Musí jedáleň MŠ prerobiť svoje jedálne lístky podľa nových materiálno-spotrebných noriem z 09/2021?

oblivian
12. jan 2022

V našom zariadení pre starostlivosť o deti do 3 r. sa varí podľa zastaralých noriem ešte z roku 956 p.n.l. Ako vedúca zariadenia som upozornila vedúcu školskej jedálne na zmeny týkajúce sa materiálno-spotrebných noriem s účinnosťou od 1.9.2021.
Ponuka jedál by podľa nových noriem mala byť oveľa zdravšia. Vedúca ŠJ však nemieni prepísať jedálne lístky, lebo to považuje za časovo veľmi náročnú úlohu. Môže ŠJ ignorovať tento revizovaný dokument?

zuzanka.zuzu
13. jan 2022

napíš dotaz na zriaďovateľa o metodické usmernenie a podľa odpovede sa zariaď, ja by som to asi takto urobila

anjelicek26
13. jan 2022

Povazuje za casovo narocnu ulohu? Tak nech sa dohodne s inou skolkou a pouziju orientacne ich jedalne listky, ktore to uz vypracovane maju, treba hladat kompromisy a nie sa snazit zachovat nieco, co sa robilo roky rokuce, lebo je to "lahke" a o zvyku... skor sa jej nechce merit zabehnutu metodiku varenia... alebo ty obvolaj okolite skolky a poziadaj o ich jedalne listky, ono nie je prakticky dovod, preco sa v tomto "nepodelit". Ci to vidim moc jednoducho?

dzina007
13. jan 2022

@anjelicek26 divas sa na to spravne... na eskoly.sk ma vela skol a skolok spristupneny jedalny listok takze je vela prikladov ako ho zostavit...

nafka0483
13. jan 2022

@oblivian Ak to ma veduca jedalne v naplni prace tak je uplne jedno ze jej sa to zda casovo narocne, je povinna to urobit.

Aj zostavovanie rozvrhu hodin (pre celu skolu) je casovo narocne a aj tak je riaditelka/zastupkyna povinna to robit kazdy rok.

nikpa
13. jan 2022

@oblivian vedúca jedálne je podľa jej prístupu k práci asi tiež z roku 956 p.n.l. 🙄 mala by ísť do dôchodku a nechať miesto niekomu kto má viac chuti a energie pracovať.

oblivian
autor
13. jan 2022

Dakujem za vsetky odpovede, vsetci mate pravdu. Avsak hlavnou otazkou je, ci je zmena povinna alebo sa skolska jedalen nemusi riadit podla novych dokumentov? Lebo vidim to tak, ze ak nieco nie je povinne, tak sa u nas zmena neudeje a mne ako ucitelke je luto nasich deti...

nafka0483
13. jan 2022

@oblivian Ak uz stare normy neplatia, ale su vydane nove, tak logicky sa nimi musia riadit.
Co je to vobec za otazky, ved vsetky normy, vyhlasky, zakony atd. ked sa noveliziju, tak uz platia v novej verzii a nemozno sa riadit starymi neplatnymi.