked ostatni, mozno aj viac pije alebo je mu zima a ani si to neuvedomi a mozno na zaciatku to bolo tak a teraz je uz aj on nervozny a omzno preto sa pocika. asi by som to riesila ak teda s detskou lekarkou nech vyluci zapal mocovych ciest a pripadne tu psychologicku alebo len trochu ustretovejsi pristup v skolke

mimikas
12. sep 2014

normalne povedz ucitelke, ze nech ho este raz zoberie na zachod ked uz budu vsetky deticky lezat v posteli. Mozno mu vadi ze to je hromadny ukon, osobne aj mne by to vadilo.

janickacrazy
12. sep 2014

@mamina271 Moj syn takisto nechce v skolke hromadne cikat, no on je taký odvážny, že všetkých pošle preč sám 😀 😀 😀 len učitelka može byt pri nom, detom povie, aby išli preč, lebo on ide cikat. Tiež sa raz pocikal, lebo sa nebol pred spaním vycikat s detmi, to sa stáva, zabudol sa. treba poprosit učitelku, nech nanho dohliadne, aby sa nezabudol vycikat.

zuzkaanicka
12. sep 2014

@mamina271 nieco podobne sme mali tiez, potom sa zistilo, ze dcera bola obcas unavena, isla sice na zachod s ostatnymi detmi, posedela si, ale nevycikala sa ... pre istotu som jej dala aj moc skontrolovat, ci nie je prechladnuta a kedze sa tam nic nenaslo, tak ucitelka dohliadla na to (sice neochotne 😖 ), ze sa naozaj vycika a bolo po probleme ... takze poziadaj ucitelku, aby skusila dohliadnut, ci sa naozaj vycika-moze to pomoct 😉

sucha_postielka
17. sep 2014

@mamina271 Mila mamina, prvym krokom by malo byt to, ze sa s ucitelkami dohodnete, aby dohliadli na to, ze sa vas syncek poriadne pred spanim vycika. Ak sa hanbi pred ostatnymi, nech ide posledny, ked tam uz ostatne deti nebudu. Pani ucitelky nie su vzdy ochotne riesit deti takto individualne, ale ked sa s nimi slusne dohodnete, nemal by to byt problem. Kolko ma syn rokov? V akom veku zacal tento jeho problem s nocnym pomocovanim? Skutocne sa mu to nikdy doma nestalo?

babulina
19. sep 2014

@mamina271 my sme boli na tom rovnako, on sice sa isiel akoze vycikat ale urcite sa nevycikal, lebo aby sa polhodinu na to pocikal na total tak neverim ze ma taku kapacitu mechura, treba ist za ucitelkou a poprosit o spolupracu, odkedy sme sa dohodli s ucitelkami mame po probleme ale nebolo to az take jednoduche akoby sa mohlo zdat

sucha_postielka
19. sep 2014

@babulina Ano, presne ako pisete. Tu musia pomoct pani ucitelky. Malo by to byt aj v ich zaujme - predsalen dozriet na dieta, aby sa poriadne vycikalo, by malo byt aj pre nich jednoduchsie, ako prezliekat postel. A este jeden tip - hoci sa to velmi chlapcom nebude pacit, aj oni sa lepsie dokazu vycikat posediacky. Urcite lepsie ako postojacky. Mozno aj to by pomohlo.