Malý bude mať v lete tri roky, takže od septembra by mal nastúpiť do škôlky. Môžem ho zapísať do dvoch? Ak sa vrátim na pôv. miesto, tak by som ho zapísala do škôlky v meste, kde robím. Ale môžno budem miesto meniť a potom by mohol chodiť do škôlky tu, kde bývame. Lenže kde budem robiť bude isté až v júni, a potom už bude neskoro hľadať škôlku. Ďakujem za info .-)
no ty nemas na vyber, ale ked to robia mamicky len tak, to neuznavam, potom v tom je chaoz a nie je miesta
ja som niekde pocula ze dieta sa moze zapisat aj do viacerych skolok..ze vraj sa skolky aj tak medzi sebov dohaduju a posuvaju deti v ramci moznosti a volneho mieste,kde je a nieje volne miesto..Clovek sa z toho nevie vysomarit,ked kazdy povie nieco ine..Malo by byt niekde jednotne info o tom,ako sa prihlasit do skolky..lebo ja osobne som magor z toho a bojim sa ci nieco neprešvihnem :(
prihlasit mozes do hocikolko 🙂 ...ale zoberu ti ho iba do jednej tak ci tak, ak ho vobec zoberu....u nas si riaditelky medzi sebou preveruju, kto koho berie aby sa nestalo, ze je jedno dieta v 5 skolkach-na dieta sa da zobrat iba jede prispevok od statu. Ale zbytocne vymyslat, lebo za 3 roky kym bude v skolke mozes aj 5 x zmenit pracu a potom co 5x zmenis skolku? 😎 . Ale opytat sa mozes riditelky v konkretnej skolke, kazde mesto a kazda skolka ma ine moznosti.
Dieta nemoze byt prihlasene do viacerych MS. K prihlaske by malo byt prilozene aj cestne prehlasenie zakonneho zastupcu, ze dieta nenavstevuje inu MS. Pretoze dotaciu od statu na skolsky rok moze dostat len jedna MS. MS hlasia pocty deti a socialne urady si pytaju aj zoznamy deti k 15. 9. v danom skolskom roku.
dieťa môže byť zapísané, len v jednej školke. Myslím, že v apríli je zápis. Ale do 15. septembra ho možeš jludne prehlásiť do inej a ešte dostanú za nho dotaciu. Po tomto dátume už statne skolky nechcu velmi prijimať deti, lebo nedostanu, za ne dotaciu. U nás je s tým velky problem teraz...Držím palce...