Ahojte ,potrebujem poradiť alebo aspoň povzbudiť ,moja 3 ročná dcéra sa posledné dni správa tak ako keby ma vôbec nemala rada,som s ňou sama,bývame u rodičov a všetko bolo v poriadku až doteraz.Odkedy chodí do škôlky mám pocit že sa na mňa hnevá za to že ju tam celý deň nechávam samú,kým sme boli doma spinkala so mnou v posteli ,sto krát za deň mi prišla dať pusu alebo ma objať a zrazu sa všetko otočilo o 180 stupňov ,väčšinu času trávi s mojimi rodičmi lebo so mnou nechce byt ,keď sa s ňou chcem zahrať ona nechce radšej ide za babkou alebo za dedkom,večer nezaspí vo svojej postieľke v našej izbe ,musí zaspať len v spálni pri rodičoch alebo v obývačke na gauči ,pri mne neexistuje.Dnes som sa začala obliekať že ideme von a ona začala znova plakať že nechce ísť s mamou lebo mamu neľúbi,povedala mi to už dva krát a ja som sa musela veľmi ovládať aby som nezačala plakať aj ja.Neskutočne mi to láme srdce ,nemá dôvod nemať ma rada ,nebijem ju,nekričím,snažím sa byť čo najviac chápavá a vnímavá a až doteraz sme mali krásny vzťah.Prosim povedzte mi že v tom niesom sama a že je to len obdobie😔Netuším už ako si k nej znova nájsť cestu ,čím viac sa snažím tým je to horšie.Mám iba ju a naozaj to veľmi ťažko znášam.
podla mna IBA OBDOBIE, ktore prejde
ja mam tiez uz pomaly skoro 4rocnu, do skolky nechodi, lebo ju nezobrali .....ale uz dlho ma taku fazu tatko-tatko
ked sa v noci zobudi, jej prva otazka je kde je tatko? ked sa rano zobudi, hned hlada tatka ......nemyslim si, ze mna by nemala nejako rada ....a z manzela sa smejem, nech si to obdobie uzije, lebo niekedy je to fakt otravne, chce niekde ist a ona sa vkuse prenasleduje, kde je ....a ze ona ide s nim😂😂😂
Joj, môj ma 2 roky a keby mohol, visí na tatkovi ako opicie mlaďa
Jednoducho tatik, či babka si vzácni, lebo ich vidí zriedka (muž robí týždňovky momentálne) čiže príde v piatok poobede a odíde v pondelok nad ranom. Malý je v podstate stále si mnou a už mu zrejme idem na nervy 🙂😆😆keď 24 hodín 5 dní v týždni vidí iba mňa. Takže logicky keď príde manžel, tak syn ide vyskočiť z koze, lepí sa na neho, beha za ním ako prívesok. Tetaz od januára ide už do škôlky, tak hádam bude mať viac rozptýlenia, už nebude v kuse iba so mnou. Už mu skrátka nestačí iba mama a malička sestra.
To nie je o tom ze by ta dcéra nemala rada, len rastie a potrebuje aj inú spoločnosť, ty už jej prirodzene nestačis. To je normálny detský vývoj, začína hľadať aj iných ľudí, chce s nimi nadviazať kontakt, potrebuje to k vývoju.
Však nemáš aj Ty 3 roky 🤦♀️ Samozrejme, že je to len obdobie a dcérka vie, že aj keď je s inými, stále sa vráti k mamine. Deti to takto majú, proste najviac si dovolia k tym, ktorých najviac ľubia a ktorým najviac dôverujú. Bud pokojna, dcérka Ta ma stále na 1.mieste,ale už je staršia, zvedavá, nechce byť stále len s Tebou. A hlavne jej daj voľnosť. Nedrz ju pri sebe nasilu.
Moja dcera zacala chodit teraz do skolky - skolku ma rada, ucitelky ju chvalia, ale ked dojde domov je ako čert, vybija si na mne vsetky frustracie zo skolky, krici na mna, jeduje sa za malickosti, minule ma aj švacla Ona je zas taka, ze chce, aby som ju krmila, aby som ju nosila aj tak furt nie je dost a vyhladava konflikty. Tvoja to zas robi inym spoosbom, hneva sa, moja je starsia trochu, jej sa to da uz viac vysvetlit, v skolke neplace, ma dobre ucitelky a kamaratov, ale je to pre nu nove, vyrovnava sa s tým po svojom, urcite ju to prejde. Stretla som raz jednu mamu, ktora hovorila, ze jej synovia robili to, co moja dcera a za pol roka sa to otocilo a doma boli ako anjelici a v skolke ako certi.
Sama vies, ze je to skolkou, prejde to. Hneva sa a tak to dava najavo. Tam mozu pomoct rodicia, ked ide k nim, ze jej vysvetlia ze musis chodit do prace aby si jej mohla kupit hracky, sponky...ze vsetky mamy chodia do prace...
Moj 2r ked som prisla s druhym z porodnice, tak som cakala ze sa bude tesit ze som doma...a on sa hneval a odmietal ma. Preslo to.
Je to len obdobie a to prejde. Skus sa na to pozrieť jej očami (mne to pomáha pochopiť ako dieťa asi premýšľa a co by v tej situácii chcelo asi počuť primerane veku samozrejme).. Cele dni ste boli spolu a zrazu bum mamka ma dala do škôlky (asi už má nelubi, je zo mňa unavena).. treba jej vysvetliť, že musíš chodiť do práce zarábať peniažky (alebo niečo iné), aby si jej mohla kúpiť hračku,ze všetky deti sú v škôlke aby si rodička mohli zariadiť svoje dospelacke veci a ze detičky sa zatiaľ zahrajú pospinkaju a maminka určite príde. Ja som to mojej na začiatku opakovala 10x krát každé rano- maminka poobede urcite príde, pojdeme tam a tam. Každý večer jej poviem ze ju ľúbim a vždy budem ľúbiť, nech na to nezabúda. Po skolke a po práci ak môžme ideme na preliezky, trávime spolu čas. Ona možno ešte nevstrebala tu zmenu -pre deti je to naozaj veľká zmena ísť do škôlky.
Určite to je nejaké obdobie, určite ta dcéra ľúbi,si jej mamina a mama je LEN jedna. Možno tak reaguje na zmeny ,ze je v škôlke.. vydržať!