Musím nastúpiť do práce, ak ide dieťa v 2,5 roku do školky?

12. feb 2022

Ahojte, prosim vas ako to je ked mam stabilne miesto v zamestnani na dobu neurcitu a chcela by som dat dieta od 2,5 roku do skolky na 4 hodiny, s tym, ze ja by som este ostala do a do tych 3 rokov. Je to mozne? Nie je to problem v praci, ze dieta mi nastupi do skolky, nie som povinna nastupit? Ďakujem

liz_lemon
12. feb 2022

je to mozne, mozes byt doma

autor
12. feb 2022

@liz_lemon a som povinna nieco oznamovat v takom pripade zamestnavatelovi? Ked vlastne mam to miesto v praci na dobu neurcitu, ci netreba nic ani oznamovat?

liz_lemon
12. feb 2022

nie, normalne si doma do 3. narodenin

autor
12. feb 2022

@liz_lemon super, tak ďakujem za info, ani na urade netreba nic oznamovat hej? Nikde proste?

liz_lemon
12. feb 2022

o tom, ze ostavas na RD nikoho neinformujes, ale treba oznamit UPSVAR nastup dietata do MS

autor
12. feb 2022

@liz_lemon jasneee, ďakujem ☺️

elizabet173
13. feb 2022

nie, nemusíš a je to aj veľmi rozumné, dieťa môže byť počas prvých mesiacov v kolektíve často choré (držím palce, aby nebolo) a ty by si vymeškávala často z práce.

ibrunova
13. feb 2022

Je to fajn, aspiň si zatiaľ zvykne a si k dispozícií, otázka je, či ti ho do škôlky teraz vezmú.

mia781312
13. feb 2022

Mala išla tak tiež a ja som bola doma ešte kúsok bola stále chorá bol to boj ale potom už fajn čiže určite dobre

simona92101
13. feb 2022

@liz_lemon mozem sa opytat,naco oznamovat UPSVAR??ved jej stale trva rodicovska

arasidka123
13. feb 2022

@simona92101 ja som tiež nenahlasovala keď malý nastúpil...dokonca ani keď mi prvé dve deti šli do jaslí ...

luliu
13. feb 2022

@liz_lemon UPSVAR sa nahlasuje od 3r

mogaa
13. feb 2022

Ono skôr ide o to, či ti to 2,5ročné dieťa vôbec do škôlky vezmú......

moonlight1210
13. feb 2022

Kamoska to takto mala. Dieta jej slo do skolky v cca 2,5 roku a bola este toho polroka doma, lebo jednak bolo spociatku na adaptacnom obdobi (teda len na 4 hodiny denne), a jednak bola pripravena utekat pre dieta, keby zo skolky volali skor, ze nieco.

Ked potom uz bolo na 8 hodin, tak si nachvilu konecne uzila aj trochu casu pre seba, a potom uz isla do prace.

elizabet173
13. feb 2022

@mogaa to je fakt ale na dedine možno áno

lylyjana
13. feb 2022

@moonlight1210 upimne, toto mi vobec nenapadlo, lebo som myslela, ze je to bud alebo. Ze bud je dieta v skolke a ja v praci alebo obaja doma na rodicovskej. Ale toto j paradny plan!

liz_lemon
13. feb 2022

@luliu áno, máš pravdu

liz_lemon
13. feb 2022

@simona92101 pomýlila som sa, treba až po skončení RD

moonlight1210
13. feb 2022

@lylyjana
Vsak aj tie 4 posledne mesiace (ked uz drobec bol na 8 hodin) paradne vyuzila.
Chodila hned rano po skolke (vyuzila, ze dieta tam vie dat uz od 6:00, takze mala vlastne 10 hodin denne k dobru) do posilky alebo behat.
Vyupratovala cely dom, vymalovala niektore izby, prestahovala niektory nabytok, lepila tapety, zmenila jedalnicek, schudla, vymietla obchody a sekace, vymenila satnik a do prace prisla spokojna, moderna kocka, akoby nikdy nerodila a neprebdela noci u drobca a nebehala vo vytahanych teplakoch na MD doma. 🙂

A dom upratovala a stahovala preto, ze ho chcela mat taky, aby vyzadoval co najjednoduchsiu udrzbu, ked bude v praci a uz nebude cas, lebo najradsej sa aj tak čičre na zahrade v kvetovych zahonkoch a to zabera vela casu.

mariejenka
13. feb 2022

@moonlight1210 joj,toto je moj sen😃 takto sa pripraviť do druhej rodičovskej 🙏 pozdrav kamošku ✌️🌺

lylyjana
13. feb 2022

@moonlight1210 to je parada!!! Kiezby to kazdej zene takto vyslo!!! Ja sa len obavam, ze ak by som mala 10 hodin konecne k dobru, tak ich 9 hodin presedim, ze KONECNE mozem nic nerobit a potim poslednu hodinu len zas rychlo rychlo nestihacky 🤣

fiafia
13. feb 2022

Tiež som to tak mala a neľutujem. Mala mala ťažkú adaptáciu a o nekonečných chorobách ani nepíšem.... Kde sa dieťa nachádza som oznamovala na úrade po3 rokoch resp prišlo mi predvolanie na UP 😁 dovtedy nič. A mesiac pred 3rokom som oznamovala zamestnávateľovi termín nástupu do práce.

autor
13. feb 2022

@elizabet173 presne tak nad tym uvazujem, aby sa aklimatizoval a aby som do prace nastupila uz v klude, ze je zvyknuty a imunita

autor
13. feb 2022

@ibrunova vezmu urcite, zhodou nahod moja mamina tam robi ucitelku a chce si ho do triedy zobrat, cize toto uz mam tak nejako vybavene, len som nevedel, ze ci ja nebudem v praci mat zle

autor
13. feb 2022

@mia781312 ano, preto by som aj chcela, ze aby som v praci hned nevymeskavala, ze takto si zvykne a aj choroby snad prejdu dovtedy, nez nastupim

autor
13. feb 2022

@mogaa toto prave ano, ja mam trosku vyhodu, ze maminka mi robi tam ucitelku a chce si ho k sebe do triedc tak to uz mam tak nejako vybavene, len som toto este chcela vediet, aby nahodou zrazu na mna z prace nevyleteli, ze som mala nastupit alebo tak

autor
13. feb 2022

@moonlight1210 tak presne to chcem aj ja ☺️

autor
13. feb 2022

@lylyjana ja som prave take pocula ze sa da, tak ze spytam sa ostatnych maminiek, nech si to overim radsej ☺️

autor
13. feb 2022

@lylyjana to je dost mozne ze len presedim a budem pozerat do steny 😅😅😅

babalenka
13. feb 2022

Ja som bola takto s dcérou Tri roky mala až v decembri a do škôlky nastúpila už v septembri.Do decembra som bola doma ,ale som sa nudila tak som si našla brigádu na dohodu tak som chodila tam aspoň a v decembri som deň po 3 narodeninách brala ešte zostávajúcu dovolenku a nastúpila až v januári .Ale to bolo pred 7 rokmi