Na dieťa nepoberám žiadne prídavky. Musím niekde hlásiť, ak ho nedám do škôlky? Má 4 roky a cestujeme už druhý rok po svete. Trvalý pobyt má však na SVK, tak neviem. Vďaka
V roku, kedy by malo byt predskolak, sa radsej odhlaste s trvaleho pobytu...
@bora0123 tak to spĺňam. Vďaka 🙂
Ano , ak si na MD / RD s dalsim mladsim dietatom, tak to hlasit nemusis. Povinna skolska dochadzka zacina uz rok pred tym, ako ma dieta nastupit do skoly. Najdite si potom skolku naklonenu domacemu vzdelavaniu a nechaju vas doma len s nejakym preskusanim
@anjelicek26 a? Ako jej to pomôže? Dieta bude akoze bezdomovec?
Niekde TP mat predsa musí.
Autorka, po 3 rokoch mas na UPSVAR hlasiť, či máš dieta doma alebo v skolke. V 5tich ma ist do skolky, podas prihlášku, prijmu ti ho a dohodneš sa individuálnom vzdelávaní. Tiez tak mame v skolke 2 deti.
Musíš nahlásiť po skončení RD, UPSVAR že dieťa je doma v tvojej starostlivosti alebo v škôlke. Aj sami zvyknú keď neohlásiš poslať upomienku.
@jakubrianka to som urobila minulý rok. Nevedela, či je to potrebné robiť opäť, alebo je to v poriadku. Veľmi pekne ďakujem za odpovede.
Citala som ze by sa to malo nahlasit, jedina vynimka je ak je mama na materskej este s inym dietatom pod 3 roky - co je nas pripad tak som zatial nic neriesila 🙂