Ahojte maminky, hlavne tie co mate doma predskolaka. Dnes som bola so synom na vyšetrení co sa malo diať v jeho škôlke, lenže on tam bol jediný tak psychologička navrhla, že by som išla do susednej škôlky kde je viacej predskolakov. Lenže môj syn odmietal spolupracovať, stále odbiehal za mnou, plakal, že sa bojí že ho tam nechám a aj napriek uistovaniu sa s ním nedalo, tak sme išli preč. Trosku ma to zamrzelo, lebo viem, že je múdry a šikovný, len asi sa zľakol. Neviem co ďalej teraz, odklad nechcem, L en o bude jediný 6rocny v jeho škôlke a take ako nultý ročník u nás ie je. Prosím vás mate niektorá s týmto skúsenosť? Ďakujem
@zuzana92521 je emocionálne nevyzrety podľa toho čo opisujes....ale do septembra sa toho zmení 😊
podla mna zas bola chyba v tom, ze sa to vsetko dialo v inej skolke. vsak ako predstavte si, ako sa musel bat, ze uz nebude chodit do svojej starej skolky, kde ma isto vela kamaratov
@beky1813 psychologička navrhla, že príde za ním nakoniec aj tak do škôlky, keď sme boli na DOD v škole, tak sa mu tam páčilo, aj sa hral s cudzími deťmi, tešil sa ze je v škole, no neviem prečo dnes takto zareagoval. Nie je na mňa nejak extra naviazany, cize m a jeho správanie udivovalo. No uvidíme, nechcem ho trápiť, ale zas ked bude najstarší v škôlke, tak aby sa tam nenudil, lebo všetci starší poodchadzaju.... A teraz bude zápis, asi ho tam bude musieť zobrať muž, lebo pri nom je odvážnejsi.
@tapala áno on sa bál že ho tam nechám... Ze uz nepôjde do svojej škôlky, prišlo mi ho tak ľúto. Ale keďže psychologička odmietla prísť len koli môjmu synovi do tej škôlky, tak to chcela spravit týmto spôsobom. Tiež to nebol najlepší nápad, no uvidíme, lebo ked ja nie som a ani muž pri nom, tak nie je s ním problém, len je povahovo po mne ja som bola rovnaká ako syn.
@zuzana92521 tak on kľudne sa za par mesiacov môže zmeniť na nepoznanie... daj otestovať a daj mu čas
Kľudne sa môžete na tie testy hocikde v CPPP objednať sami a pôjdeš ich tam urobiť s ním. Nie niekam do škôlky. Prípadne sú aj súkromné takéto centra.
Oni ti odklad môžu odporučiť ale nie prikázať je to čisto na rodičoch či ho dáš do prvej triedy alebo nie, ty ho poznáš najlepšie.
@drobcek26l ved toto, viem ze je sikovny ale bol asi pod stresom, zrazu niekde inde a mal sa hneď správať akoby nič, nie je to bohužiaľ taky odvazlivec ako niektoré detičky, ja som bola detto taka ista
@zuzana92521 ak si svoje dieťa poznas na žiadne testy si nemusela brat. Načo? Alebo si si jednoducho nie istá že je na školu zrelý a chcela si ho dat radšej otestovat?
Ak je inak ok jeden jeho prehrešok neries 😊
Ale ak ma toto stropit aj v skole lebo iné prostredie....tak do školy nie.
No neviem ale podla toho co opisujes je to nezrele dieta. Ja mam dceru co mala odklad ale koli inemu. Poviem ti jedno ak si nie si ista zober ho na testy k sukromnej psychologicke z mojich skusenosti su lepsi. Ale predatav si ze pride do skoly do cudzieho prostredia kde je vela novych vnemov co potom? Vezmes ho lebo bude plakat? To nie.je o tom ze si v skole zvykne tie problemy sa budu nabalovat a bude sa to s nim tahat a vzdy moze byt nieco kde bude zaostavat. Ale aj nemusi a do septembra sa to moze zmenit. Ale aj nemusi, preto je urcite na mieate psychologicke vysetrenie aj aby si mala lepsi pocit ty. Mozes ho zobrat aj k statnej a sukromnej aspon uvidis tie rozdielne testy a rozjodnes sa. Ale ak by si co i len troxhu pochybovala daj odklad nic nestrati prave naopak.ziska. Drzim palce aby si bola spokojna tak ako ja ze som sa dobre rozjodla
Ahoj ja som v škôlke testy odmietla. Moja dcéra je introvert, tak som nechcela, aby príliš špekulovali. Na zápise tiež bola v strese, tak to nebolo ktovie čo. Teraz je tretiačka, šikovná bez problémov.
@zuzana92521 je po tebe po kom má byť, keď si ho ty formovala🙂uzkostliva mama úzkostlive dieťa som taká a môj syn tiež, takže chápem....,ale nemalo by to tak byť, lebo ako baby píšu pôjde do školy a bude plakať?asi ho treba uistiť, že ides tam s ním, bude sa diať to a to, sľúbiť mu odmenu malú, nie každý je hneď odvážne....vezmi ho na testovanie inam.Moja kamarátka teraz riešila s prvakom podozrenie na odchýlku pri učení a tiež jej tam 2x plakal, lebo ona bola za dverami.A psychologička si ju dosť podala, že dieťa treba učiť sebavedomiu a napr poslať ho do obchodu ona má byť vonku a nie, že mama mu stojí za chrbtom.
Určite ho daj otestovať niekde inde ešte raz môže byť šikovný múdry, ale nie pripravený už zodpovednosti, odlúčeniu a pod....
@katarinamarkova ja som nevedela, že to nie je povinné, mne len dali papier v škôlke, tak som to vyplnila, neriešila som to ďalej... A nemala som ani v okolí nikoho, kto zapisoval deti do školy tak som sa o tom ani s nikým nebavila.. Čiže preto toto...
@bibistec ja som bola taka istá, pri zápise si doteraz pamätám, som vrieskala ako neviem co a zvykla som si, no ale ja som potom bola šikanovania takže u mňa to bolo zas trosku o inom.. Syn sa veľmi rýchlo dokáže adaptovať, a ja si myslím, že pár dní a zvykol by si... Len ja som bola v strese, on bol asi zrejme nevyspatý, cize tiež v strese, pýtala som sa v škôlke, absolútne nemá problém s tým, že by sa nedokázal adaptovať, keď nastúpil do škôlky, tak ani len jednu slzicku nevyronil a učiteľka mi vravela, že kiež by mali všetky deti take ako môj syn. A v škole sa mu páčilo a tam sa dokonca zapojil aj do hier keď sme boli na dod a aj sa hral s cudzími deťmi. Ja som bola samotár a introvert a to som aj doteraz...
@eliska13 je na tom určite niečo, ja práveže som sa snažila mu vstepovat to, že on ma byt nebojacny, a aj ho stále uisťujem, že je šikovný a dokáže veľa, môj manžel je sebavedomejsi, aj on mu to všetko vysvetľuje, pri nom nie je malý taky plachý ako pri mne..... Aj učiteľka v škôlke mi povedala ze je rozdiel, keď ho muž berie do školy, tak je taky sebavedomejsi ako. Keď ho. Beriem ja...
@drobcek26l presne tak!!! My sme mali odklad min.rok a ten rok nam enornne pomohol ..syn ked sme boli na skolskej zrelosti teraz,tak testty urobil na vybornu tiez zapis prebehol super
@zuzana92521 no urcite este otestovat, ale toto, co popisujes, moze byt jeden z dovodov na odklad.