Môže chodiť predškolák do vašej škôlky cez prázdniny?

matisekc
3. jún 2014

v našej školke nie je možné aby dieťa, ktoré ide od septembra do školy, chodilo ešte do škôlky aj cez prázdniny, ze je to podľa nejakého zákona, ktorý neviem najsť, dakujem vopred za každú odpoveď

angua27
3. jún 2014

v našej škôlke v BA to možné je. ja malého už v júli a auguste do škôlky nedám, ale možnosť tu bola.

monicm
3. jún 2014

aj v našej škôlke táto možnosť bola,môj syn chodil,síce len prvé tri týždne,nakoľko potom boli prázdniny a posledný týždeň,kedy opäť fungovala som ho nechala doma,nech má "veget" pred školou

lejlla
3. jún 2014

aj v nasej skolke mozu predskolaci navstevovat skolku cez prazdniny...

zuzitko74
3. jún 2014

Školský rok trvá od septembra do konca augusta. Zákonný dôvod by na to nemal byť. Skúsenosti s tým však nemám, tiež som si krpca nechala celé prázdniny doma.

habibi78
3. jún 2014

U nas su tri týždne v júli prázdniny, potom je skolka otvorená

ellca123
3. jún 2014

nas p.riaditelka poprosila aby sme deti tri tyzdne cez prazdniny v juli nechali v skolke,lebo nemala narok na dovolenku,aby fungovala skolka
/keby nemala deti ,skolka by sa zavrela a kratili by jej vyplatu.../

mrva
3. jún 2014

Ano, možné to je vzhľadom na to, že peniaze na dieťa dostanú aj za júl a august. Školákmi sú až od septembra. Skús pozrieť Všeobecné záväzné nariadenie obce/mesta, ak zriaďovateľom je obec/mesto, prípadne poriadok súkromnej školy. Ale zákon predškoláka považuje až do septembra.

zuzka1008
3. jún 2014

U nas mozu chodit aj predskolaci pocas let.praznin do skolky, predsa skolak bude az od septembra

lela1
4. jún 2014

@matisekc, no vidiš zasa sme nejaké "výnimky"

maznacik007
18. jún 2014

u nas je to tak ze ak bude chodit cez prazdniny viac deti ako je jedna trieda tak bude prevadzka skolky v lete len prve dva julove tyzdne ak ich bude menej tak potom styri tyzdne v juli ...
obmedzit to nejako neobmedzuju /ze toho nemozes dat a pod/ len prosia tych rodicov co su doma aby si nechali doma deti cez prazdniny...

sisaka
18. jún 2014

u nas mozu, ale nechcela som ho tam nechat, predsa len uz ma 6 rokov ... takze cas, ked s nim nebude mat byt doma stravi v roznych zaujimavych dennych taboroch .... myslim si, ze to bude zaujimavejsie a hlavne pestrejsie ako skolka.

rakywanda
18. jún 2014

zákon na to nie je, lebo keby bol, tak naša škôlka by to nepovolila, máme tu takú "sekeru", že aj dýchať sa môže len tak ako zákon dovolí 😀 😀 😀
u nás teda nie je problém, dieťa zoberú....len minulý rok jednej predškoláčke učiteľka povedala: teba sem dali za trest? a potom tam už malá nechcela ísť.

natalca
18. jún 2014

jasné, že môže, pretože školský rok trvá od 1.9. do 30.6. a oni aj dostanú peniaze na dieťa v tom čase!

monika781
12. mar 2019

@zuzka1008 a platili ste v lete skolne za predskolaka alebo len stravu ? Dakujem 🙂

zuzka1008
12. mar 2019

@monika781 Predškolak platíl vtedy len stravu, teraz ponovom neviem, či vám ho nechajú aj cez prázdniny, treba sa pýtat v konkrétnej škôlke