Môžu ísť 3,5 ročné dvojičky do škôlky, keď som s nimi na predĺženej rodičovskej?

mammamia24
20. aug 2020

Ahojte chcem sa opytat ak je niekto na tom podobne.. Mam dvojicky maju 3.5roka a maju problemy takze som na predlzenej MD
Mojq otazka znie ze ci mozu ist do skolky aspon na par hodin ci v tom nieje nejaky problem kedze poberam rodicovsky na nich, byvam na dedine a niesu tu deti v ich veku a chcela by som ich kus zrealizovat aby si zvykli na ostatne deti.. Nevedia este ani rozpravat mozno by to pomohlo
Za odpvede vam dakujem 🙂

Ospravedlnujem sa za gramaticke chybicky 😊😊

pibza
20. aug 2020

No ja viem tak ze na 4 hodiny mozu...

veronikaszabova
20. aug 2020

@mammamia24 ak nemas v odporucani, ze zakazuju (neodporucaju) navstevu skolky, tak mozu ist aj na cely den a ty do prace.

veronikaszabova
20. aug 2020

@pibza ak pobera plateny RP, mozu ist na cely den.
Ak by bola evidovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, tak by mohli len na 4h.

pibza
20. aug 2020

@veronikaszabova aha dobre...ja tiez poberam prdlzeny rodicak na dcerku a chodi do skolky ale som to ani nejak neriesila lebo mi nikto nepovedal, ze nesmie...lebo mi to pride blbost kedze kvoli tomu, ze ma dietu a ze chodievame na hospitalizacie by mala byt len doma... nema to logiku takze som to ani neriesila a proste chodi do skolky a ja do prace a ked treba idem s nou na hospitalizaciu a hotovka... ja to beriem tak, ze je to aspon take male odskodne za jej zlozitejsi zivot.

mammamia24
autor
20. aug 2020

@veronikaszabova maju v rozhodnuti od psychologicky ze sa neodporuca aby navstevovali skolku

veronikaszabova
20. aug 2020

@pibza ved OK, ja som ta len opravila, lebo si autorke prispevku dala zle informacie

veronikaszabova
20. aug 2020

@mammamia24 tak nemozu ist, inak ti pravdepodobne vezmu RP

mammamia24
autor
20. aug 2020

@pibza my mame psychologicke problemy a su trosku zaostaly a v rozhodnuti napisane ze po psychickej stranke neodporucaju.. Ale ja by som chcela aby isli predsa sa od deti sa naucia skor aj rozpravat aj hrat spolu

deti95060810
20. aug 2020

@mammamia24 dobre si prečítaj ako to máš napísané v papieroch...moja suseda dával dieťa na 4 hod. a ona išla do práce na 4 hod....ale čo mala susedka presne napísané to som nečítala. preto ti odporúčam prečítaj si ako to je u teba...😉

pibza
20. aug 2020

@veronikaszabova však v poho ja som napísala že aha ok. 😉

evkamotka
20. aug 2020

Do obecnej ich mozno ale nevezmu, podmienkou prijatia je aj ze dieta musi vedieť rozpravat. To si tiez prezisti.
Ak zvazujes sukromnu, je to uplne jedno kam ich davas vo volnom case a na ako dlho - mozu chodit a ty o prispevok neprides

traktor
20. aug 2020

..ak sa bavíme o klasickej škôlke,nie specialnej nie je podmienkou,že dieťa musí rozprávať..základ je,aby sa vedelo samo obslúžiť,najesť,obliecť( aspoň niečo,učiteľky samozrejme pomôžu ,ak to nejde celkom ok),malo by byť odplienkovane..reč sa väčšinou v škôlke viac rozvinie..mali sme detičky,ktoré skoro vôbec nerozprávali,prípadne slabo..a škôlka im v tomto veľmi pomohla..tu je to ale iné..ja by som sa ešte poradila u pediatricky,prípadne kam chodis s nimi..a uvidíš..viem,že je to možno aj pre teba vyčerpávajúce,aj že hľadáš čo je pre deti najlepšie..ale fakt by som si nechala poradiť..čo by bolo pre ne vhodné,prípadne na koľko hodín a pod.

evkamotka
21. aug 2020

@traktor ok. U nas v meste to vypisali do podmienok

katka1511x
31. aug 2020

Pri predlzenom RP mozu ist deti do skolky alebo aj vt do prace, nic sa nekrati.Nic ani nemusite ohlasovat na UPSVaR.
Mam podobnu situaciu, tak som v obraze😉

daisylucky
31. aug 2020

Po psychickej stránke sa neodporúča, aby šli do škôlky a ty ich tam chceš strčiť? Nechápem... Alebo ti na ich psychickom zdraví nezáleží? Pripadne to ešte aspon skonzultuj s detskou psychologickou.

veronikaszabova
31. aug 2020

@katka1511x pokial maju v posudku, ze sa neodporuca navsteva skolky, tak do skolky nesmu ist.