Ahojte, mam 4rocnu dcerku a v poslednej dobe sa nam zda nejaka "nahluchla". Proste stoji odo mna asi meter, ja/MM jej nieco hovorime, zopakujeme aj viackrat, aj hlasnejsie, nech teda pocuje a ona bud nereaguje, alebo sa spyta na uplnu inu vec. Vacsinou ma ako keby vypnuty prijem. Na druhej strane dokaze kominikovat velmi pekne, pamata si vela veci a aj sa vie spatne o nich porozpravat. A teraz neviem, ci to je vekom a je v obdobi, kedy nas proste ignoruje a ma vlastny svet, kedy nevnima, alebo ma zalahnute v uskach (asi mesiac sme boli na striedacku vsetcia nadchovi aj s kaslom) a mam s nou utekat k dr. Stretli ste sa s tym niekto? Dakujem
ahoj. kamaratka mala ten problem - tiez po nadche, soplikoch... 4 rocna dcerka chvilu mala problem so sluchom. preliecili sa a bolo zasa fajn. a dalsej znamej zasa uz 6 rocny synovec ma nacuvaci pristroj, lebo straca alebo ma slabsi sluch. ale neviem skrz co.
a zasa ja mam doma 4,5 rocneho mladeho muza a obcas vie uzasne ignorovat a hovorit si o tom svojom.
tusim kdesi v nejakej teme sa hovorilo, ze treba skusat nejaky necakany zvuk - tlesknut, ked sa nediva, zhodit kluce...
a pre pokoj v dusi skusit zajst za dr.
drzim palce
moja dcera mala "selektivnu hluchotu" v tom veku, som na nu hovorila, dokazala sa s kamennou tvarou tvarit ze ma nepocuje, aj som sa bala ci nie je nahluchla skusala som to ze som o nej septom hovorila s 3 osobou ze S bola taka a onaka, a som klamala, a netopier vsetko pocula a opravovala ma. 🙂
ale tiez som uz zvazovala lekara.
Staršia po takejto šnúre prechladnutí mala zaľahnuté v uchu, vyšetrenie úplne nebolestivé, doktorka jej tam čarovala kolo hlavy s kovovými tyčinkami 😉 trvalo asi mesiac, kým bolo toto vyšetrenie úplne v poriadku, ale cca. po týždni už počula lepšie. Takže ja odporúčam zbehnúť na ušné, maximálne sa dozvieš, že je všetko OK a budeš vedieť, že len ignoruje 😀
určitě na orl, může mít po rýmách, nachlazení, volnou tekutinu v uších, nosní mandle zvětšená tomu moc nepřidá....petr měl všechno tohle , až má z toho bubínky vpáčené a problém na delší dobu. odstranění mandle pomohlo, píchnutí uší a odstranění tekutiny taky, ted čistíme kapkami oleje a je to ok.
neslyšel skoro půl roku, tedy - slyšel, ale strašně špatně. televize na plné pecky, nereagoval, v autě se s ním nešlo domluvit 😝 .
určitě lepší zajít na orl, než něco zanedbat.
Starší dcera po jedné rýmě též "ohluchla", vyřešily to až trubičky v uších (minizákrok v celkové narkoze), po roce se to stejné opět opakovalo, takže šla pryč nosní mandle. Od té doby už rýmu měla, ale zcela bez problémů. Určitě bych to nenechala být, šla bych na ORL - pokud by to bylo ono něco se s tím neudělalo, mohly by z toho být trvalé následky. Nechci strašit, jen píšu svou vlastní zkušenost.
Dakujem Vam, skusim pockat este zopar dni a uvidim. Aj ja aj MM sme mali tiez teraz posledny mesiac zalahnute v usiach (skolkove bacily neobisli ani nas 🙂 ) a nam pomohlo spavat v ciapke zopar dni 😀, tak to skusim aj na dcerke. Ak sa to nepolepsi, pojdem k dr. Viete mi povedat, ci musim ist najskor k pediatricke a az potom na orl, alebo mozem ist rovno na orl?
určite orl a neodkladaj to veľmi
@k_a_j_k_a ahoj nasa mala mala nahluchlost ked mala cca 10mesiacov mala zvukovody uspate spolikmi aj ked sme odsavali nezdalo sa mi lebo ked som ju volala alebo jej hovorila tak bez reackie sli sme na kramare a tam mi povedeali ze ma zapalene obe uska nepriechodne zvukovody tak burovsove kvapky + take atb,a sli sme na tympanometriu po vylieceni ci to nebude mat nasledky chvalobohu vsetko ok radsej by som sla cim skor na usne
@k_a_j_k_a no doprčic, já si furt říkala, co má s nahluchlostí společeného dieta, a došlo mi to až po hodině asi! 😀 jinak k tématu, já když mi bylo cca 5, tak jsem nikdy neslyšela, co mi kdo říkal, resp já to slyšela, ale nerozuměla jsem jim, a dycky jsem řekla "Cooo?" a pak teprv mi to došlo... takže si táta myslel, že si z nich dělám srandu... pak mě i hnali k doktorovi... a pak sem z toho vyrostla 🙂
od mé sestry, čtyřletý syn, tak ve školce jim řekli, že se jim zdá že malej špatně slyší, běhali po doktorech...vytrhli mu mandle a bylo to dobrý,pokud by mu to nepomohlo, tak zaváděj do uší takový trubičky protože v těch uších mohou být takový srůsty, který zabranujou slyšení....tak držím palce
toto mi príde ako keby si písala o mojo synovi. mal zväčšnú nosnú mandlu, ktorá mu tlačila do ušiek špiny. po vybratí sa sluch znova polepšil. určite by som zbehla k doktorke. môže to byť maz v ušiach, hlieny z nádchy, proste niečo, čo je v sluchovej trubici.
My jsme to měli loni v létě...chvílema slyšela dobře, chvílema špatně..po nějakédobě jsem s níšla na ORL a zjistili jí tekutinu v Eustachových trubicích 😉
@berenika39 můžu se zeptat kde synovi odstraňovali tu mandli? A jaké to bylo po zákroku? Syn je taky hluchý, mandli má zvětšenou, půjde na vyndání, zvažuju Bulovku, termín by byl těsně před Vánoci, cca 20-21.12., tak se bojím, aby na Štědrý den neměl nějaké potíže po zákroku..díky 🙂
@morgan v MOdřanech, je tam poliklinika a v té soukromé ORL. Jednodenní chirurgie, ráno zákrok a po probuzení domů, máš nonstop čísla na lékaře, kdyby něco. Po zákroku asi hodinu monitorují, když je všechno v pořádku, můžete domů. Bez hospitalizace. stálo to 5 000,-. Šli jsme tam hlavně kvůli tomu, že to tam dělali laserem, tu ránu jakoby "zapečou", zní to děsně, já vím, ale ono to potom nekrvácí a hlavně nedoroste. Bez celkové to už dneska nedoporučují a ani myslím moc nedělají, nevím. Petr byl přesně před rokem. Stejný postup mají i v nemocnic v Kaldně, taky to tam chválí. Jinde nevím, na \bulovce jsme měli termín, ale utekli jsme , omlouvám se, že to píšu tak natvrdo, ale byli jsme tam na vyšetření a na bjednání a čekali jsme tři hodiny v narvané chodbě , kde ležela zakrvácená sténající babička a byl to fakt děsný zážitek pro malého, sestra i doktorka děs, jak kdybychombyli další kus do počtu, tak ale uznávám, že to mohla být blbá náhoda. Uvidíš, třeba je to tam už jiné, píšu jen svou zkušenost.
@berenika39 děkuju za ifno, my právě jdeme na Bulovku zítra, zkusím a uvidím co mi řeknou. Já jsem slyšela, že tam je ta dětská doktorka nějaká trochu drsnější ale prý umí, tak nevím, ale co si budeme povídat ten přístup je dost důležitej.
Zítra zavolám do těch Modřan a zeptám se jaký mají čekací doby atd. a tu Bulovku taky můžu zrušit vždykcy. Hodně se mi líbí, že se po tom laseru jde po zákroku domů 🙂
Dakujem Vam, skusim nas objednat na orl, co najskor. Snad to bude len na vyspricovanie usiek 🙂
@morgan tak držím palce.
@k_a_j_k_a nasa Dia to mala minuly rok - zacalo to chvilu po ORL vysetreni na ktore bola poslana logopedom, takze sme vedeli, ze predtym "hlucha" nebola, usna jej dokonca aj uska od mazu vyplachla. tiez to bolo take, ako tu ktosi pise, ze na kazdu otazku odpovedala Cooo ?... tak sme si najprv mysleli, ze len si z nas srandu robi, ale potom sme si vsimli, ze ked je od nas na viac ako meter vzdialena, tak proste nepocuje. Mala vpacene bubienky kvoli spuchnutej sliznici, dostali sme na to Aerius - mali sme ho mesiac uzivat. Akurat sme ale isli k moru, tak sa tam za dva tyzdne z toho vyliecila a sirup mam doteraz v skrini neotvoreny 😀
@berenika39 děkuju, nakonec to dneska dopadlo tak, že jsme objednaní na pátek do těch Modřan a na Bulovku jsme ani nejeli 🙂
@morgan no tak to je změna🙂. a ani nemusíte čekat, což je super, budete do vánoc v klidu a všechno bude ok. moc držím palce, uvidíš, že jsou tam moc fajn. at vám to pomůže a když se ti bude chtít, dej vědět, jak to šlo🙂.
@berenika39 děkuju, určitě sem pak písnu, i pro ostatní, koho to zajímá, aby věděli 🙂
@k_a_j_k_a Určite neodkladaj návštevu ORL, spanie v čiapke tomuto problému nepomôže. Vplyvom nádchy mohla prekonať aj zápal stredného ucha, ktorý ste si vôbec nemuseli všimnúť a čím dlhšie to budeš odkladať, tým sa jej môže zhoršovať sluch. Nemáš na čo čakať. 🙂
@k_a_j_k_a odporucam pouzit rhino konvicku a robit preplach nosa, nez sa dostanes na ORL. Osobne mam vyskusane a robim to Matejovi (5 r.) pravidelne, ked je zdravy 1 x denne, ked ma nadchu, alebo zacinaju sopliky tak az 4 x za den. Okrem toho ma odporucane striekat do nosa Vincentku. Matej mal operaciu nosnych mandli, na jar sme mali podozrenie ze zle pocuje. Chodili sme kazdy mesiac na ORL, do nosa dostal Aquarhino spray, Vincentku a robit preplachy. Uz hrozila operacia zavedenia vzduchovych trubiciek. Preplachom sme uplne precistili prinosove dutiny, ulahcilo sa uskam. My mame tuto konvicku:
http://www.najlekaren.eu/nadcha/4106-konvicka-n...
Je to setrny a bezbolestny sposob hygieny nosa. Konvicku nam odporucila doktorka na ORL.
Díky za tohle téma.. Malá je teď na atb podruhé asi za dva měsíce a přijde nám taky úplně nahluchlá.. Já myslela že to tak dělá, nebo že je zakoukaná na telku, ale když neslyšela ani o čokoládě, rak mi to přišlo divné.. Příští týden jdeme na kontrolu tak to řeknu doktorce...
No, kdybych nezazila, neuverim. Muj synovec sel od skupinky lidi asi dvacet centimetru, tri mu neco rikali a on vubec nevnimal 🙂 pak kdyz sli k doktorovi, zjistil, ze se mu v ousku ucpal ten maz, ousko vycistili a vsechno je zase v poradku, vubec nic to nebylo (on to jen vytahal, v tezsich pripadech se to musi vyplachnout) Je to pry docela "humus", ale myslim, ze ve spojistosti s rymou se to mohlo stat. Ale take predtim z normalne slysiciho ditete, nereagoval absolutne na nic nebo jen na krik. Drzim palce, radim doktora, muze to byt vazne jen tohle a to je malickost.