Ahojte, chcem sa opýtať neviete niekto či je v NR resp. TO škôlka s výučbou Montessori? Alebo nemali by ste záujem dať svoje dieťa do takejto škôlky? ďakujem... Možno keby nás bolo viac....
Dakujem velmi pekne za nazor 🙂 Mam kamosku, ktora studuje pedagogiku a uz par rokov sa venuje prave vychove a podstou vychovy montessori. Bola aj na nejakých kurzoch v zahranici. Preto sme premyslali, ci by sme take nieco neurobili, len som chcela vediet ci by bol zaujem.
@25evita Tak to je super 🙂 . To je to, čo treba na začiatku -nejaké oduševnené osoby s patričným vzdelaním a skúsenosťami (možno aj kapitálom na rozbeh 😉 ), ktoré by do toho išli plnou parou.
Myslím, že by bol záujem - teda v NR určite. Skús si zadať takúto otázku do skupinky Nitra, resp. Topoľčany - tam sú už konkrétne maminky z konkrétnych lokalít. Takto by sa dal zistiť predbežný záujem, aby ste vedeli, či do toho ísť v menšom či vo väčšom a podľa toho zabezpečiť priestory, personál,..Čaká vás kopec práce 🙂 .
Držím palce.
Denisa
Moj maly bude mať sice len 2 rôčky, ale už sa obzeram po vhodnej školke... bolo by skvele, keby sa tu v nr taka vybuduje a mohol by tam chodiť 🙂 som určite za!
super a kedy by to bolo realne?
Dobrý deň, hľadám Montessori zamerané škôlky a vyhľadávač mi vyhodil vašu komunikáciu stalo sa niečo reálne za tých par mesiacov? Mam 16 mesačne dieta a uz sa obzeram kam by sme sa neskôr uchádzali o miesto do škôlky. Dakujem
@25evita
@123marika Ahojte, zaujímalo by ma či ste sa na nejakej Montessori aktivite v blízkej dobe v To dohodli? Mám 2-ročného syna a bola by som rada keby sa mohol v tomto smere rozvíjať. Prípadne ak by ste vedeli o nejakých školeniach, či prednáškach pre rodičov v okolí bola by som rada keby mi dáte vedieť 🙂 Majte sa krásne 🙂
Uz sa zacina nieco tvorit ak by vsetko slo podla planu tak by sme sa spolu dockali. Dam vam urcite vediet. Krasne prazdniny este
Ahojte, mám novinku, montessori škôlku otvárajú od septembra v Nitre na Kalvárii od 2 do 6 rokov, Centrum Skalka, budú mať 1.septembra Deń otvorených dverí a otvorenie Detského montessori centra - montessori škôlku 🙂 Majte sa krásne 😉
Ahojte. Hladam pracu a mam zaujem sa aj vzdelavat, ak by ste potrebovali akukolvek pomoc, ci posilu, rada sa k vam pridam.
Ahojte,taktiež hľadám prácu ak by ste potrebovali dalšie posili ,alebo pomoc nie je problém s detmi som pracovala a rada by som sa v tejto oblasti dalej vzdelávala.Kontakt na mna je 0902 741 041
ahojte,aj mna by zaujimalo ako sa to dalej vyvija? inak montessori pre deti byva v MC Duha v To...aspon nieco...🙂
@25evita Ahoj, pokiaľ viem ani v jednom z týchto miest nie je MŠ či ZŠ podobného (alternatívneho) typu. Z tohto pohľadu sú na tom najlepšie rodičia v BA a ZV, tam je tých alternatív azda najviac. Prevádzkovať súkromné vzdelávacie zariadenie je náročné a preto nepomôže impulz od rodičov, to chce impulz od niekoho koho to baví, rozumie tomu, vyštudoval pedagogiku a chce sa realizovať týmto smerom, pretože to je tvrdá práca na niekoľko rokov vybudovať takéto niečo. Ak takého niekoho nájdeš ( a je jedno, či v NR či v TO), tak potom má zmysel sem položiť takúto otázku a zistiť si dopredu záujem o takúto službu.
Ak by ti aj teraz napísalo napr. 20 žien, že majú záujem, kam by smerovali tvoje kroky ? To je iba holý fakt, tu treba najprv zabezpečiť osobu, ktorá by to chcela rozbehnúť, inak je to iba výkrik do tmy.
Myšlienka je pekná, ale to je tak všetko.