Chcela by som sa informovať ohľadom povinnej predškolskej dochádzky. Musi ju dieťa navštevovať na Slovensku? Syn chodil rok do škôlky v Rakusku, tento školský rok bude predškolák a nikde sa neviem dopátrať k tomu, či musí chodit do predškolskej na Slovensku, kedže do školy pôjde na Slovensku. Dakujem
nemusi, predskolska dochadzka nie je povinna
nemusi to absolvovat a osobne by som ak mal skolku v Rakusku pokracovala rovno v bilingualnej zakladke. Aby nezabudol tu nemcinu. Predpokladam,ze doma ste ho ucili slovencinu,takze bude tam kde ostatne deti.
Presne ako napísala @evittam, len škôlka je povinná zobrať predškoláka, ak o to rodičia prejavia záujem. Z toho zrejme pochádza ten mylný názor, že predškolský ročník je povinný.
Predskolska priprava je nepovinna. Presne na toto som sa pytala riaditelky u nas v skolke, ked toto riesila kamaratka minuly rok. Ale pre pokoj v dusi zavolaj do ktorejkolvek skolky a spytaj sa priamo riaditelky, urcite ti da uspokojujucu odpoved.
predškolská príprava nie je povinná
predskolska priprava nie je povinna ale odporuca sa. Dokonca aj keby bola povinna, ty v pohode vies dolozit ze ju absolvoval v Rakusku, dnes je x deti odcestovanych po zahranici.
Na jazyku nezalezi, ved napr. moje deti absolvuju celu skolku vratane predsk. pripravy v madarskej triede, cize po madarsky...niektore deti z tejto triedy odchadzaju na slovenske zakladky a nikoho netrapi ze predskolsku pripravu mali v inom ako slovenskom jazyku. Detto poznam deti ktore zo slovenskej skolky isli do madarskej skoly...a takisto nie je problem.
Nemusi vobec nie je povinna
🙂
Pred nastupom do skoly na slovensku musi absolvovat predskolsku pripravu alebo ist do nulteho rocnika na skole.