žienky, stalo sa vám už? Ja som totálne bezradná
môj syn ešte nedávno bojoval s ALL, sme pár týždňov po operácii. Môj manžel musel samozrejme pracovať, takže sme boli spolu so synom v podstate na to všetko sami a ja som bola tá, ktorá s ním všetko absolvovala, všetky tie vyšetrenia a pod. Malý to psychicky znášal zle, potom stále akoby hľadal útočisko u manžela... s ním sa baví a mám pocit, akoby mňa "obviňoval" za to celé čo sa mu posledné mesiace dialo :( pár dní už namňa vôbec nereaguje, nechce sa somnou baviť. Totiž prednedávnom som mu prisľúbila že už do nemocnice nepôjde, lenže sme museli ísť a odvtedy na mňa úplne zanevrel. Neviem čo s tým mám robiť, mám s ním ísť ku psychologovi, alebo ... čo by ste robili vy?
@stanislavao Ďakujem, si milá, že si napísala.
@ibanada Ahoj, to teda vobec nezavidim.
s takym niecim sa ma problem vyrovnat dospely clovek, nie to este dieta.
tiez mam 5rocneho chlapca a tiez mam obcas pocit, ze ma ignoruje. teraz cez leto sme spolu viac, kedze nie je v skolke a teda ma aj viac prikazov odo mna. k tomu este tak skryto ziarli na mensiu sestricku.
Tak ked sa obcas snazim vcitit do jeho pocitov - je to asi o tom, ze mama sestricku nosi na rukach, krmi, spava pri sestricke. a od neho ocakava, ze bude pomahat, bude sa sam obliekat a jest, bude sam upratovat, sam spi v posteli...
suhlasim, so stanislavao, ze nie je dobre slubovat, co nemozeme splnit (ale je mozne, ze by som urobila to iste, co ty). Ale vsimla som si, ze mate doma aj dcerku a mozno sa tvoj syncek na teba "hneva" nie len pre chorobu, mozno aj ziarli na sestricku. berie to tak, ze mama tu je pre sestricku a pre neho je tatino.
drzim palce, aby ste boli cim prv v pohode.
ahoj !ja mam tiez problem s 5 rocnym synom !! 😒 ako pisete rubroza tak aj ja mam dceru mladsiu a mala som velmi vela zdravotnych problemou a bola som spolu 4-krat v nemocnici behom 2 rokou z toho jedna sekcia a ostatne operacie na gynekologii a odkedy som doma tak mi povedal,ze ma uz nelubi a ma ocka a babku a nech idem prec !!co ma samozrejme velmi boli !!! ☹ a potom aj dalsie ziarlive sceny ohladne sestricky ,hoci nerobim ziadne rozdiely ,dcera uz ma 2 rocky a ja velmi samostatna vo vsetkom .ale syn ma prestal akceptovat a vobec nepocuva co mu hovorim alebo vysvetlujem ,uz neviem ako na neho ist a som velmi znicena ,lebo ak sme sami tak je to v poriadku ,ale ak je doma tato ,babka tak je to horor! ☹
@ibanada je to velmi tazka situacia. mozno by ste mu mali dat cas. nikdy neslubujte dietatu to, co neviete splnit, ako to, ze nepojde viac do nemocnice. to ste mu nemali hovorit. radsej ste to mohli formulovat tak, ze sa budete snazit o to, aby uz nemusel ist do nemocnice. ale to je uz jedno. mozno vas manzel by mu vysvetlit, ze vy nemozete za to, ze tam musel ist. ze nie vy ste na vine. ze vam na nom zalezi a to,ze musel ist do nemocnice bolo pre neho dobre, aby sa vyliecil a aby neochorel este viac. urcite to chce cas. pockajte chvilu, netlacte na neho a ak by tato situacia pretrvavala, tak by bolo vhodne navstivit psychologa. alebo aby s nim hovorila aj babka, teta, znama. hlavne mu to nevicitajte. urcite je to pre vas tazke, ale prezil zrejme velmi zle obdobie a nemocnicu znasal velmi tazko. kazdy sa s tym vyrovnava inak a inu dobu. prajem vela stastia.