Môj syn je ako postrach Denis

ada510
10. jún 2017

Chcem sa poradit neviem ci je to problem moj syn je zdravy silny chlapec po vsetkych strankach je v znameni Leva nicoho sa neboji a prehra pre neho nexistuje je velmi mudry aj sikovny bude mat 4 roky ale je presne ako ,,Postrach Denis,, dokonca mam pocit ze ani ten naneho nema obcas som prisna ja aj muz ale nejak ho ani to netrapi psycholog povedal ze je uplne normalny a treba mu len striedat činnosti... ale v škôlke ho maju problem ustrazit tak aby obcas nieco nevyviedol pokial mu nejake dieta ide vziat hracku alebo mu nebodaj nieco( buchne atd..)nepovie to ucitelke ale vrati mu to dvojnasobne co uz som zufala...mate niektora podobneho chlapca ako to zvladate?

zooeynka
10. jún 2017

@ada510 Chcela by si radsej utiahnuteho hambliveho mamickara? ;)

6699333
10. jún 2017

No a nech si stráži svoje chlapci sú proste taký mám jedného doma 😉

juliakocka
10. jún 2017

Buď naňho prisnejsia aj s mužom...take veci mu nedovol aby si on robil čo chce....lebo budeš mať problémy s ním neskôr v správaní....veľa sily

pribinak
10. jún 2017

Ohýbaj ma mamko, pokial som ja Janko, lebo neohnes ma, ...

Tiez ma chalana, je velmi živý, ale Proste odtiaľ potiaľ. Dali sme ho na gymnastiku, trénuje 3x tyzdenne.
Cez vikend je vzdy nejaky program, aby sa nenudil. Ma starsiu sesternicu a bratranca, tak aj ti mu niekedy struhnu, aby vedel, kde su hranice a nedovoľoval si.

ada510
autor
10. jún 2017

No ja som na neho prisna ono aj s varechou dostane ked neposluchne a praveze uz dlho bol dobry aj skolke ho chvalili ale vcera sa pobil tak ze udrel jedneho chlapca autickom do tvare az mu pera krvacala a ucitelka plakala vraj kvoli nemu ...😬 bolo mu vysvetlene klacal aj v kute ma zakazy tresty slubil ze uz nikomu neubilizi lenze ja ho skolke nevidim neviem to tam ovplivnit ...co s tym?

alaguema
10. jún 2017

@ada510 v prvom rade tvoj muž mu musí byť pevným vzorom a autoritou. V druhom - ak ho biješ, on bije tiež. Slabších, samozrejme. Poobzeraj sa po nejakom bojovom umení s kvalitným učiteľom, ktorý mu vštepí pokoru a naučí ho nezneužívať svoju silu.

ada510
autor
10. jún 2017

@alaguema a myslite ze ak ucitelka reagovala placom bolo to spravne lebo neviem co si mam o tom myslet ?

lilyianka
10. jún 2017

@ada510 podla mna ucitelka nemala co plakat...je to predsa pedagog a ma mu veci vysvetlit...sama nerozumiem tomu co tym ako chcela docielit 🤔

ada510
autor
10. jún 2017

@lilyianka ja uz tiez neviem asi aby som sa citila este horsie z toho...

kale13
10. jún 2017

a porozumel, ze take sa nerobi? ospravedlnil sa chlapcovi? ja mam tiez 4r. velmi sebavedomeho a akcneho a na spravanie zabera vysvetlovanie a potom mu to pripomeniem napr. cestou do skolky, plavaren, ihrisko ze co sa nerobi a co ocakam od neho..hovorim mu aby sa delil a ak mu niekto nieco zoberie odisiel sa hrat inam.. nebijeme ho, trest je, ze sedi 4minuty na schodiku..ale hlavne sme ho presvedcili je dobry chlapec a mame ho radi za kazdych okolnosti, ale sa nam nepaci, ked robi to a ci ono...takze cielene chce byt dobry a lutuje ak urobi nieco co sa mi nepaci.....celkom to funguje.. na kurze plavanie alebo na ihrisku to viem odsledovat, vidim zlepsenie .. dokonca mi hlasi, ked vidi, ze druhe deti nerobia spravne, ale na to mu poviem. aby to neriesil, hlavne ze on napr. ako dnes stoji pekne v rade na smykalku..

ada510
autor
10. jún 2017

@kale13 on prave velmi dobre rozumie co robi na svoj vek je mudry az moc dokoca hovori po rusky a naucil sa to sam...dufam ze sa ospravedlnil lebo ucitelka mi viac uz nepovedala a ked som po neho prisla chlapec tam uz nebol...doma mi slubil ze uz viac nebude nikoho bit ale ze mu druhy chlapec robil a ze sa musel branit ale neviem kde bola učiteľka. ..😥

kale13
10. jún 2017

@ada510 ja by som ucitelku vobec neriesila, ale povedala, ze ked mu chlapec robi zle ma od neho odist a ist sa hrat inam a potom neskorsie sa moze vratit k hrackam.. moj ma tiez tendencie vsetko riesit ako sefko, prave preto ho ucim ignorovat situaciu, odist, ustupit.. nevytvarat konflikty a uz vobec nie fyzicke..

ada510
autor
10. jún 2017

@kale13 to sa snazim aj ja ale nevie nieco nechat len tak je to v nom zakorenene neustupuje neprehrava za vsetko chce bojovat to uz od narodenia nikdy nechcel pomoc druheho ...ale uvidime no

jeennyv
10. jún 2017

@ada510 skuste aktivity, ale nejaky sport a urcite nie bojovy, aj ked tieto sporty sluzia v prvom rade pre obranu, no v zaciatkoch podla toho, aky je tvoj syn povahovo, to moze vypalit inak a este ho to moze podporit v pacifikovani deti v skolke, nech sa hlavne vybeha..futbal, florbal atd...plus naucte ho aj prehravat, hrajte doma hry, nenechajte ho vyhravat, a budte autoritou, ak ste prisni a nestaci to budte prisnejsi..ale varechu by som vylucila, ak ma potom sklony riesit veci rucne strucne..nech ide do izby, kym sa neumudri atd...moj bratranec bol taky, chodil na box kus starsi..no nepohlo skor ako pomohlo

pribinak
10. jún 2017

Šport je super. Tréningy su pravidelne, decka zažijú výhry aj prehry. Ucia sa pravidlám "fér plej", pomahat slabším
Ucia sa zodpovednosti, sebadisciplíne.

No a samozrejme chváliť za vsetko dobre ;)

kale13
10. jún 2017

@ada510 no veru sport skuste 🙂 my sme dali to plavanie a teda zo zaciatku musel "vyhrat" aj za cenu podvadzania..je sice z tych deti asi najlepsi, lebo miluje vodu a neboji sa ani ponorit ci skocit, ale instruktorka ich nechava plavat na druhu stranu postupne po jednom a ked ho nenecha ist prveho tak zvykol predchadzajuceho plavca rychlo dobenut po nohach a az potom zacal plavat v polke bazena 🙂 ak bol prvy tak sa vkuse obzeral dozadu na deti ako blizko su.. ale uz som mu celkom dohovorila, ze nema takto podvadzat a ze nie je na sutazi ale sa len uci plavat 🙂 hlavne vela stastia prajem, asi mam uplne taky isty pripad doma, neboj nie si sama 😉

krellova
11. jún 2017

Tak v tomto vam neviem pomoct sama neviem ako by som sa zachovala. My mame zase doma opak dcerku a ta je strasne taka tichucka (doma vie byt dobre cislo) ale v skolke proste ju by ubili a ona by sa este podakovala. Minule prisla stym ze ju jeden spoluziak oplul tak som jej vysvetlila ze take veci sa nesmu robit ze to je skarede a ze ma ist za ucitelkou a ona mu to pekne vysvetli aby vedel ze sa to nesmie. (V dobrom myslene) no mala nato hned ale maminka ved to nevadi to sa uschne 🤔 neviem pokom to dieta je 😂 ja som ucitelky kopala a bola tiez riadne cislo a ona uplny klidas. Ale pocula som ze ked su deti taketo hyperaktivne a neposlusne ked su mensie tak ked vyrastu uz nemaju pubertu. Tak snad aspon to vas potesi 😍

emilia25
11. jún 2017

Ja mam doma tiez 2 extremi opacne.najstarsi je tiez taky flegmos.aj v skolke aj v skole tichucky dobrucky poslusny ziaden problem.ked nieco neviem tak pokrci plecami a ma na salame.no 2 rodeny tak ten veru povie aj to co nevie.co na srdci to na jazyku.tiez sa vie v skolke aj capat aj na prechadzkach ked idu pomalsie ako on.mame teraz problem zo skazenymi zubami mliecnymi tak len place ci v skolke ci doma.zubar len vydrzat ucitelky su z neho uz naprasky a to ked zacne oktavy dava riadne.a 3 ten je tiez taky tiksi v skolke nemaju vobec ziaden problem.ja osobne si myslim ze taketo priebojne deti sa potom v zivote nestratia.a lahsie si prebojuju to svoje.

katkakovac
11. jún 2017

Ja mam take deti dve. Syn 3r., je zivel, vsade vylezie, vsetko musi preskumat. Ako zacal chodit, tak som sa nezastavila. V skolke sa chodil prechadzat sam po budove. Uz ho poznali, davali na neho pozor ucitelky aj deti. Ma sice problem z rozpravanim, ale to nijako nesuvisi z jeho povahou. A dvera ma rok a je presne taka ista. Ked niekam ideme, tak putaju pozornost. Vcera nar sme boli v aquaparku a ty moji blazni tam skakali do vody, potapali sa, behali, spekulovali. Vsetky oci na nas. Uz sme so z muzom zvykli, aspon sa v zivote nestratia. Je dolezite brat dieta take ake je. Ale nezamienat si zivost dietata z neposluchanim. Moje deti maju pravidla a tie platia. Zoadne hadzanie o zem, ked nieco hodia na zem, musia to zdvihnut. Inak im to vezmem a nedam tak skoro naspat. Inak sa nenudime, dost sa nadmejeme na tom, co navyvadzaju😉

susul
11. jún 2017

@ada510 ucitelku neries. Sustred sa na syna. Mam dvoch chalanov z toho jedneho s problemom s recou a s tym suvisi i casta frustracia a agresivita. Navyse sa mu velmi tazko veci vysvetluju, ma narusene i porozumenie. Ma pevne stanovene hranice. A my ako rodicia sa snazime byt dosledny. V pripade, ze ublizil tak sme ho za trest odvadzali domov z ihriska,navstevy. Ak nieco z povinnosti neurobi ma trest. Bit ho nebijeme. Neriesime veci fyzicky. Z vela veci syn vyrastie,dajte ho na nejaky sport. Nas syn chodil na pohybovu pripravu.
Pokial ide o povahu syna, tak si treba uvedomit i to ako vy ako matka/rodicia riesite konflikty, viete ustupit,ospravedlnit sa? Pomahate ludom okolo seba? Ale ako som pisala ma 4roky uci sa,postavit za seba, riesit konflikty len musi pochopit,ze sa to neriesi bitkou.

ada510
autor
11. jún 2017

No neviem na aky sport by som ho dala tu na dedine toho moc neni jedine futbal a box a na to je este maly ani ho to nejak nebere....na tenecnej sme boli a vyhodili nas hned z prvej hodiny 😂 toto s tymi skolkami sa v nasej rodine asi dedi z pokolenia na pokolenie moj otec dokonca rozbil ucitelke nos ked vyskakoval cez okno a utekal domov 😂 ja som skolke ani raz nespala museli mi dat vzdy lizatko aby som bola aspon ticho a nerobila ostatnym zle kym spali inak som casto klacala v kute 100 certov vraveli vraveli ...😬 takze asi fakt dedicna chyba ...no uvidime premyslala som uz aj nad zvieratkom nejakym psikom ci by to v nom neuvolnilo viac citov a lasky a zodpovednosti ...hm?

katkakovac
11. jún 2017

@ada510 zvieratko asi nie, nakoniec sa budes on muset starat ty. U nas pomaha vyblaznit ho. Vnutri mame hupacku, tam sa hupe ako akrobat. Na zahrade maju trampolinu, bazen, pieskovisko. Dedo ho brava do terenu, odu len tak pozriet peso na potok, po polnych cestickach poza domy, kade tade, aby sa nachodil. Obcas ideme plavat, alebo pozriet na pozemok, aby mal zmenu. Obcas chodia nasim, tam sa jasia, maju ine aktivity. Chodime kuknut kamoske, maju rovestnika a tam sa tiez vyblaznia.Hlavne sa nesmie nudit. Minule so mnou miesil cesto na kolac. Vrchol spokojnosti😆 A dcera je presne taka ista, takze ju len pridavam do spolocnych aktivit. A co sa tyka skolky, ucitelka je tam na to, aby situaciu usmernila. Ty ho vsak tiez musis upozornit, co moze a co nie. Nepises, ci ma surodenca. Aj doma sa tak sprava, alebo len v skolke? Lebo ak len tam, tak mozno treba zmenit skolku, prip. triedu.

gebeente77
11. jún 2017

@ada510 ja mam doma nieco podobne 😉 expert na vsetko, brutal inteligentny, ale zial vsetko musi skusit, potom si vie vsetko ospravedlnit, na vine su vsetci ostatni, nie on... Ma 7 rokov a uz je to trosku lepsie, aj ked zo skoly nosi obcas poznamky kvoli spravanie (ale to je zase ina vec, pani ucitelka je pomerne svojska osoba). Bilancia od 3 rokov, rozbita nova plazma TV, rozbity tablet, rozbity notebook, naburane auto, zlomena vodovodna bateria (postavil sa na nu), u znamych prerezane gurtne na bazene co drzali foliu, u segry prebil kanalizacnu ruru atd atd. A odpoved, mama, to je vsetko nestastnou nahodou... Vysvetlujeme, aj po riti dostane, zakazy su, holt ide svojou cestou a ja len dufam, ze uz bude lepsie, nakolko naozaj hlupy nie je... Takze u nas je takyto posteach Denis 🙂 Az na to, ze sa vola David 😉

ada510
autor
11. jún 2017

@gebeente77 ano nas je Patrik a ked sa nieco udeje udajne to bol bubak len ne on 😂

ada510
autor
11. jún 2017

@katkakovac
Je to jedináčik a asi aj ostane. . .u nas na dedine su dve skolky slovensko madarska ( do tej chodi) a este kvazy romska skolka v july pojde to tej lebo tuto nasu zavru...tak uvidime co bude tam lebo tam je viac divokych deti tak som zvedava ci to povedie k horsiemu alebo lepsiemu...je mi jasne ze by som sa o psa viac starala ja ako on kedze je maly este ale chcela som to hlavne aby mal kamosa na vyblaznenie...

katkakovac
11. jún 2017

@ada510 tak to mu vymyslaj aktivity a hladaj kamosa- rovestnika. Mas tu vyhodu, ze sa mu mozes naplno venovat. Aj ked U nas dost pomohol surodenec, ale to je na tebe, ci ano alebo nie. Je to kudeho osobna vec😉 A psika neviem posudit, kazde dieta je ine. Moj muz mal z predoslym psom pekny vztah od detstva. Aj spolu chodili po vonku. Terajsi pes je uz starsi, ma 10 rokov a na deti nereaguje zrovna dobre. Ked budu deti trochu starsie, tak planujeme kupit steniatko, ale to bude aj ako strazny pes.

damianadam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ada510
autor
11. jún 2017

Ano aj moj hryzol hlavne ked bol v zapale hry a potom prislo ine dieta ahtacku mu nasilne vytrhlo branil sa uhryznutim minuli tok ale zjavne teraz presiel na drsnejsie metody kedze vie ze hryzt nesmie ...no aktyvit aj kamosov ma dost o to nudza neni ja ho viem spacifikovať ale problem je hlavne v tej skolke ucitelky to nezvladaju asi ...

maxiva
11. jún 2017

@ada510 no psa mu urcite nekupuj chudak zviera.ak si neuvedomuje,ze ublizuje spoluziakom...vies si vobec predstavit co urobi tomu psovi??pes si necha kadeco,ale ked bude vkuse mlateny,tak ho dohryze...synovi sa treba venovat,chodievaj s nim medzi deti na ihrisko,sleduj ako sa chova,napomen ho ak robi zle.ukaz mu ako sa ma chovat ku ostatnym..ma len styry roky,vsetko sa len uci...

jeennyv
11. jún 2017

@ada510 mam psa uz skoro 16 r. To nie je len kamos na vyblaznenie, to je zodpovednost a laska a aj tu je treba dat vela...a nie je nalepka na problemy, tvoj syn si nemyslim to v zlom este nenasiel riadnu cestu k ludom a autorite a nie este k nemu psa...chce on vobec nejake zvieratko, bude sa vobec starat??? Za mna ako psickarkz v ziadnom pripade