Môžem zapísať dieťa do štátnej škôlky počas rodičovskej?

kaviju
1. mar 2013

Dobrý večer.Možno už toto tu bolo spomínané,/zatiaľ som našla len predlžený rodičovský/ vlastne by som chcela vedieť či môžem zapísať do škôlky dieťa tri roky bude mať až v decembri s tým že by som ho dala na dochádzku už v septembri počas rodičovského príspevku, pracujem totiž na polovičný úväzok a tak by som nemusela riešiť kde dať malého.Ostane my rodičovský alebo my ho zoberú niekedy bol taký zakon že to nešlo tak teraz som z toho popletená,ďakujem

annie13
1. mar 2013

@kaviju mozes a RP ti bude vyplacane

raona
1. mar 2013

Syna môžeš zapísať do škôlky, rodičovský ti nikto nevezme. Otázka je, či Ti ho vezmú od septembra, keďže dovŕši tri roky až v decembri. To sa musíš dohodnúť s riaditeľkou škôlky. Záleží koľko detí budú prijímať a či ho vezmú takto skoro do škôlky kvoli veku. Napr. kamoška má tiež takto syna, len jej ho vezmú až v októbri do škôlky na adaptačné obdobie /to je max. 3 mesiace pred dovŕšením tretieho roku, preto ho nemôžu vziať od septembra/.

bibistec
4. mar 2013

mi s makkym i ale k tej otazke. ano mozes dat do skolky aj ja som presne tak dala rodicovsky ti ostava len sa opytaj na socialke ci mozes na cely den alebo len pol dna to je koli odvodom ale kedze pracujes predpokladam ze o odvodoch vies a preto asi mozes aj na cely den + na zdravotnu sa chod informovat ci treba platit odvod.

zlatkam
6. mar 2013

ahojte, ja pracujem v Materskej škole Brunovce je to 10 km od Piešťan a aj od Nového Mesta nad/Váhom a mi berieme detičky do MŠ aj keď sú mamičky na materskej. Tento šk. rok 2013/14 máme ešte voľné miesta, ak by niekto mal záujem môže si prihlásiť dieťa do MŠ. Bližšie info osobne, prípadne mobil, mail.