Ahojte, dnes som si stiahla prihlášku do škôlky a zarazilo ma čestné prehlásenie, že malý nie je zapísaný v žiadnej inej škôlke. Mám to chápať tak, že nesmiem podať prihlášku nikde inde alebo tak, že momentálne nenavštevuje žiadnu škôlku? Som z toho trochu zmätená, pretože je taký nával, že sa bojím spoliehať len na jednu škôlku.
A ešte sa chcem spýtať, či je väčšia šanca, že mi malého vezmú, keď je aj muž zamestnaný a ja som podnikateľka. Malý bude mať tri roky v júli, je samostatný, plienky nenosí, vie sa napapať aj obliecť, súrodencov nemá. Myslíte, že mám väčšiu šancu na prijatie ako napríklad mamička, ktorá je nezamestnaná alebo na to neprihliadajú? Ďakujem za odpovede 🙂
U nás podobne. Dala som si 3 prihlášky, no bolo mi povedané, že riaditeľky sa aj tak stretnú a duplicitné vyradia, takže je to v podstate zbytočné. No ja som tiež dávala tri...
Ale pri prijatí do škôlky museli byť splnené kritéria - dieťa muselo mať 3 roky, žena nemohla byť na ďalšej MD, resp. RD a pokiaľ bolo veľa predškolákov, prednostne boli prijatí oni, až potom 3-ročné deti (podľa kapacity)
@susminka Tak vždy sú uprednostnení predškoláci, potom súrodenci a potom zostanú miesta pre ostatných. Čo sa týka toho, že je žena na MD alebo RD s mladším dieťaťom - to nemá nič spoločné s nástupom do škôlky ak staršie dieťa spĺňa kritéria - hlavné je, že má 3 roky do konca augusta daného roka......Akurát viem, že na dedinách robia s týmto problém ak je žena na druhej MD,RD ale v meste o tom neviem. Každé dieťa má nárok na socializáciu - s tým nemá nič spoločné, že je matka doma s druhým dieťaťom. Ale ak sa to samozrejme dostane k riaditeľke a pri dnešnom probléme vôbec umiestniť dieťa v škôlke tak je viac než isté, že ho skôr nezoberú ako áno.... 😉
@susminka v nasej Zaleskej skolke tomu hovoria "nahodny vyber" 🙂 Aspon ze mame len jednu, takze si nemusim lamat hlavu s podavanim viacerych prihlasok.
Ja som z Petržalky a dala som do 2 a vzali do jednej. Zato poznám take co dali len do jednej ale holt mali smolu v tom ze do tej jednej bol nával tak im nevzali. Takze radsej dajte do 2 oni si to síce vytriedia a tvoju prihlášku ponechajú v tej kde je menší nával a máš vačšiu šancu lebo dopredu neodhadnete ci do tej jednej si neda 200 prihlášok a do tej druhe 50.
@seemani veď sa to dá chápať aj tak, že zapísaný nie je - t.j. nenavštevuje inú škôlku 😉 ale prihlášky môžeš dať do viacerých ...ako už bolo vyššie spomenuté, riaditeľky sa stretávajú a porovnávajú sa zoznamy - duplicitné redukujú ...ale, aj tak by som ti radila, aby si si zavolala do každej škôlky a spýtala sa ...lebo už som tu niekde čítala, že ak boli podané prihlášky do dvoch, tak automaticky vylúčili obe žiadosti a neprijali ani do jednej mš ...treba si to naozaj overiť...
no ja som to absolvovala minulý rok, dávala som žiadosť do 3 škôlok, ale keď som bola za riaditeľkou, tak som jej o tom povedala, mala som jednu škôlku do ktorej som dieťa chcela dostať a dve náhradné, tam som im to povedala, a nebol problém, potom moju žiadosť zrušili, držím palce 😀