Musí byť dieťa pri nástupe do škôlky odplienkované?

19. aug 2024

Musi byt dieta odplienkovane pri nastupe do statnej solky? Ake mate skusenosti? Dakujem

solinkarka
19. aug 2024

jasne musi

veronika2316
19. aug 2024

Samozrejme

belllinka
19. aug 2024

veď to je základná podmienka. Čo myslíš, kto by ti ho tam akože prebaloval??

anjelicek26
19. aug 2024

Samozrejme,to nie sú jasličky... nejaká nehoda občas sa samozrejme stat môže, ale nie stále..

patka06
19. aug 2024

Samozrejme, u nás nemohla byť plienka ani na poobedňajší spánok

michaela329
19. aug 2024

Určite áno, je to jedna zo základných podmienok.

luliu
19. aug 2024

Samozrejme, to je základná podnienka

e3v3a3
19. aug 2024

U nás je to tak, že musí byť bez plienky, ale keď sa pocika počas spánku, tak z toho nerobia tragediu

matullienka
19. aug 2024

U nás základná podmienka. Učiteľka tam nie je od toho aby prebalovala deti, to nie sú jasle

zuzu1986
19. aug 2024

Malo by byť,no žiaľ na našej štátnej škôlke boli deti aj v plienkach ☹,a to ešte na celý deň

zuzanockamt
19. aug 2024

Nie, nemusí.

charlottha
19. aug 2024

musi byt. ale sestra ked davala maleho do skolky, tak jednemu chlapcekovi nosili podlozky rodicia a ucitelky mu ich davali do postele, ked isli deti spat.

klip0
19. aug 2024

Záleží od škôlky, niekde musí a aj na spánok, niekde na spánok plienku dovolia a niekde môže mať plienku celý deň. Musíš sa pýtať v konkrétnej škôlke

lucy_ms
19. aug 2024

U nás áno a musí sa samé vypýtať, no na poobedný spánok dajú plienku bez problémov. Suseda robí v štátnej škôlke a berú aj deti neidplienkované. Ale sú asi jediná škôlka v meste, ktorá zoberie dieťa s plienkou.

autor
19. aug 2024

@belllinka normalne sa pytam a len tak medzi nami normalne sa aj 3rocne deti pocikaju alebo spia v plienke.. to ich ako nechaju mokre alebo co? A pokial viem moja neter mala 2 a pol isla do skolky nie do jasli a normalne mala plienku.. ale to bolo na dedine.. kde su asi ustretovejsi.

autor
19. aug 2024

@matullienka v skolke nie je ucitelka ale vychovavatelka

autor
19. aug 2024

@zuzu1986 preco zial? Ved dieta nie je stroj ze presne ked odbiju 3 roky tak uz plienku nema..

matullienka
19. aug 2024

Mokré ich nenechajú len prezlecu im náhradné oblečenie a mokré dajú do vrecka do skrinky.
No neviem kde sú v škôlke vychovávateľky, u nás sa vždy volali pani učiteľka.

klip0
19. aug 2024

Autorka v škôlke je učiteľka nie vychovavatelka. Škôlka je totiž škola. Materská škola a prebieha tam vzdelávacia činnosť

autor
19. aug 2024

@klip0 ked myslis

autor
19. aug 2024

@matullienka ked myslis

klip0
19. aug 2024

Nemyslím, viem

autor
19. aug 2024

@klip0 a ja viem svoje..

1mina
19. aug 2024

toto zalezi od konkretnej skolky, treba sa popytat. U nas v meste napr aj na rodicku hovorila riaditelka ze u nich je plienka uplne nepripustna, ale pocula som uz o skolkach a asi skor v dedinach kde to neberu tak prisne.

sara07
19. aug 2024

u nás museli byt odplienkované, nehrozilo a ked sa pocikalo v spanku tak to vyvesili mokre v igelitovej taške na skrinku - za mna taký problém nechat to v tom sáčku kde maju sprchu . mne to pripadalo také dost podpasovké , mojich deti sa to netykalo ale videla som že mamičky niekotre to dost tažko brali

zuzanockamt
19. aug 2024

Autorka
Áno, sú MŠ, kde berú deti od 2 rokov, majú osobitnú triedu pre 2-3 ročné, kde sú aj deti plienkované. V druhom polroku sa všetky odučia, niektoré aj počas prvého - takúto mám ja skúsenosť.
V MŠ sú naozaj učiteľky a nie vychovávateľky a prebieha aj edukačná, aj výchovná činnosť. Majú plány, čo a kedy sa preberá.

sisska96
19. aug 2024

No jasné že áno. Preboha 3 ročné decko s plienkou??

30katrusa40
19. aug 2024

Musí byť odplienkovane aspoň v bežnej škôlke. A čo sa týka učiteliek. Áno sú to učiteľky študuje normálne pedagogiku a majú titul Mgr. Niekedy sú v škôlkach aj pomocný vychovávatelia ale to sú väčšinou špeciálne škôlky. Syn má tak v triede pomocného vychovávatelia učiteľku a občas ešte asistent. Každý s nich musí mať iné vzdelanie a úlohu v triede.

anjelicek26
19. aug 2024

Autorka proste dieta ma byt odplienkovane a hotovo,nechápem o com točis. Ano dieta nie je stroj, máš medzi 1.5-3 rokmi cely 1.5 roka čas ho to naucit. 99 percent detí to aj zvládne.. niektoré majú ešte nehodu, ale zvládnuté to majú. To,že je tvoje dieťa zaostale sa samozrejme stat môže. Vtedy treba nechať do 4roch rokov v jasliach alebo ho dat k opatrovatelke alebo ist na neplatené rodicak. Štát ci ucitelka v skolke za toto nemôže. A áno môžeme sa teraz baviť o tisícoch typov zdravotných znevyhodneni, ale proste život nie je fér. Ale riešenie "ved nech ho prebaluju" jedna ucitelka na 25 revucich deti, no chod si to skúsiť mat na toto ešte čas...

rakywanda
19. aug 2024

@klip0 nechaj tak, mňa už mamička nazvala aj "teta"