Môžem podať odvolanie proti rozhodnutiu neprijatia dieťaťa do škôlky.všeobecné podmienky spĺňa, ale vnútroškolské nie..som doma s druhým dieťaťom na materskej tak preto.ďakujem.
Neviem síce aké sú vaše vnútroškolské podmienky, ale pokial to proste tak vo vašej skolke je zabehnuté a majú určite svoje vnútorné predpisy- tak podla mna tam odvolanie asi nepomôže. Ale to je len môj názor.
Takmer všade je to tak, že majú prednosť deti pracujúcich rodičov. Je to logické, detí je veľa a ak mamička po dovŕšení tretieho roku dieťaťa musí ísť do práce, čo má robiť? Ale odvolať sa určite môžeš 😉
nananka Mozes podat odvolanie, ale pravdepodobne bude zamietnute; zakon hovori, ze deti, ktore dovrsia 5 rokov a ktore maju odlozenu predskolsku dochadzku musi mesto/obec umiestnit do MS, ostatne moze, podla pravidiel, ktore si urci prislusna obec/mesto
ahojte toto by zaujímalo aj mňa - ale na rozhodnutí o neprijatí máme rovno napísané, že nie je možné podávať odvolanie, či tak nejako. takže? sme z Bratislavy---
kočky viete mi poradiť kde nájdem vzor ako napísať odvolanie voči neprijatiu do škôlky? ďakujem.zuzu
aj ja by som potrebovala poradit v tejto teme mne v skolke povedali ze malu prijmu len na 4hod ale ja ju potrebujem na cely den nakolko obaja s manzelom pracujeme...riaditelka povedala ze v prvom rade su predskolaci co samozrejme akceptujem ale ze potom to ide podla veku 5,4 a 3 a moja bude mat 3 v juny a mozu vziat 22 deti a moja je 38 tiez musim podat odvolanie alebo ziadost ale naozaj netusim ako to sformulovat...
nič zložité - dolupodpísaná odvolávam sa proti rozhodnutiu mš číslo......s pozdravom.....dátum a pod
Odvolat sa mozes vzdy aj ked napisu, ze nie je mozne podat odvolanie. Ak mas pocit, ze mas na skolku narok, ze sa stala nejaka krivda, urcite by som podavala odvolanie. Vlastne vdaka tomu som dosiahla to, ze moj syn bol prijaty do skolky. Bojovala som a vyhrala. Bez uplatkov a znamosti. Avsak som bola v inej situacii ako zakladatelka otazky: Slobodna, zivitelka, zamestnana a syn dosiahol 3 roky. Skolku mi potvrdila ustne riaditelka - potom rozhodnutie o neprijati, v jednej skolke mi odmietli dat prihlasku, atd. Uz som o tom pisala tu na MK. Takze okrem odvolania som pisala aj staznost na odbor skolstva. Vysledok - syn bol prijaty do skolky.
Situacia so skolkami je katastrofalna a na skolku ma narok dieta v 5 rokoch na predskolsku pripravu. Ostatne deti mozu byt prijate ale nie je to povinnost, ze musia byt prijate. Je jedno ci je dieta zapisane na 1. mieste alebo 50 mieste. Pri rozhodovani riaditelky maju svoje kriteria. V nasom meste to funguje tak, ze po uzavreti prihlasok sa vsetky ucitelky stretnu - a rozhoduju. Takze je jedno ci date 1 alebo 5 prihlasok. Nestane sa, ze by dieta bolo prijate na 2 skolky a tak blokovalo miesto. Ked syn nastupil do skolky bolo tam dost deti, ktorych matky nepracovali alebo boli na materskej. Vdaka takym sa nedostali do skolky deti, ktorych rodicia pracuju a nemaju kam umiestnit dieta. Preto sa treba zamysliet, ci skutocne dieta a rodicia splnaju vsetky podmienky ci uz skolskeho systemu alebo vnutornej smernice danej skolky.
odvolanie podat mozete, ale asi si tym nepomozete. skolky su preplnene a ked ste doma, tak vam ho nezoberu. takto to funguje aj u nas.
no ja práve riešim podobný problém, chcem dat odovolanie, ale to uz nieje ako minuly rok, ze mozes dat prehodnoti do 15 dni od dorucenia, ale teraz sa to ma dat presetrit podla prislusnych ustanoveni obcianskeho zakonnika, takze to teraz riesim že co a ako...
Odvolanie podať môžeš, ale školka nemôže prekročiť svoje kapacity, ak nemá priestorové a personálne vybavenie aby prijala viac detí. Tak neviem, inak je to katastrofa so školkami hlavne v Bratislave ale ako som počula už aj v krajských mestách je problém.
Aj mna to caka..taktiez nas neprijali ☹
dosť smutné, že pre detičky nemajú miesto. Pred pár rokmi pozrušovali školky, lebo bolo málo detí. Teraz by mali otvoriť nové- ak je záujem. Ak sú takéto problémy s umiestňovaním detičiek, môže štát čakať, aby rodičia mali ďalšie deti!!!!!! Počula som od známej aj to, že jej kamarátke neprijali 3 chlapcov do školky," LEBO OD JEDNEJ MAMIČKY N E M ô Ž U PRIJAŤ 3 DETI". Mala by dostať metál za to, že vychováva 3 deti!!!! a nie ich neprijať....smutné a hanba pre štát....
odvolanie podať môžeš, ale uspeješ asi len ťažko...škôlky sú bohužiaľ preplnené, lebo pre pár rokmi niekto "múdry" schválil ich zrušenie. Prednosť majú určite deti prijímané podľa kľúča podobného alebo rovnakého vo všetkých škôlkach. Prednostne sú prijímané deti v predškolskom veku a s odloženou školskou dochádzkou, potom deti päť ročné, štvor...atď., prednostne tie, ktorých rodičia sú zamestnaní. Ale za pokus nič nedáš.
AHOJTE.PROSIM VAS KED UZ TU PISETE O STAZNOSTIACH NA MINISTERSTVO A PODOBNE, TAK KED BY SOM CHCELA PODAT STAZNOST VOCI SKOLKE TAK NAJPRV BY TO MALO IST NA MIESTNY URAD A NA MINISTERSTVO SKOLSTVA?ALE NA KTORE MINITERSTVO SKOLSTVA?LEBO KED DAM DO GOOGLE MINISTERSTVO SKOLSTVA VYHODI MI TO VIAC ULIC NA MINISTERSTVO AK LED SI ASI MYSLIM ZE BY TO MALO BYT MA STROMOVEJ ULICI.DAKUJEM VELMI PEKNE ZA ODPOVEDE 🙂
moja znama sa odvolala a nakoniec jej dieta prijali,ale do inej skolky v ramci bydliska..na UPSVAR mozes ist taktiez a zaradia ta do tzv.cakacej listiny..uvedies vaznost dovodu pre ktory by ti mali dieta zobrat a budes cakat v poradovniku a hned ako sa nejake miesto uvolni,tak ti dieta vezmu..mozno nie do tej kde si podavala ziadost,ale v ramci bydliska do nejakej inej ho daju,,cim viac budes na urad vyvolavat a urgovat to ,tym mas vacsiu moznost ze ho vezmu..mam zname co to tak robili a uspeli v kratkom case..treba len ist na ten urad a zapisat tam tvoje dieta..prajem vsetko dobre 🙂
Ahoj, ani nam neprijali maleho.. Takze sa asi tiez budeme odvolavat. Prijali totiz deti aj o mesiac mladsie, dieta, ktore je len o 5 dni starsie od mojho a jeho mama je tiez na materskej ako aj ja, byvaju dalej ako my, maju blizsiu inu skolku, kde to dieta ale nezobrali.. Tak som z toho rozhorcena. Inak som uz pisala email na miestny urad.
Takze este treba pisat odvolanie do skolky a na ten UPSVaR treba volat ci tiez pisat??
Vraj je dobre sa i casto chodit pytat do skolky, ci sa nahodou neuvolnilo miesto.
No my na materskej si asi musime povedat, ze aspon nam mladsie deti nebudu tolko chore..kamoska nechala dceru po case doma, lebo nosila len choroby, nakaziĺ sa i maly, museli mat odlozene ockovania.. No hruza u nich.
No...pokial si doma, na materskej, tak nevidím príliš veľké šance, že uspeješ....niekde nevezmu ani deti pracujúcich rodičov.
Ahojte, v Petrzalke tento rok neprijali vyse 600 deti, 49% ziadosti... Pisem staznosti na Skolsky urad a Skolsku komisiu, pretoze oni vravia ze tento rocnik (2010) bol najsilnejsi a uz sa to bude len zlepsovat, a na nove miesta nie su peniaze. No je to blbost, buduci rok to bude este horsie. Ak Vas to zaujima citajte moje maily na facebooku a prosim podporte to 'likeom'. Mozem aj sem skopcit tie maily ak niekto chce..
https://www.facebook.com/NedostatokMiestVSkolkach
A odvolanie treba podat, aj ked nie je taka moznost v rozhodnuti o neprijati uvedena. Potom je lehota na podanie odvolania predlzena asi na 3 mesiace. Matky na materskej mozu dat dovod ze odmietaju diskriminaciu ich dietata. No ale ci to odvolanie pomoze.. uvidite.
Odvolanie proti rozhodnutiu o neprijatí do MS, je treba podat tak ako je urcene v poucení rozhodnutia. Ak je napísané,že v súlade s VZN sa môžete odvolať zriaďovateľovi, tak treba podať odvolanie voči rozhodnutiu riaditeľa materskej školy č.... zo dňa..... , treba uviesť dôvody, pre ktoré sa domáhate zmeny rozhodnutia- teda napr. nástup do zamestnania, zamestnanie počas materskej aj rodičovskej dovolenky a i....
Ak je na v rozhodnutí riaditela MS v poučení uvedené, že...."Proti tomuto rozhodnutiu možno podať návrh na začatie konania podľa príslušných ustanovení Občianskeho súdneho poriadku (úplné znenie č. 99/1963 Zb. v znení neskorších predpisov).", je možné sa odvolať len podľa Občianskeho súdneho poriadku, a teda prostredníctvom súdu, ak v týchto veciach nerozhoduju ine organy verejnej správy. Je zrejme, že toto rozhodnutie je konečné.
Odporúčam, teda ak nemate inu možnosť, kontaktovať zriaďovateľa materských škol v blízkom okolí a informovať sa o možnosti umiestnenia v inej/iných MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, resp. informovat sa aj u riaditela materskej školy o možnosti nástupu ak sa uvoľní miesto.
Co sa týka UPSVa R, ten netreba vobec kontaktovat, ten prijatie dieťaťa do MŠ nemôže nijako ovplyvniť, nakoľko prijímanie detí do MŠ je v kompetencii riaditeľa MŠ na základe dohody so zriaďovateľom.
@jasmina14
Sťažnosti sa podávajú podľa toho voči komu chcete sťažnosť podať- teda ak na úroveň výchovno- vzdelávacieho procesu v MŠ a úroveň riadenia MŠ tak na štátnu školskú inšpekciu a aj vtedy ak riaditeľ nekona vo veci vašej sťažnosti napr. na uciteľa. Ak chcete podať sťažnosť na učiteľa MŠ, ta patrí riaditeľovi MŠ, niektoré sťažnosti prešetruje aj zriaďovateľ MŠ- napr. nehospodárne nakladanie s financiami a majetkom a pod. Sťažnosti čo sa týka hygieny a stravy riesi RUVZ, teda ak podate takuto sťažnost riaditelovi MS, musi ju postupiť RUVZ.
Sťažnosť je potrebne podať v súlade so zákonom č. 9/2010 Z.z. o sťažnostich v znení neskorších predpisov. Ak sa chcete sťažovať na neprijatie do MŠ, treba podať odvolanie voči rozhodnutiu riaditeľa MŠ podľa poučenia na rozhodnutí. Sťažnosť voči materskej škole ako píšte, je veľmi všeobecná a je potrebné presne vymedziť na čo a voči komu sa chcete sťažovať. Ministerstvo školstva by vam sťažnosť pravdepodobne vrátilo s odporúčaním adresovať ju podľa obsahu.
no vidim baby, ze je to s tymi skolkami neunosne, ale co citam, vela z vas je na materskej a dieta vam nevzali, no moja mala ma 4 roky, obaja pracujeme, mame trvaly pobyt a aj tak ju nevzali, zevraj musela vziat 20 novych predskolakov...minuly rok, ked ju nevzala este som sa s tym zmieraila, lae uz moja trpezlivost skoncila, tka idem davat odvolanie, lebo sa mi jej praktiky vobec nepacia...
Myslite si, ze ked sme na materskej, mame mensie pravo na prijatie dietata do MS? Pretoze prave my si absolutne nemozeme dovolit platit sukromne skolky (tych vzniklo ako hub po dazdi), kde by sa nasim detom venovali. Samozrejme, nechcem tym v ziadnom pripade povedat, ze by mi doma prekazalo moje 3,5 rocne dieta, avsak kedze sa musim starat o dalsich dvoch jeho surodencov (starsi a mladsi - batola a skolacka), skuste sa plnohodnotne venovat prostrednemu dietatu priemarne jeho veku! Malovat, kreslit, drzanie ruky, vyjadrovanie, samostatne obliekanie, jedenie.... pri vsetkej snahe mi viac ako hodinka denne na to urcite nevyjde.... a to je podla mna pre tieto deti malo. Preto si myslim, ze je uplne scestne mysliet si, ze matky doma na materskej sa maju starat o svoje deti kludne az do toho 5. roku dietata.... Predsalen, uznajte, obaja pracujuci rodicia maju omnoho vacsie financne moznosti umiestnit svoje dieta docasne do niektorej zo sukromnych skolok, nemyslite si? A ja si vonkoncom nemyslim, ze som egoisticka, lebo sa chcem zbavit svojho dietata, naopak, kedze mi na nom zalezi, snazim sa o jeho prijatie do kolektivu svojich rovesnikov rovnako ako pracujuce matky.....
Ahoj, odovlanie podat mozes, ale nemusi ti pomoct. Momentalne su skolky tak prepolnene, ze kazda jedna to riesi tak, ako to vyriesili pri tebe. Ze si doma s druhym dietatom, tak ti nezoberu dieta do skolky. Momentalne je na slovensku ovela viac deti ako je kapacita skoliek, a najhorsie na tom je, ze niektore skolky, ked bolo menej deti, sa prestahovali do mensich priestorov a teraz sa nemaju kam uz rozsirit.
ahojte.mne tiez prislo,ze neberu do skolky maleho.kazala ze sa mam odvolat.ale to urcite nepomoze.bude to k nicomu,ked pridem o robotu.ja mam dcerku skolke a prihlasovala som maleho.vsetko splna a dokonca ma surodenca v skolke a nezobraly ho.3 roky vedia kolko deti pojdu skolky a co preto nieco neurobia.maju na to 3 roky.
Mamicky nemate vzor,ako sa pise take odvolanie,neviem ake cislo zakona a paragrafu tam mam uviest...dakujem
aj ja by som poprosila vzor odvolania, co vsetko tam treba uviest neviem to najst , dakujeeem
ja som si našla odvolanie cez vyhľadávač a trochu pozmenila, pondelok posielam, som zvedavá či to zaberie 🙂 , počula som od jednej mamičky že v Petržalke je už tak zúfalá situácia, že mamičky bonzujú riaditeľkám na tie mamičky čo sú na MD a zároveň nosia staršie deti do škôlky, to je nenormálne 😖
jedna riaditelka skolky mi povedala ze neprijatie dietata pre to ze matka je doma je diskriminacia a da sa to nahlasit na skolsku inspekciu tiez sa jej to raz stalo a odvtedy prijma deti vylucne podla datumu narodenia spravodlive ci nie je to tak
Mne tiez nezobrali syna do skolky ktoru mam doslova pod nosom, cca 200m od bytu. Teraz ho budem vozit na opacny koniec mesta, lebo sukromne jasle si dovolit nemozme aj ked obaja pracujeme. A dovod? Prosim pekne "pani" raiaditelka povedala ze keby sa narodi 1.9. Tak ho vezme ale kedze je 5.9. tak mame smolu, lebo .tym ze je septembrovy je pre nu dvojrocny, darmo ze hned piateho ma tri roky.... A pritom viem ze aj na tento skolsky rok ktory bezi a aj na naseldujucui prijala aj ovela ovela mladsie deti ..... hold na kazdeho je iny meter a ked nemas protekcie a nemas na uplatky nemas sancu bez ohladu na to ci si mamicka na materksej s dalsim dietatom alebo pracujuca mamicka. Je mi z toho vsetkeho doslova na grc a som maximalne zhnusena a znechutena ze uz aj v skolkach sa deju taketo spinavosti.
možeš ale neviem či ti to niečo pomože kedže v prvom rade su preškolaci potom uprednosnovane deti vo veku 3r. pracujucich rodičov.až potom ostatne skor najst inu školku i ked v tejto dobe je to katastrofa este by som skusila po začati školskeho roku vela mamičiek dava viacej prihlašok a nakoniec deti nastupia do inych škôlok a miesto ostatne volne.