Musí dieťa s odkladom automaticky navštevovať školskú psychologičku?

katkka08
10. nov 2020

Dobrý deň, chcem sa vás spýtať či neviete mi povedať, keď dieťa malo odklad do 1.ročníka musí automatický navštevovať školskú psychologičku

elanor
10. nov 2020

a dovod? Nie, nemusi nic navstevovat. A automaticky uz vobec nie.

veronikaszabova
10. nov 2020

Nie

hradnapani
10. nov 2020

nie, vobec

katkka08
autor
10. nov 2020

@elanor ja len ,že mne bolo povedané, že to tie deti musia, že oni ho kontrolujú ako sa vyvíjajú a napredujú,a mne sa to nevidí kôli tomu ,že nie všetky deti tam chodia čo majú odklad

zuzka0605
10. nov 2020

@katkka08 blbost, nemusi chodit..odmietni.

elanor
10. nov 2020

@katkka08 neviem kto a ani preco ti tlaci kaleraby do hlavy, ale nieje na tom ani stipka pravdy.

katkka08
autor
10. nov 2020

@elanor no neviem teraz, tam mám ísť čo jej mám povedať

elanor
10. nov 2020

@katkka08 a kto ti vlastne tvrdi? Nenaha si len niekto zakazky, aby mal robotu?
Nie, dieta s odkladom nemusi chodit psycholicke. Ani automaticky, ani inak. Pokial sa sam rodic nerozhodne, ze to z nejakeho dovodu treba. Nikto ti to nemoze nanutit.

beronsche
10. nov 2020

@katkka08 kto ti to tvrdi? Co je to za otazku, ze co mas tej osobe povedat? Ved, dakujem za ponuku, chodit k vam nebudeme.
Este mi napadlo, nemyslis si to s tym, ze na to, aby dieta odklad malo, musis mat posudok?

katkka08
autor
10. nov 2020

@elanor no to si myslím aj ja, že tu ide hlavne o to aby niekto mal robotu.Nevedela som, že to nemusí. Učiteľka v materskej škole my povedala, že to automaticky musia,že to deti po zápise musia

elanor
10. nov 2020

@katkka08 nie, to vobec nieje pravda.

katkka08
autor
10. nov 2020

@beronsche mal zlú výslovnosť č,ž,š,ť aj di,ti, ni,li

elanor
10. nov 2020

@katkka08 jedine ma napada, ci ucitelka nemala na mysli posudenie skolskej zrelosti, a ci ste sa len zle nerozumeli.
To sa chodi do CPPPaP, teda Centra pedagogiko-psychologickeho poradenstva a prevencie.
Tam si deti pokecaju s psychologickou, ona im da porobit nejake ulohy, napr. ze na kresli na pravu stranu papiera slnko, dom atd a podobne ulohy. A nato odsleduje ci deti maju nejake tie znalosti co im bude treba, aby mohli bez problemov nastupit do 1. triedy. To mas vlastne aj pri zapise do ZS poziadavky, co uz by malo dieta vediet pri nastupe do skoly.
Oni potom aj napisu odporuanie ci odporuani alebo neoporucaju dieta zaskolit.
Kopiu toho potom sa priklada aj pri zapise k ziadosti o odklad. Alebo dorucis dodatocne po zapise.
Cele toto je zalezist asi 1 hodiny, mozno hodinky a pol. Treba sa objednat dopredu v CPPPaP.
NIe je to nic pravidelne.

katkka08
autor
10. nov 2020

@beronsche ale odkedy chodime na logopediu je to lepšie oveľa

katkka08
autor
10. nov 2020

@elanor nie toto čo ty píšeš sme boli asi v máji a teraz ,že dudú spolu asi 5 krát a ona to potom vyhodnotí

elanor
10. nov 2020

@katkka08 no tak to teda ozaj netusim o o ide.
V kazdom pripade, nic nie je automaticke, a dieta nic nemusi. Cize pokial nato fakt nemas dovod, aby si davala dieta k psycholocke, proste odmietni. Nikto ta nutit nemoze.

katpox
13. nov 2020

Ak nema problemy a je len proste nedozrete dieta, tak nie... Ak vidite, ze nieco je ine ako ma byt tak radsej to podchytit teraz

durianka1973
13. nov 2020

Mam prave syna v odklade a mne teda nikto nic take nevravel. Minuly skolsky rok mu robili posudenie skolskej zrelosti v CPPPaP - na zaklade ich posudku (aj mojho vlastneho uvazenia), ze este nie je zrely a tiez pre logopedicke nedostatky, ma odklad. Syncek teraz chodi na logopediu, ale na ziadne pravidelne psychologicke sedenia nechodi a ani nam nikto nic take neodporucal. Na jar ho mozno poslem opat na vysetrenie skolskej zrelosti - ale mozno aj nie, uvidim. Ak sa bude normalne konat zapis, oni si ho uz pri zapise posudia.

durianka1973
13. nov 2020

Este mi napadlo - co mate uvedene v posudku od CPPPaP z vysetrenia skolskej zrelosti, preco mu navrhovali odklad? Ak len pre nezrelost, nie je dovod vyzadovat pravidelne stretnutia s psychologickou. Ak tam bol aj nejaky iny dovod a mozno nejake odporucanie zo strany CPPPaP na pravidelne stretnutia, tak potom to samozrejme stoji za zvazenie.

katkka08
autor
13. nov 2020

@durianka1973 hlavne tá výslovnosť mu robila problémy, držanie ceruzky ,vždy som ho musela upozorňovať ,aj bol dosť taký hraví ona my povedala,že ublížiť mu to neublíži iba pomôže, ale ja sa bojím do budúcna či ho už automaticky nebudú brať ako slabšieho ,aby oni mali robotu pre svoje pani učiteľky psychologičky

durianka1973
13. nov 2020

No, aj nas, ze je hravy a tiez vyslovnost. Drzanie ceruzky u nas dobre, on si rad vyfarbuje. To sa urcite nebojte, ze by ho v buducnosti povazovali za slabsieho len kvoli odkladu. Mam doma aj druhacku, a teda v skole ich absolutne nezaujima, co bolo v skolke. Ani spoluziaci vobec nic neriesia, ci mal niekto odklad. Ved tie deti ani nevedia, co to je. Ma spoluziakov, co boli v odklade (viem to len preto, lebo to boli jej spoluziaci zo skolky a poznam rodicov) a odklad im jednoznacne pomohol. Dokazu sa sustredit, posediet nad ulohami. Za ten jeden rok vie dieta vyrazne dozriet. Ich vychovavatelka v druzine mi skor spominala opacne priklady, ze maju obrovske problemy s detmi, ktorym bol odporucany odklad, ale rodicia tlacili na prijatie do skoly. Vysledkom je, ze tie deti su nepozorne, nevedia sa sustredit.

katkka08
autor
14. nov 2020

@durianka1973 vďaka za povzbudeníe