Môže trojročné dieťa vedome klamať?

lilu7
21. máj 2017

3rocny syn sa v poslednej dobe stazuje ze ho boli brusko-pritom nema preco. Ked sa ho spytam za 5minut uz ho neboli. V poslednej dobe to spomina casto, tak rozmyslam ci ho naozaj moze boliet alebo si len vymysla. Nerada by som zbytocne s nim behala po lekaroch, ale asi aspon k pediatricke pojdem, ale najprv sa spytam vas, ci nemate s niecim podobnym skusenost.dakujem

jeennyv
21. máj 2017

@lilu7 ked som bola mala hovorila som ze ma boli hlava stale..boli so mnou u dr a nic...robila som to za to, lebo babka bola vtedy v prechode a bolo jej zle, tak som to opakovala...

zuzi0911
21. máj 2017

@lilu7 urcite ist k dr,,pre istotu,,,No napr.moja sa tiez jednu dobu stazovala na brusko min.rok,,,bola som u dr a v poriadku vsetko,,,bol to stres zo skolky,
Druha dcera tu tiez bolelo brusko,,,no oapala ,hrala,sa vsetko ok az na to ,ze sem tam povvedala,ze boli brusko,,,trvalo to tyzden no kedze cez den robila normalne bez obmedzenia som to neak neriesila,,,Nakoniec dostala vysoke teploty,a vracala,,,Hned nas hosp.s podozrenim na slepe crevo,,,,Od vtedy radsej zbehnem k dr,,,,

starbuck
21. máj 2017

@lilu7
U malých detí sa to dá jednoducho zistiť tak, že keď ho "bolí" bruško, skúste sa ho spýtať, či nemá chuť na (... a dosaďte tam jeho obľúbenú aktivitu, hlavne pohybovú, napr. naháňačku a pod.) a že sa s ním chcete zahrať. Pokiaľ by ho skutočne bolelo bruško, nebude sa chcieť hrať, alebo ak sa aj pokúsi, uvidíte na ňom, že ho niečo bolí.
3-ročné inteligentné deti už vedia dosť šikovne špekulovať 🙂 , hlavne ak im chýba pozornosť, či čokoľvek iné...

liz_lemon
21. máj 2017

@jeennyv aj moj syn si takto "privlastnil" babkine stazovanie na bolest noh

lilu7
autor
22. máj 2017

Ved prave...ideme sa hrat a uz je vsetko v poriadku a vsimla som si, ze to robieva aj ked place-ze mi povie ze ho brusko boli aby som ho polubila a uz je vsetko ok potom. Dakujem vam 😉

ada510
22. máj 2017

Mojho boli koleno ked ma upratovat 😂

anjelicek26
22. máj 2017

Neviem, ci by si dieta zrovna bolest vymyslalo... moze mat parazity, ci nejaku potravinovu intoleranciu, to je len obcas krc v brusku a zas je dobre... radsej to dajte preverit, ved je to jeden odber krvi a jedna vzorka stolice ;)

tarvika
22. máj 2017

moze byt ze naozaj boli a moze byt ze si vymysla, opakuje co pocul, ak sa napriklad ty casto stazujes ze ta nieco boli alebo ina blizka osoba.

ingrid25
22. máj 2017

@lilu7 Ahoj. Moj syn robieval to iste uz cca od 2 rokov. V skolke boli prekvapeni, ked si po nejakom case uvedomili, ze ked sa mala ist robit urcita aktivita tak ho bolelo brusko. Najprv mu verili a mohol sediet mimo a potom pochopili ze je to ucelove... Teraz ma 7 a tiez ked potrebuje tak si nieco podobne vymysli. Naposledy som mu vysvetlila ze ked ho kazdu chvilu boli hlava a brucho, ze to nie je v poriadku a musime ist na vysetrenia... zrazu uz mal vela vysvetleni z coho to moze byt a odvtedy je po bolestiach.

pillipilli
22. máj 2017

Ahoj no moj nazor je taky ,ze pre istotu ist k dr ako si vycitat ze si s nim nesla . Nikdy nevies ,aj ked si deti vymyslaju ... ja taketo veci nepodcenujem.

mickao
22. máj 2017

Mojho casto bolievaju " krize"- pocuje to od babky. Tiez ho "bolia" kolena, lebo tie bolia mna. Minule sa mu zas "zacali robit krcove zily".

lilu7
autor
23. máj 2017

Dakujem, asi skocime k pediatricke aby som bola kludna. A krcove zily su "super"😂🙈

ramone_666
27. júl 2017

@jeennyv presne toto aj ja. Babku bolela noha tak aj som furt hovorila že ma bolí noha 😂😂😂

kamtocumis
28. júl 2017

@lilu7 moja dcerka to robi vkuse ale ja to už spoznám, keď klame ťahá jej kútiky úst,alebo keď sa spýtam ideme ku doktorke? Tak mi povie nieee srandaaa. Minule som mala migrénu a malá ma napodobnila ako si držím hlavu a hovorí: už aj mňa bolí, dostala som to od teba! Inak mi vždy povie ak jej niečo naozaj je,raz ale bola celý deň ticho normálne sa hrala akoby nič a teplota 38,5. Ak to ale opakuje častejšie môže to byť aj pravda asi by som mu sledovala akú má stolicu, skús mu chytiť brucho či ho nemá tvrdé/nafúknuté

gulisko
28. júl 2017

Na bolesť bruška sa deti najčastejšie sťažujú pri strese. Nechce chodiť do škôlky, niekto mu tam robi zle a podobne. Ale syna bolievalo brucho aj ked mal mrle.

lilu7
autor
8. sep 2017

To ano😐