Ahojte, zaujimalo by ma, ci mozu zamietnut prijat syna do skolky, ked bude mat v auguste tri roky,ale ja zostavam doma na materskej s mladsim syncekom.Na prihlaske je totiz kolonka pocet surodencov a rok narodenia a ja sa obavam ak uvediem aj mladsieho, tak starsieho nevezmu a budu argumentovat tym,ze som aj tak doma. Dakujem.
Ahoj ja som tak tiež davala syna do škôlky a ostala som doma z dcérkou ktora sa narodila v auguste a v pohodke my ho zobrali na celí deň.Ked bude zápis do škôlky vtedy sa opýtaj tam ti to povedia ale to nieje žiadna prekážka...
mozu... uprednostnia oboch pracujucich rodicov ☹ v BA byva natresk...
@ninaoli zalezi kolko maju deti ... mozu neprijat pre nedostatok miesta
ved prave ,ze tu su skolky plne 😒 preto rozmyslam ,ze najmladsieho tam nenapisem len ci nebude potom nejaky problem, maly sa do skolky tesi aj mne by to dost ulahcilo
@ninaoli Mozu a s velkou pravdepodobnostou, vzhladom na lokalitu to aj urobia. Dava to aj zmysel, kedze urcite je skolka potrebnejsia pre maminu, ktora nastupuje do prace, ako pre teba, ked si doma. Moja dcera kvoli tomu ostala doma az do 4 rokov. 😖 Alternativou je sukromna skolka, alebo skolka v inom meste alebo obci.
Radsej sa nebudem vyjadrovat k tomu, ze vsetci platime miestne dane rovnako. A ze vsetci maju plne usta toho, ako maju mat zeny vela deti, aby sme nevymreli. A potom sa snazi matka dat dietatu to, na co ma narok a jednaju s nou ako s malomocnou. ze ako si vobec dovoli davat prihlasku, ked je doma s dalsim dietatom. A kua, predsa som sa k tomu vyjadrila 😀
@ninaoli pozor, ak uvedies nepravdive udaje, mozu ti dieta vylucit z MS (napr. v nasej skolke to tak je, je to uvedene na prihlaske). na tej nasej sme davali aj napr. pracovnu dobu rodicov a tel. kontakty na priamych nadriadenych.
tie protekcne deti mozu byvat oficialne vo vasom obvode, hoci realne byvaju inde, potom idu podielove dane do vasho obvodu a nie tam, kde byvaju
mňa by zaujímalo, či môžu zamietnuť, ak idem do práce
U nas su napr. nastavene podmienky prijatia:
- prednostne su prijate deti s odlozenym nastupom do skoly,
- deti, ktore dovrsili 5. rok,
- ostatne deti podla datumu narodenia,
- deti mladsie ako 3 roky, ak su odplienkovane a vedia samostatne jest a pod.
U nas su tiez vo vyhode deti, ktorych mamy su v praci. Je to logicke, pretoze mama, ktora ide do prace ma prednost ako mamicka, ktora je doma s mladsim dietatom a nie je preto uplne nevyhnutne dat dieta do skolky.
Mozes to obist tak, ze napises, ze napr. od septembra alebo oktobra nastupujes do prace, mladsie dieta das opatrovatelke a preto by si nemusela byt znevyhodnena.
nemozu ti povedat ze ti dieta nezoberu lebo ty si doma,ked budu mat volne tak preco by ti nezobrali
my sme sa dostali do skolky az ako 5 rocny. 2x ho zamietli. musela ho strazit babka, lebo po skonceni RD som musela do prace.
Podľa zmeny: ja mám predškoláka a zobrali mi ho len na 4 hodiny, lebo majú veľa detičiek a nemajú dostatok personálu a postelí... O všetkom rozhoduje ten, kto spravuje škôlku, u nás je to miestny úrad. Pokiaľ preukáže, že nemá financie, tak sa budete riadiť podľa toho.
potom sa skus dohodnut s riaditelkou. inac naozaj neviem.
Chcem sa spytat do kolkych dni mi musi dat skolka vyjadrenie, ci mi dieta zoberu alebo nie. U nas je oznam, ze davaju oznamenia az od 15. juna. Nemaju dat nahodou vediet do 30 dni od skoncenia zapisu? Ak vie niekto cislo vyhlasky, v ktorej sa to uvadza, bolo by som rada. Dakujem
mozu a zvacsa to tak aj robia, nie vsade, ale ak bude vela deti, tak mozu