Musím súhlasiť, aby s dieťaťom v škôlke pracoval psychológ a logopéd?

tutanchamon79
24. aug 2023

Dcéra začína chodiť od septembra do škôlky. V škôlke mi dali podpísať a vypísať kopu papierov kde mam súhlasiť s tým ze s dieťaťom bude v škôlke pracovať logoped a psychológ. Musím s tým všetkým súhlasiť? Je tam celý dotazník ešte aj o mojom tehotenstve, pôrode ako prebehol, apgar skóre, veku a vzdelaní rodičov, o chorobách v rodine. Zdá sa mi to prehnane veľa informácií na to, že dieťa ide len do škôlky.

zuzanna33
24. aug 2023

@tutanchamon79 musíš podpísať informatívny súhlas aj u logopeda aj sa budú informovať o vas

34katka34
24. aug 2023

@tutanchamon79 my sme tie mohli dať informovaný súhlas, aby mohol s dieťaťom pracovať psychológ, ale nepodpísali sme.

pribinak
24. aug 2023

@tutanchamon79 buď rada. Nájsť detského psychológa či logopeda je niekedy umenie
Veď to bude na začiatok len screening na zachytenie deti ktoré budú potrebovať pomoc

luccija
24. aug 2023

@tutanchamon79 vypis čo uznas za vhodné

petulda333
24. aug 2023

Syn to v skolke nemal,dcera ano. A som za to rada a lutujem,ze to syn nemal

koniarova
24. aug 2023

Mala by si byť za to vďačná,nie hľadať problém tam,kde nie je.

viestta
24. aug 2023

@tutanchamon79 podpisat to nemusis, nikto ta nedonuti, ale v pripade, ze sa bude robit screening nemusia byt zistene nejake problemy, o ktorych ani netusite. Ak by aj zistili problemy, tak vas len odporucia na dalsie pracovisko, nebudu ich v skolke riesit.
V skolke sa bude robit aj screeningove vysetrenie zraku, napriklad. Budes o tom informovana

dzulli1980
24. aug 2023

Všetkými desiatimi by som takú možnosť brala ... vieš, aký je problém zohnať logopéda, aké sú tam čakacie doby atď.? ... detto psychológa ... chodila som s dcérou aj aj, štátny logopéd nula bodov, rok čakačka, čiže súkromný (45 minút 20 EUR), takisto súkromná psychologička (40 minút 50 EUR) ... prehnane úzkostlivá si ... Tvoje dieťa je tam jedno z mnohých, nikto z neho nebude robiť cvičenú opičku ... ale samozrejme podpísať nemusíš.
@tutanchamon79

anjelicek26
24. aug 2023

Je dobre,ked dieta raz za cas vidi odbornik.. U Nas do skolky chodili Pani s Centra vcasnej intervencie,logoped aj psycholog. Mamicky to aspon nemuseli obiehat po skolke...

stanulienkat
24. aug 2023

Su to uzitocne veci. Co by za to druhi dali. A info o porode-zrejme budu robit nejaky skrining a vyhodnocovat to. Je to naozaj dobre vediet. Mamicky zas hladaju problem, kde nie je.

belllinka
24. aug 2023

@tutanchamon79 a preco si proti logopedicke a psychologicke? Neviem prist na ziadny normalny dovod 🤷‍♀️

koniarova
24. aug 2023

@belllinka lebo pani si myslí,že všetci sú zvedaví na detaily z jej života. A poprípade to budú chcieť niekde zneužiť. 😁

tutanchamon79
autor
24. aug 2023

Ďakujem všetkým za odpovede, hlavne tým ktorý do toho nedávajú zbytočne emócie. Ďalšie odpovede typu - mamičky hľadajú problém kde nie je ma už nezaujímajú.
Modry koník je super, že je tu hneď kopa odpovedí. Ale na druhej strane všetky tie mamičky co majú iný názor a musia ho dat najavo tým ze zhadzuju autora diskusie ci ostatné mamičky co odpovedali sú hrozne.

belllinka
24. aug 2023

@koniarova alebo je to ten typ zeny, ze “ved treba sa proti niecomu burit” 😁

belllinka
24. aug 2023

@tutanchamon79 no ale fakt som zvedava, kvoli comu to odmietas

petulda333
24. aug 2023

Zaujimal by ma dovod,ze preco nie? Syn keby mal tuto moznost v skolke,usetrilo by mi to teraz starosti. A problem mohol mat davno prec

nykkushka
24. aug 2023

🍿🍹

tutanchamon79
autor
24. aug 2023

Ja som nikde nenapísala ze to odmietam, pýtala som sa ci s tým musím súhlasiť. Zdá sa mi cudne ze vsetky deti v dnešnej dobe v 3 rokoch potrebujú psychológa.

anavixy
24. aug 2023

Vsetky tie veci co sa pytaju v dotazniku mozu dost vyrazne ( niektore viac, niektore menej) vplyvat na vyvoj dietata, aj rec aj psychomotoricky vyvoj… Urcite s tym mozes nesuhlasit, so vsetkym mozes nesuhlasit, aj v skolke aj u lekara aj hocikde… ale teda mne sa toto tiez nezda ako zla vec, netreba to brat tak ze sa teraz budu sparat v tom ako doma zijete alebo ci doma nemate neviem ake choroby. Ono sa to koniec koncov vsetko v tej skolke skor ci neskor ukaze, akurat s vyplnenym dotazníkom moze byt jednoduchsie sa v probleme zorientovat.

anjelicek26
24. aug 2023

Ja to chapem,ze je tam isty stupen paranoje,ze co budu robit s mojim dietatom bez mojho vedomia...Ver mi,ze cokolvek si behom (ohlasenej)navstevy vsimnu hned odkonzultuju s rodicom., Spytaju sa,co a ako uz riesia a ci vedia niekde pomoct ...ziadne sedenia ci terapie bez suhlasu rodica nie su.. rovnako chodi so skolky aj zubarka a aj ocna.. U Nas dokonca aj na ZS Este chodi zubarka pozriet a dostanes papier,ze het k zubarovi mate kaz😁😁Robia to kvoli detom,lebo Su rodicia,co sa proste nestaraju a dieta pomoc potrebuje. Mysli na tie deti, tvojho sa to tykat predsa vobec nemusi. Je to suhlas,ktory predkladaju kazdemu rodicovi...

zuzulka558
24. aug 2023

Logopéda by som súhlasila, psychológa nie ak nemá problémy a keby mal išla by som na vlastne náklady aj keby bola čakacia doba neviem aka

petulda333
24. aug 2023

Zas co myslis,ze tam s nimi budu robit? K dcere chodila raz za mesiac,sledovala ich pri hre,opytala sa nieco a pod. Len pozitiva v tom su

zuzulka558
24. aug 2023

@tutanchamon79 nepotrebujú je to biznis,, vlastná skúsenosť v skolke mala odklad nemusela mat do školy keď mali tie testy v skolke ja som odklad chcela tak som si to sama vybavovala aj ho mala 🤷‍♀️

petulda333
24. aug 2023

@zuzulka558 len to ona nemusi vediet ci mu je nieco. Ja som u syna mala pochybnosti. No okolie a ucitelky v skolke vraveli,ze sa sprava normalne. A teraz v 7.rokoch mi psychologicka vravi,ze sme mali prist skor. A sama to lutujem

rita_malina
24. aug 2023

@tutanchamon79 informacie poskytnut nemusis a iformovany suhlas mozes dat len na vybrane veci. Ale to sa skor bude venovat nejakum temam, vztahom, soc.spravanie, komunikacia atd.
Tie sumy, psycholog je aj statny v nemocniciach a spol a bezplatne. A screening sa robi tak ci tak aj na zapise, ked sa im nieco nezda, poslu do CPP

milanemila
24. aug 2023

No vacsinou take deti, kt maju rodicov ala “psycholog je blbost a naco by ho bolo treba niekomu” ho potrebuju najviac 🙈
V skolkach sa riesi napriklad aj psychomotoricky vyvoj, dokonca musia odkladat aj nejake cvicenia, kt deti robia a vyhodnocuje sa to. Je mozne takto odhalit rozne poruchy. Psycholog sleduje deti aj pri hre a pod. Naco je dobry logoped snad ani vysvetlovat netreba.

luxus10
24. aug 2023

a na druhej strane su psychlogicky, ktore vyrazne prekracuju svoje pravomoci, a porusuju prava deti aj rodicov, kladu nemiestne otazky, vypytuju sa na veci, ktore sa nemaju co pytat, hlavne sa pytaju bez suhlasu, ci pritomnosti rodica,,,

takze
@tutanchamon79 nie nemusis suhlasit, podpis iba to s cim suhlasis...oni to musia respektovat...

zuzinka888
24. aug 2023

Joj, ja by som bola vdacna keby bola taka moznost v skolke. Ono nejde o nic vazne, nik ti z dietata "blazna" robit nebude. Ono je to skor pre pomoc. Npr.ADHD, PAS, Asperger ono tieto deticky su " ine" v niecom narocnejsie - neobsedia a tak. Ucitel sa len moze domievat ci je neposlusny a nerespektuje ju alebo ma tuto diagnozu. Urcite je lepsie s detmi pracovat ak to potrebuju. Ak nie, a su to bezne norma deti nebudu sa im venovat.

mircalla
24. aug 2023

Boze, tieto sibnute matky, co im vsetko vadi....aj to, co je plus...
Takze nechcem logopeda a psychologa, keby bolo treba. Dava to zmysel.
Naco vobec chodit do skoly? Vsak aj tomu sa da vyhnut

tutanchamon79
autor
24. aug 2023

@anavixy ďakujem, tvoja odpoveď mi pomohla.