Ahojte maminky,chcem sa vas spytat...nas Andrejko od septembra nastupuje do tejto skolky...chcela by som s vami pokecat,ako to tam funguje,ake mate skusenosti...budem rada,ak sa do tejto diskusie zapojite 🙂
Ahojte tak aj nasa dcerka ide do tejto skolky v ktorej triede su priradene vase deticky????
Nasa je v 2.triede.
Inak pozrite si www.msmajernikova.sk alebo do googla a su tam info ze co kedy treba priniest....
budu vase deticky chodit na cely den alebo len doobeda.... ja sa desim spania v skolke...lebo nasa je velky vymyselnik povedala ze bude budit deti ..... ☹
mala by chodit na cely den no uvidime ako to pojde...
Ahojte,nas Andy bude v prvej triede...neviem,ako to tam chodi,ci su hned deticky na cely den,ci len na par hodin..Andy bude chodit na cely den,kedze idem 6.teho naspet do prace..Heleniatko,pozri si na tu stranku ms,co pisala dzudka,tam si najdi na liste zaciatok skolskeho roka...prvy den si berieme pyzamo,papucky,uterak,nahradne oblecko..neviete kedy nam daju seky??asi v prvy den,lebo v kazdej skolke to funguje inak,napriklad inde maminam seky posielaju este pred zaciatkom skolskeho roka..som zvedava,ako Andy zapadne do kolektivu,lebo ma velmi vela energie..proste je to nas certik 🙂 ..tak sa tesim..vidime,som zvedava na ten chaoz,co tam bude 😀
@heleniatko
@simonetka
tak co dievcata ako deticky v skolke
nasa vyzera ze ok len doma je divoka placliva a vzdorovita asi si to vybija doma to co v skolke nerobi ...tam je dobra neplace tak doma place aj 20minut zachvat a truc ach to bude .....
@dzudka
@simonetka Ahojte, prepacte, ze som nepisala skor, ale zrazu to vsetko tak zbehlo (popri inych vybavovackach), ze som aj zabudla ist nakuknut na konika 🙂 Nas Adamko je v 1.triede, to je ten hlucny chlapcek, ktory sice nerozprava, ale strasne sa do skolky tesi a vobec za mnou neplace (???mam sa tesit alebo byt smutna???)... Prvy den bol trochu organizacny chaos, ale co uz.... len som si stale kladla otazku, ako budu ucitelky vediet, ktore dieta je ktore, ked nie vsetky uz vedia rozpravat a nedavali im ani nijake visacky ani nic😀DDDD vyzera to tak, ze ucitelky v skolke maju zazracny instinkt🙂 Aj dcerka zvladla pobyt v jasliach pomerne dobre, obidvaja ostali vo stvrtok hned aj spinkat a prezili to.... tak si zatial klopem na drevo... no ale v pondelok to pride uplne naostro, lebo budu musiet vstavat uz o pol siestej rano, aby som stihla do prace☹(((( drzte palce!
@heleniatko ..ahoj...Andy je tiez hlucny,z rana uplakany a tiez malicko rozprava..my sme isli na ostro hned prvy den,sice nespinkal ani nepapal...ale v piatok to bolo uz lepsie..uz papal aj spinkal...aj stihol vymenit z nejakym chlapcekom pyzamko,sa mu zapacilo inee:DDD...ked sa opytam Andrejka,ci chce ist do skolky..a on ze NIEEE...nuz,bol zvyknuty pomali tri roky byt len s nami,teraz je pol dna bez nas..dufam,ze sa to upravy a bude sa casom do skolky tesit...ja tiez idem zajtra na ostro do prace,sice idem len pre papierovacky..vraciam sa spet sem do billy:D
@dzudka ..ahojj...tak nas maly je doma v pohode...ale do skolky sa mu nejak nechce..len uvidi dvere od triedy a ze mamaaaa...myslim,ze to chce cas,aby sa to upravilo...tak drzim palce 🙂
ahojte, som rada, ze som natrafila na tuto temu.
Aj nasa Dominika chodi do 1. triedy... a Simonetka - hovorila mi, ze sa hrala s Andrejkom... tak to urcite s tvojim iny tam nie je 😵
Ja som trochu smutna... lebo teda som si myslela, ze Dominika bude mozno plakat... podotykam mozno.
Pretoze ona je uplne pohodova, nebola vobec na mna nejako extra naviazana. Je tam zrejme najmladšia, ale nevyzerá, pretoze je vysoká, rozpráva všetko - prave az moc, je az premúdrelá... čo je niekedy asi aj na škodu. A veru uz ten prvy den zrejme zistila, ze teda toto nebude len tak.... Prvy den rano v pohode... ze vraj zacala plakat a pytat sa domov az pred obedom. Dala som ju tam hned na cely den, ze vraj aj spinkala. No ale druhy den vraj bol horší, plakala ba az zúrila rovno od rána a o 10.00 ešte za mnou revala. Ja som revala pred školkou 😔 Srdce mi trhalo, ale rozum hovoril, aby som ju tam nechala.
Idem od pondelka do prace, takze som nechcela najskor na pol dna pretoze ona by to potom vyzadovala stale, na to je moc premúdrelá.
Ja len dufam, ze sa to zlepší časom, učitelky hovorili, ze je to normalna reakcia, ze si zvykne.... aj ked pravdupovediac uz teraz mam bruchabolenie čo bude zajtra.
Držim všetkym palceky.
@deniska30 ahooj..to vaazne???Nas Andy je skor taky samohraj...tak,ze by sa zacal hravat aj z detmi??Tak to by mna velmi potesilo 🙂 Aj ja som zvedava,co bude zajtra..lebo spomeniem skolku a reakcia ze nieeee...ale myslim si,ze si zvykne,najde si novych kamosov a kamosky...to bude dobreeee...aspon dufam 🙂 Ja som sice nerevala,ale nebolo mi vsetko jednooo...ale prvy den bol s nami aj mangel..nooo ten je tazka citlivka,schoval sa za mna zo slzami v ociach...stali sme za dverami v satni..prisli sme tam akurat v case,ked sa tam nahrnulo najviac deti z rodicmi..tesne pred osmou...tak zajtraaa..aj mi drzime palceky 😉
@simonetka No stále hovorila Aidenko... reku, že jaké meno... tak som kukla do zoznamu a jedine mi z toho vychádzal Andrejko 😀, asi preto, ze je tam "r" tak to tak skomolila, lebo "r" sa jej zatial podari len niekedy povedat.
Pozerala som tvoj albumik .... a Vas dedo je nas sused 😅 - teda vo vedlajšom vchode byva.
@deniska30
@simonetka
@heleniatko
takze vsetky vase deticky chodia do 1 triedy skoda nasa je uz v 2triede kedze ma uz 3roky
no ona tiez zahlasi ze ona do skolky nejde ze jej sa nepaci postielka...hovorim a ten vankusik a havinko co som ti tam dala mam ho zobrat potom povie ze nie ...a ze ma aj macka Pu ma take pyzamko 🙂
tak uvidime dnes sa z vytahu vratila ze maminka ja chcem byt s tebou ach keby dlhsie boli asi sa rozplacem ....
potom sa ozvite ked pridete domov ze ako vasi drobci...aj ja sa ozvem ze co nas sinter...
Ahojte...nooo konec sveta...rano som Andrejkovi spomenula skolku,tak slzy ako hrach...prisli sme pred skolku,spustil rev,trval az do satne...oblubil su pani ucitelku tu blondinu z dlhymi vlasmi,co bola teraz rano....tak som jej dala andrejka do ruk....prestal plac,len opakoval,ze chce ist paaapaaa...achh jooooo ☹ ...no nic,idem si do prace pre papiere,dnes akoze oficialne naspupujem po materskej...pekny den prajem 😉
ahojte,
tak aj my dnes ráno rev, už v postielke ze do skolky nejde...potom sme ju nejako prehovorili. Ráno ok neplakala.... ale ze vraj o 10.00 začala a bola veru vytrvalá - 2 hodky. 😢 Vraj ked sa vratili z vonku. Inak ze vraj papá aj spinká dobre.
Potom uz bola kludna....
Ach, je to take smutne, ked tak skoro rano nechavame tie chudatka v skolke a jaslickach... ale nase maminy museli davat do jasli uz polrocne babatka, to muselo byt strasne krute.... Dnes poobede, ked som prisla po Adamka, strasne plakal - frustruje ho, ze nevie hovorit a tak je aj dost zly... a tak nam ucitelka odporucala nejake recove centrum v Karlovke, neviete o tom nieco? ☹
@heleniatko Ahoj...o recovom centre teda netusim...aj nas maly sice malo rozprava,ale kazdy den ma nejake nove slovicko....myslim si,ze sa to tvojej malej upravi,ked bude v skolke 😉
@simonetka Ahoj, ide o syna, ten uz bude mat coskoro 3 roky a je strasne frustrovany, ze mu nikto nerozumie, lebo on rozumie vsetkemu... Dnes mi znami odporucali centrum Dialog, len tam si budeme vyse mesiaca musiet pockat na vstupne vysetrenie, maju tam dost plno, asi preto, ze ich vsetci tak chvalia.... tak uvidim...
tak co ako su na tom vase deti ?
Lenka stvrtok sa zobudila upchaty nos....tak ostala doma...ale uz je ok tak zajtra pekne sup do skolky...!!!uz je fit tak nech mozem doma robit....co treba
Ahojteee...tak nas Andy je od utorka doma,kaslal ako hrniec a upchaty nosik..netusim,kde to chytil..uz je lepsie,nekasle..klop klop ani soplik neni..tak od pondelka huraaaa do skolky...som zvedava,ako to zvladne..a vase deticky su zdravucke??teraz je nejake blbe obdobie,vsetci kychaju,kasluu... 😒
ahojte, tak nasa zatial zdravotne ok, trosku tiez mala sopliky, ale to asi len z vetra, do školky chodila normalne.
Len teda tie ranajsie fnukanice uz ma zacinaju trosku hnevat, ze vraj potom tam je ok, obcas vraj ma slabu chvilu, papa dobre aj spinka.... ale kym mi sa budeme do skolky tesit, to asi pretecie este vela vody Dunajom ☹ pritom nema ziadne vyhrady, ucitelky sa jej pacia, hovori, ze je v skolke dobre.... ale rano mi vzdy povie, ze je sobota a dnes sa do skolky nechodi.
Ahojte, no nejako to tu zamrzlo 😒 Ako vase deticky v skolke? My uz lepsie, aj ked stale vyjednavame, a urcite Dominika nie je ten typ, ze ked je sobota, tak by do skolky isla aj tak 😵 , ale teda je to podstatne lepsie.....
A co hovorite na ucitelky? Mate od nich spatnu vazbu, alebo sa musite na vsetko pytat?
Dominika mi vsetko porozprava, takze vlastne len od nej sa dozviem, ze co a ako... hrame taku hru... ze ona je ucitelka a my s muzom deticky 🙂 a vtedy nam presne vsetko zrekapituluje čo ucitelky povedali.... velmi zaujimave.
Tak napiste aj vy svoje postrehy....
Ahojteee...ja obcas nakuknem,nestiham...tak nas maly toho vela nenarozprava,ale ako zacal chodit do skolky,ma kazdy den nejake nove slovicko..a uz chodime z dobrou naladou do sklolky..vecer pred spinkanim mi vzdy povie,co bude robit v skolke..ze bude spinkat,papat,hrat sa,sediet...nooo ucitelky mi nepovedia nic,ked nieco chcem vediet,musim sa opytat...akurat som sa dozvedela,ze je maly aktivny..nuz ma vela energie 😉 ....normane by som chcela byt jeden den v triede niekde schovana a pozorovat Andyho,co robi 😀
@dzudka @deniska30 @simonetka @heleniatko mile maminy, ake mate skusenosti s ms majernikova? uvazujem nad tym, ze do tejto skolky podam prihlasku. dnes sme boli na dni otvorenych dveri, interier aj dvor je krasny, ale kamaratka spominala, ze je tam 20 deti na jednu ucitelku. je to tak? ako boli vase deticky a vy spokojne? venovali sa im pani ucitelky? vopred vam dakujeem za odpovede🙂
Ahojky, aj my nastupujeme, ale prvykrat, takze skusenosti zatial ziadne, tiez by som skor potrebovala poradit, co vsetko by som nemala zabudnut zobrat so sebou a tak... takze sa tam asi vidime 🙂