Moja 3,5-ročná dcérka chce byť iba s ocinkom

29. jún 2023

Mam dceru 3,5 rocnu, v poslednom obdobi ma stale poznamky, ze ma nechce doma, ze chce byt s ocinkom, som uz unavena, celkovo, z prace, z domacnosti, zo zhonov, dcere sa snazim venovat, ja sa s nou zahram, ja s nou robim od mala vsetko, jej otec je skor ten, co jej vsetko dovoli, pusti jej telku, sladke, nic s nim nemusi, ja som ta prisna pri ktorej musi porobit veci a uz nevladzem.

pribinak
29. jún 2023

Určite neodchádzajte !!!

Veď je to dieťa, ona nemá predstavu čo by tvoj odchod pre ňu znamenal
Toto je na poriadny rozhovor s otcom dieťaťa, že tá musí podporiť a dcéru nech ju akokoľvek lubi musí ju korigovať

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
29. jún 2023

@pribinak rozhovorov sme mali uz neurekom, on nevie ako sa s nou ma hrat, on nevidi neporiadok, on zabudne ze si ma umyt zuby, ja som unavena, neviem co robim zle.

lolita555
29. jún 2023

Robíš všetko najlepšie ako vieš ,ľúbi ťa neboj,uvidíš že sa to časom zmení ,ver mi

annelise17
29. jún 2023

Vôbec nič nerobíš zle, toto je u detí pomerne častý stav, obdobie kedy sú viac naviazané na rodičov opačného pohlavia. Synovia to takto mávajú pri matkách. Dcérku to prejde, ľúbi ťa nadovšetko a raz uvidíš plody svojej snahy a času, ktorý si jej aktívne venovala. Chápem ako ťa to ubíja a že už nevládzeš, ale ver, že je to iba obdobie, ktoré prejde. Keby ju naozaj opustíš zrúti sa jej celý svet, zlomí srdiečko a zničí sa celý bezpečný prístav, ktorý pre ňu znamenáš. Čo však vnímam ako problém je, že manžel s tebou neťahá za jeden povraz. Na tomto treba popracovať, rodičia by mali byť jednotný vo výchove.

viestta
29. jún 2023

Kazde dieta ma take obdobie, ked "nelubi" toho kto mu stanovuje pravidla. Netreba sa tym trapit ale viac zapojit ocinka. Niektori chlapi jednoducho nevedia, treba im dat istrukcie Podrobne a jednoznacne. Nie Chod ju okupat, ale podrobne. Pripomenut, ze treba aj usi vycistit, aj zuby umyt, aj nechty ostrihat, aj ponozky dat... Ked ma upratat, tak povedat presne Utri prach, Povysavaj, aj za dverami, Umy kupelnu a aj zrkadlo vylesti.
No a to, ze s nim naraba ako princezna chce, to si treba vydiskutovat, pretoze ano, kazdy mame nejaky styl, ale hrube principy by sme mali mat vo vychove rovnake a mali by sme dodrziavat mantinely.

koniarova
29. jún 2023

Ja by som veru ocinka nechala,nech sa venuje dcérenke. 😁 A ty si trochu oddýchni.

liljana
29. jún 2023

Ved ma 3,5 roka. Dnes ma rada Frozen, zajtra Cinderellu,... a ani si nebude pamatat, ze mala vo takom veku take obdobia. Malokto si pamata obdobie vek 5 rokov a menej, co vtedy robil. Ma ocinkove obdobie, nechaj ju. Ked bude potom zase stale nalepena na tebe, este budes spominat, aky si mala klud.

ckocka
29. jún 2023

Ďieťa máš šikovné, dobre chápe u koho má lahší život. Vychovávať treba muža.

marianarem
29. jún 2023

No aj moj maly 3.5r to takto niekedy hovori o manzelovi. Teraz je to uz lepsie, ale byvalo to same "ocko odide", "nemame radi ocka", "nespravime ockovi veceru" a podobne 🙈 Manzel to nastastie dokazal brat s nadhladom a nadalej sa mu venoval v plnom nasadeni. Potom prisiel jeden den, ked manzel ochorel tak, ze len lezal a malemu sa venovat nevladal. No a ako sa maly vtedy k nemu stale sackoval 🙂 Vtedy bolo vidiet, ze ho veru rad ma.

muskazlata90
29. jún 2023

Nie je to nič nezvyčajné. Môj syn mal etapy, kedy chcel byť iba s ocinkom (som sa potešila, aspoň som si knižku prečítala), do tohoto som absolútne nezasahovala a ani nežiarlila. Prešlo to samo od seba. Potom chcel bývať u babky, lebo my sme na neho zlý (musí si upratovať a umývať zuby 🙈😂), to sme mu povedali, že bohužiaľ babka už nevládzem a nemôže bývať u nej. Síce ho ľúbi, ale musí vydržať s nami, my tu máme pravidlá a babka by ich mala tiež. A potom mal stav, že chce druhú maminku - mamu jeho najlepšieho kamaráta, ona je lepšia ako ja, tam by mal dvoch súrodencov a určite by nemal toľko povinností. Tam som mu zas povedala, že je môj syn, druhá maminka má svoje deti, že ja ho ľúbim a druhú mamu nemôže mať. Musí vydržať u nás a že ho ľúbime. Tento stav trval asi mesiac, teraz som najlepšia maminka na svete. Netreba sa na to pozerať tragicky, deti niekedy úplne nerozumejú tomu, čo hovoria.

joannita
29. jún 2023

Tiez sme to tak mali autorka, zhruba v tom istom veku. Syn chcel len tatina, mna posielal prec. Tiez ma to trapilo, ale potom to same preslo. Trvalo to niekolko mesiacov. Ono sa to tak strieda dost, raz muz, potom ja a tak.
Urcite to prejde.
Hlavne nedaj najavo ze ta to trapi a si nestastna, nesnaz sa nasilu aby chcela teba. S usmevom povedz dobre jasne, s tatinom chod, lubim ta

doriiis
29. jún 2023

Jaaaj milá autorka.Vies koľkokrát ma môj syn chcel vymeniť za ,,tú druhú mamu"? Nespočetne veľa krát....

vanilkovazmrzka
29. jún 2023

Tak nechaj starat sa otca, a chvilu bud ty ta dobra, co rozmaznava 🙂

ivangeline
30. jún 2023

Povol. Skludni sa. Rob menej. Ziadaj a pros..ked nevidi,predsa vies ukazat. Aha,zabudol si umyt zuby. Zabudli ste odlozit hracky,prosim uprac.. A rozdelit domace prace.. ;) Aj kebyze si doma este...moze jednu ci dve cinnosti ai prevzat na starosti len on..

basska_b
30. jún 2023

Vies co, toto mi tiez povedala dcerka asi v takom veku, ze chce byt s babickou, (lebo ta jej vsetko kupi a dovoli), som sa len zasmiala, ze nech sa paci, ze po tyzdni mi ta babicka sama vrati späť... ona vycitila, jak som si ista sebou a svojou poziciou a uz to nikdy nepovedala. U teba citi, ze si vycerpana... neviem vsetky detaily o vasom rezime a spolocnom case, ale skus to teda dako vyvazit, ze citaj jej 10min knihu miesto tv, alebo chod s nou na zmrzku. Oni sa naucia, ze u tata je to tak, u babicky onak, u mamy inak.... nemen muza, to je asi menej schodna cesta