ahojte, rada by som ak by ste mi poradili alebo napísali nejaký zoznam čo nakupiť do škôlky. Nastupujeme po prvý raz v septembri, ak by ste vedeli poradiť čo určite budeme potrebovať. Nerada by som všetko na poslednú chviľu a naraz lebo to určite zaťaží finančne. Viem že každá škôlka vyžaduje niečo iné ale ak by ste mi poradili so základným zoznamom potešilo by ma. Dakujem 🙂
nic extra vam netreba.. teplaky, nahradne spodne pradlo, ponozky, pripadne pancuchy, prezuvky - najlepsie pevne s otvorenou spickou, pyzamo, u nas to boli detske obliecky (plachtu dali svoju) a oblubeny vankusik pre dieta. Zoznam co treba na zaciatku vam da kazda skolka podla svojich potrieb. U nas to bolo tekute mydlo, wc papier 10 ks, papierove vreckovky 10 ks.
My sme okrem prezuvok,pyzamka,uteraka a poharika nepotrebovali nic.vankus,plachtu,obliecky nam poskitla skolka.na hyg.potreby sme sa skladali po 5 euro na zaciatku sk.roka.
U nás to bolo iba papučky, pažamko a zubná kefka. Na šatni mali každý svoje vrecko kde sme im mali dať náhradné oblečenie keby sa stala niáka nehoda.
My do skolky potrebujeme : oblecenie co bude mat na sebe, nahradne veci do skrinky, plachtu, obliecky, prezuvky, pyzamo, uteracik, kefku, poharik, zubnu pastu, hreben (pre dievcata) a potom take veci ako caj (vacsinou granulovany), sirupy, wc papier, papierove vreckovky, tekute mydlo.. a to je asi vsetko.. 🙂
mna trochu prekvapilo, ze z kazdej veci potrebujem o dost viac kusov, ako ked sme boli len doma, cize som musela dokupovat. mozno sa niektore deti tak nezaspinia, hlavne od jedla, ale moj syn potrebuje kazdy den ciste tricko a velmi casto menim aj denne teplaky. cize treba mat v zasobe aspon po 5 ks triciek a teplacikov vhodnych aj do skolky. okrem toho, pevnu obuv na prezuvanie a jeden cely outfit ma ako nahradne oblecenie v skolke. no a na cestu tzo skolky tiez kazdy den menim nohavice, vynimocnew ma dva dni po sebe tie iste, pretoze popoludni su vonku uz prezleceni na domov, cize aspon 5 ks nohavic musim mat kazdy tyzden pripravenych
my sme do skolky potrebovali - prezuvky, pyzamo, plastovy poharik na pitie, dievcata hreben na vlasy + nahradne oblecenie do skrinky (spodne pradlo, tricko, ponozky, teplaky). Aaaale, treba sa pripravit na zvysenu potrebu oblecenia - ponozky, pancuchy, tricka, teplaky (alebo nohavice), kedze deti chodia zo skolky ako prasiatka - spinave od jedla, piesku, travy......
Este ma napadlo, ze ak nevie dietatko poriadne (relativne cisto) jest, tak aj podbradnik.
A potom veci, ktore skolka moze/nemusi vyzadovat - obliecky, plachta na postel, uterak, toaletny papier, papierove vreckovky, tekute mydlo, cistiace prostriedky, vytvarne pomocky......
este ma napadlo, ze do skrinky ako nahradne oblecenie stacia aj uplne obycajne kusky, pretoze to tam v podstate lezi cely rok, takze sa moze stat, ze dietko z toho vyrastie a ani to nebude mat na sebe.....
aj my nastupujeme do skolky od septembra neviete niekto kolko ma bude stat mesacny poplatok
Je to rozdielne, stanovuje to zriadovatel urcite percento zo zivotneho minima ak sa nemylim, my platime 13,40eur @zika20 mesacne plus strava 1,13 za dennu jednotku, zprs je 50eur na cely rok a 20eur na rok do triedneho fondu, hygienicke potreby a dalsie zalezitosti nosime podla vlastneho uvazenia a moznosti ale oficialne sa od nas nic neocakava
toto by aj mna zaujmalo. tiez v septembri 1-krat do skolky. 🙂