Zaujíma ma Pressburg Montessori Preschool, Škôlkáreň, Montessori škôlka Lamač, Montessori škôlka na Hummelovej, ale kľudne aj iné. Uvítam dobré skúsenosti, aj tie, ktoré popíšu reálnu situáciu, ktorú ste riešili a ako ste vyriešili. Prioritou je pre mňa rešpektujúci prístup. Vďaka za každý názor.
@oslo1 za mňa Lamač. nemám skúsenosť ako matka, ale ako pedagóg, ktorý sa tam vzdelával 🙂 Je to najstaršia škôlka, vedia, čo robia (dnes si už vycapí na dvere označenie Montessori kde kto 😏 a myslí si, že si stačí kúpiť nejaké pomôcky...)
Priatelkine obidve deti chodia do Montessori v Lamaci. Starsi syn,14 iba do skoly, dcerka do skolky a potom bude pokracovat v skole.
Cela rodina je so skolou spokojna, deti su samostatne, vedia viest dialogy, maju vlastne nazory a vedia samostatne riesit ulohy. Su to sebestacne deti s mnozstvom zaujmov, ktore skola podporuje, napr starsi sa venuje vcelarstvu.
Za mna 100 bodov. Tiez rozmyslam o Montessori pre mojho syna, avsak casovo nam to nebude vyhovovat, nebyvame na Slovensku.