Dcéra bude mat v lete 4 roky, je nutne ju dať do skolky? Môžem si dovoliť ostať doma, bojim sa však ze si neprejde napr chorobami a dobehne ju to neskor. Ma niekto skúsenosti?
musíš len do predškolskej a to ešte asi nie je v 4 rokoch.
Takže si ju kľudne môžeš nechať doma. a choroby vôbec mať nemusí ani neskôr v škole - ak má pomerne dobrú imunitu tak nič nehrozí...
Nemusíš, povinná je až predškolská trieda, ale čo jej socializácia? Kooperácia a interakcia s rovesníkmi? To je tiež dosť dôležité
Je u nás aktuálne povinná predškolská dochádzka 1 rok. Inak môžte riešiť tzv. domškoláctvo (vzdelávanie doma).
Nemusíš, povinná je len predškolská príprava, ale ani vtedy dieťa nemusí do MŠ. Môže ju absolvovať formou HS.
Pekne ju daj do skolky.
Nemusim ju dať do skolky, užívame si ju, bude nase jedine dieťa… veľa cestujeme wellnessujeme počas týždňa chodíme plávať infrasaunit proste mám pocit že je nám takto lepšie akoby mala byt zavretá v miestnosti od pondelka do piatka Resp na dvorku jak sliepočky… kreslí píše písmenka. Samozrejme neni každý den s deťmi ale ak je pekne sa s nimi pohra. Jedine co ma zaujima je kolektívna imunita aby sa nám to nevypomstilo
Tak keď máš takýto pohľad na škôlku, načo vôbec zakladas tému?
Aj socializacia a kamaratstva by ta mohli zaujimat.
@vanilkovazmrzka Sak neni v jaskyni s nami, kamarátstva pri takých malých deťoch sú podľa mna veľmi vágne .. ja som chodila do skolky a nepamätám si ani jednu kamosku a to som chodila s deckami ktoré boli z okruhu maminej partie
@pribinak kvôli chorobnosti v ŠKOLE
Neviem preco panuje predstava, ze dieta sa moze socializovat len a jedine v skolke.... Ja som ucitelka a ak by som si to mohla dovolit (nechodit do prace), tak mam domskolaka....
A nerozmyslala si teda o poldenke? Aj v kolektive bude (ak ti teda ide o imunitu), aj si ju doma uzijes. Poobedny rezim v skolke nepotrebuje....
Autorka
Tie choroby ju dobehnú, s tým treba počítať.
Možno skúsiť nejakú súkromnú mš , môžeš ju tam dať 1 ,2x v týždni. Imunita v škôlke veru dostane nafrak predpokladám, že by ju to potom dobehlo v škole..
No dcéra je teraz prvacka a chorí sú všetci rovnsko. Škôlkari aj neskolkari ktorí tam chodia. A znamená to skoro nonstop. 🤷🏽♀️ takze ak len kvôli chorobám, tak mozes byt pokojná.
Ahoj, ak Ti to pomoze, ja som nechodila vobec do skolky, vtedy nebola este povinna ani predskolska, cize prvy velky kolektiv ma cakal az v skole. Prvy rocnik som bola naozaj casto chora a vela som vymeskala a aj ten velky kolektiv bol na mna vela, ale uz druhy rocnik bol v pohode.
Na druhu stranu kazde dieta je ine, mozno to Tvoja zvladne lepsie. Kazdopadne do skolky chodit nemusi, kludne si este uzite cas spolu. Podla mna tu vynechanu skolku lutovat nebudete.
@zuzanockamt nemusia ju dobehnúť. Ja mam síce dieťa ktoré chodilo do škôlky aj do jaslí s chorá nebývala vôbec a tie choroby co mala ako kiahne, sarlach (paradoxne vždy keď bola doma) a problémy s mechurom by mala bez ohľadu na to ci by bola alebo nebola kolektívna imunita., rovnako aj kamarátka ma dve dcéry ani jedna nechodila do škôlky a jedna je nonstop chorá a druha nemá ani sopeľ ako je rok dlhý a to už chodia obe do skoly
Autorka nemusíš dat dieťa do škôlky a to či si dieťa od skáče choroby neskôr alebo nie ti nikto záruku nedá. Môže aj nemusi
@sense Ja mám takúto skúsenosť po rokoch v školstve. Sú však aj výnimky. Takže autorkino dieťa môže byť jednou z nich.
Moj pohlad na chorobnost
Ked ti bola uz par x chora , v skolke by nemala byt tak casto. Aspon nie stylom si kazdy mesiac tyzden doma.
Ked doteraz nebola chora , je vyssia pravdepodobnost ze chorlava bude.
Vidim to na okoli,aj tu na MK
Nemusíš. Šťastné to dieťa🙂 Chorôb sa neboj, čím staršie dieťa, tým lepšie. Nevidím na tom nič pozitívne, keď sa musí 3rocne dieťa a nebodaj mladšie trápiť neustále so soplami. A škôlka nie je žiadne prirodzené prostredie. Bola vymyslená na to, aby mohli mamy pracovať, nie pre dobro detí.
Samozrejme nemusis, az do predskolskej triedy, ale z mojich skusenosti, by som ju dala este o rok skor, ako je predskolska trieda. Som ucitelka a mala som viac takych deti, ktore nastupili az do predskolskej. Vseobecne boli mentalne velmi sikovne, ale tristvrte roka boli doma kvoli chorobam. Vacsinou teda ostali este o rok dlhsie prave kvoli tomu.
Plus malokto sa vedel dobre zaclenit do zohraneho kolektivu.
A co tak davat ju len na pol dna? Skus to zvazit.
Ta chorobost ju mize dobehnut. Moj mladsi syn si pri starsom -skolkarovi chorob dost odskakal. Teraz je skolkar on a veru imunitu ma ovela lepšiu ako maval brat. Starsi je prvak a po tych nekonecnych chorobach super.
Ja by som do skolky dala. Lebo to nie je len o kresleni. Oni sa tam ucia veeeel veci, o ktorych nemas ani ponatia.
Kedze skolka pre nu nie je povinna a budete chciet ist na vylet, do skolky ju nedas a hotovo
@biglovemom no... neviem... moj syn do 3 rokov bol asi 3x chory, raz dokonca v nemocnici a teda ako nastupil do skolky, to bolo nekonecne. Takze toho by som sa nedrzala. Je to individualne
Ja by som v tomto prípade nedala do škôlky. Až do predškolskej triedy a aj to len na pol dňa. Choroby sú stále, či škôlka alebo škola, takže kvôli tomu by som to nwrobila.
https://www.pravneprerodica.sk/velky-clanok-o-p....