Musí dieťa chodiť povinne do škôlky posledný rok? Nedá sa dieťa odhlásiť a aby šlo v septembri do školy? V prípade že má s dieťaťom kto ostať
je to povinné od tohto školského roku. Dokonca platia rovnaké pravidlá ako v škole, ak chýba dieťa viac ako 5 dní, tak ospravedlnenie od lekára, nestačí od rodiča.
Všade sú bacile a korona to ste stále len doma nikam nechodíte
Nechcem aby to vyznelo zle, ale čo je na tom blbosť? Nie je lepšie keď si to dieťa prejde klasickymi bacilami teraz ako keď príde do školy bude viac doma ako v škole? Plus sa naučí byť v kolektíve a počúvať pedagogickú autoritu, nebude to pre ne taký šok keď príde do školy. A za ďalšie korona tu bude už stále.
Ani do školy ho nedáš, lebo je korona?
Úprimne, bacilom sa nevyhneš. Boje dieťa chodilo do škôlky aj minulý rok, a nastúpilo aj teraz.
@mimimoje môj ešte nieje v predskolskej ale v tej strednej a platia rovnaké pravidlá o potvrdení od lekára.
A k autorke, áno musí, korona len tak neodíde, to nebude chodiť ani do školy? Môj zo škôlky aj koronu priniesol, prežili sme... a to mam doma ďalšie babo. Bohužiaľ svet je aký je a treba sa s tým naučiť žiť. A myslím si, že čím viac ho budeš držať v"sterilnom prostredí" tým viac toho nachyta v škole a bude to horšie znášať.
A v skole bacily nebudu? S koronou sa treba naucit zit. Tej sa tak lahko nezbavime.
@marth16 škôlka bola vždy o dobrovoľnosti ale trz čo vystrajaju je nonsens.
@marcellka32 do školy pôjde keďže je povinná školská dochádzka ale škôlka? Koľko x detí šlo do školy bez predchádzajúcej skúsenosti so škôlkou a sú tu.
Malá je v škôlke zapísaná bola štvrtok piatok a od dnes j doma keďže tam nechce chodiť.
A k tým bacilom, ak dieťa nastúpi rovno do prípravky tak je isté že bude choré tým pádom bude viac doma ako tam tak čo ho dajú prepadnúť? 😀
Ved nemusis davat vobec do skolky. Nechaj si ju doma. Ma to výhody nakolko je vela mamičiek, ktore aspon nemusia nechat prácu z dôvodu, ze im deti nezobrali do skolky. Zoberú niekoho, kto to potrebuje a pre koho nie je skolka epicentrum nákazy.
A ked ti mala povie v 1. ročníku, ze chce byt doma tak tiez ju nechaj doma.
voľakedy dávnejšie bola škôlka povinná (predškolský ročník), takže toto znovuzavedenie nie je až taká strašná novinka. Ak sa ti nepáči, vždy je možnosť dieťa vzdelávať doma, pozisťuj si a aspoň sa uvoľní miesto pre dieťa, ktoré možno teraz muselo ostať doma.
Posledný ročník v škôlke je dôležitý. Učia ich tam pomaly veci ktoré už budú potrebovať aj v škole. Od rovných ciarok, vlnoviek, vystrihovaciek....moj bol minulý rok prvák. Čiže korona ho zasiahla posledný rok v polke predškolskej dochádzky. No a učiteľka na ZŠ hneď povedala ze je vidieť, že tieto deti boli doma. Nemajú tak vycibrene niektoré techniky a motoriku ruky.
Predskolacka uz bola taka odolna proti skolkarskym bacilom, ze bola doma chora so soplom raz za skolsky rok. V skole poriadne ani nechybala, ak neratam tiez jeden predlzeny vikend kvoli soplu...
Ono ta to moze nepekne dobehnut, pretoze jednak dieta si musi zvyknut na rezim, kolektiv deti, pravidla a aj tie bacile. Preco to chces riesit v skole? MNe napr. tiez paci ked je doma, homeschooling atd ale zse tu predskolsku triedu chapem.
Cize ked pojde o rok do skoly tak nebude ziadna korona ani bacile ani nic hej 😂😂 a ze nechce chodit do skolky 😂😂 to je tiez dobre prepac. Ked ti povie ze nebude chodit ani do skoly tak pivies ok dieta moje nechod tam budes doma sice hlupe ale doma
Predškolská je povinná a basta, nemôžete si dieťa len tak nechať doma. Každý 1 deň musíte ospravedlniť, prečo dieťa neprišlo. Po 5 dňoch ospravedlnenie od lekára. Ak ste na dovolenke, písomne oznámiť riaditeľstvu. Nieje to len tak, že si nechate dieťa doma a výuku bude mať z domu, na to musí byť papier od lekára, že dieťa nemôže MŠ navštevovať. V tom prípade, ak to uzná lekár si môžete od MŠ vyžiadať špeciálny vyučovací plán, učiteľka bude po dohode chodiť k Vám... Ale nie že ja nedám len tak, lebo korona a nech sa starajú. Aj my máme deti čo sme tu, musíme s tým bojovať a nemyslieť na najhoršie.
Keby si si naštudovala čo sa tie deti učia v predškolskej triede tak inak vravíš. To nieje že sa tam povinne chodia hrať. Uz dvojročné sa učia v škôlke ale predškolaka nenaučis doma to čo ho naučia v škôlke pokiaľ nemáš vzdelanie v tejto oblasti. A ako je povinná škola je povinná aj predškolská trieda. Normálne musíš nosiť ospravedlnenky ako do školy atď.
Nerobis dobre, ani neuvazujes dobre....a to ti pisem v dobrom a ako matka, ktora ma deti v skolke a aj ako niekto, kto do skolky nikdy nechodil. Ja som isla az do prveho rocnika, strasne vela som vynechavala, chytala som kazdu virozu, kiahne, skolkarske choroby, voci ktorym uz moji spoluziaci mali imunitu, nehovoriach o tom ako uz boli pokamarateninzo skolky a ja som sa nejak nevedela zaclenit. Na druhej strane mam deti v skolke, jasne ze sa o nich bojim, aby nechytili tu pliagu, ale ta uz tu bude a bude tu aj ked pojde tvoje dieta do prveho rocnika, nemozes dieta drzat iba doma, odclenit ho od kolektivu. Jasne, ze ak bol doteraz zvyknuty byt doma, nebude zo zaciatku chodit s usmevom na tvari, dva dni je maaaaalinko. Nerob z toho dramu, raz je to povinne, tak je to povinne. Boli velmi velke rozdiely v detoch pri nastupe do skol, kym niektore uz vedeli citat, druhe nemali ani zakladne socialne navyky, tak sa to snazia trochu skorigovat. 5 rocnemu dietatu to urcite neublizi byt v skoke, to nie je rocne dieta, ktore musis dat do jasiel, lebo nemas na vyber. Vo vela statoch je mimimochodom uz skolska dochadzka od 5 rokov a je to ok.
@slecnalemonova malá chápe že do školy sa chodí ale v škôlke ... Stačil mi jeden deň keď som sa malej spýtala čo robili tak že nič že im zapli poobede tv a učiteľky sa nestarali.
@simca06022011 režim má o to sa neboj 😀 aj autoritu má
@mima1 do školy sa teší tam sa učia čítať písať a v škôlke? Ja mám prácu pri kt môžem pracovať z domu takže
Tak ju ber na obed domov. Vzdelávacie aktivity mávajú doobeda, poobede je to ako družina v škole
@klip0 oni tam sa učia také veci kt mala dávno vie z domu keďže jej venujem čas tak je samozrejme aj samostatnejšia
Si si istá že vie ? Vieš ju odsledovať tak ako človek ktorý to vyštudoval na VŠ a má prax ? A vieš ju naučiť aj sociálnemu správaniu, fungovaniu v kolektíve atď ? Doma sama ?
Ja to nemyslím v zlom
Každopádne ale nemáš na výber, je to povinné a materská škola je povinná hlásiť sociálke ak dieťa necháš doma bez dôvodu. Je to zanedbanie povinnej školskej dochádzky a to už určite vieš aké má následky.
Keď tak sa informujte o vzdelávaní doma ale to by fungovalo tak ako aj domaskolactvo na ZŠ
to vieš normálne pracovať z domu a aj sa plnohodnotne venovať dieťaťu?
ine je aky rezim a autoritu ma doma a aky v kolektive 25deti a ucitelky... Inak vsetky zaklady napr. k pisaniu, sa ucia v skolke...
Predskolska je síce povinna, ale stale je tu moznost individualneho vzdelavania 🙂
Uprimne tu nic nevyriesis. Za prve je to povinne. A ak si doma daj ju na pol den. Snad tie 4 hodiny socializacie a vzdelavania ju nezabiju. Od obeda do vecera sa jej mozes sama venovat dost.
https://www.pravneprerodica.sk/velky-clanok-o-p...