Mám problém s 5 ročným synčekom bol donedávna slušný chlapec každý ho chválil aký je dobry . No zmenilo sa to je neslušný, zvyšuje hlas na každého rozkrikuje sa keď nie je po jeho vôli . Nechce sa hrať s ničím vôbec s ničím len v ruke mobil bez toho ani jeden deň neprejde a keď mu ho zoberiem odložím tak bude len sedieť a stále má hnevať . Každé ráno mám boj pretože plače nechce ísť do škôlky a keď ide tak o hodinu mi volá učiteľka že plače že mám prísť ponho . Vymýšľam aktivity hry ale nič ho nebaví . Neviem čo robiť ďalej .
Nestalo sa niečo v škôlke? Chcú sa s ním deti hrať?
Inak, to čo je za učiteľku, že ti po hodine volá, aby si si prišla po dieťa, lebo plače?
@a_alexandra_a zmenili učiteľku mal svoju obľúbenú už je tam iná
A prečo sa s ním 9 ročný brat nehrá? To ste neriešili? Ďoťahovačky medzi súrodencami sú bežné, ale aby spolu nevedeli vydržať?
@a_alexandra_a no on ma svoje a to je samozrejme tiež mobil hra PS4 volanie s kamarátmi brat ho nezaujíma od malička to tak bolo
Mobil by som mu nedala vôbec, 5 ročnému mobil do ruky ešte nepatrí 🤦♀️
Co sa týka hrania neskúsila si napr nejaké spoločenské hry kde by sa zapojili obaja? Skúsiť ich nejak spojiť cez hry. U nás je ráno cirkus pri 3 ročnom, nepustame rozprávky ráno. Na ďalší deň alebo ob deň zase cirkus,zase sme nepustili...by som to skúsila cez také tresty, ktoré si uvedomí,že aha niečo sa stalo 🤷♀️
@katulienocka999 skúšala som všetko možné mobil nemali obidvaja iba na hodinku ale to bolo stále zamnou chodili že chcú mobil nerobili nič iné len fnukali a rozkrikovali sa na mňa 😔
@katulienocka999
Si mäkká a tu máš výsledky. By ešte len videli co je rozkrikovanie a nie ze im dám mobil naspat.
Zatvrdnut sa a dovidenia, kým si neuvedomia, že urobili niečo zlé...včera sa nás nechcel vôbec obliecť, cirkus na celú dedinu pomaly a dnes vieš čo? Pekne sa obliekol,lebo sme zatrhli ranné rozprávky 😁 aa to isté bude keď bude zdravi a pôjde do škôlky,lebo tiež už aj tam začal vymýšľať ako tvoj,že nikam nejde..a keď toto nezaberie tak ja osobne beriem zaradom hračky ale toto zas u nás nie vždy funguje...treba na to fakt iba pevné nervy 😬
Čo ti šibe? Raz by na mňa nejake dieťa zvýšilo hlas.By uvideli,čo je to kričať.A ty čo? Vždy ustúpis? A otec deti čo?
Tu je veľký problém s tým mobilom a playstation, bolo potrebné byť v tejto oblasti ráznejší a nastaviť jasné pravidlá. Keď už si na to zvykli, bude ťažké to zrazu zatrhnúť alebo výrazne obmedziť. Ale ja by som šla touto cestou.
@doriiis no samozrejme že aj otec kričí aj s vareškou po zadku dostali ale výsledok nijaký jauz fakt neviem či mám zobrať mobil a odložiť a už im nedať alebo Neviem fakt 😔
Preboha..také male deti a takito zavislaci na mobiloch a PC hrach. Okamžite začať toto ukoncovat...zbláznis sa za pár rokov a deckam tiež prepne z toho. Co najviac chodiť von treba s nimi a doma si budú musieť nájsť hračky, hry..prve dni to budeš mať zabijak..mali zavislaci dostanú abstak a budú ti pišťať a hukat doma. Ale musíte to zvládnuť. Ste dvaja aj s otcom.
Tak máš doma dvoch závislákov na mobiloch a ps... namiesto toho aby si riešila vzťah medzi nimi tak si ich zapchala k displejom aby si mala pokoj a tu máš výsledok. 9 a 5 rokov nie je až taký diametrálny rozdiel, žeby sa spolu nevedeli zahrať... Máš to veľmi zle nastavené a je smutné, že už 5 ročné dieťa má takéto záchvaty keď nemá mobil...
Obdivom zobrať mobil a hrať sa s nimi normálne plastelína, puzzle, von...starší nech ho má s nejakým limitom a mladší len ozaj výnimočne prepáč, ale toto je vaša chyba.A 5 r by už ozaj nemal tak plakať v škôlke, aby si musela ísť poňho.Su závislí a skúšajú koľko môžu.
A preco je 5-rocne dieta na mobile?? A aj to 9-rocne nema co stale byt na mobile. ROdicia najskor kupia a dovolia a potom nevedia, co maju robit. To iste aj pocitacove hry...potom sa deti nevedia ani spolu hrat, to je velmi smutne.
ked kricite vy, ako mozete cakat, ze nebude kricat syncek
No Savaria si si na problem. Zhabat mobily a playko. To netreba ani 9 rocnemu a uz vobec nie 5 rocnemu. A nech sa ad j o zem hadi, nebude. Zvyknu si. Obaja. Mame 5 deti, najstarsi su uz takmer dospely, potom pubertaci a este 7 a 4 roky. jasne, ze ti najstarsi maju mobily, ale dve najmladsie deti nie a na co pre pana jana. A to moja 7 roncna chodi sama autobusomdo a zo skoly. Ked nieco, uzdy sa niekto najde, kto mi zavola. Cislo mojo mobilu vie naspamät. Treba deti inak zamestnat a nie mobil do ruky. U nas napr. moziv a moj mobil lezi len tak na stole, pontiac tiez a ani ich nenapadne sa vypytovat ci mozu.
V prvom rade ZRUŠIŤ MOBIL!!!!
Pogoogli nieco o vplyve mobilov a tabletov a podobne na vyvoj detskwho mozgu. My sme s tym nevyrastali, teda neviem kolko mas rokov. Ja som mala prvy mobil na strednej, pc skor a pamatam ako som dokazala 4 hodiny hrat vkuse. Teraz uz nehram, ale na mobile je zavisly kazdy dospelak. Dospelak ma vyhodu, ze jeho mozog je uz vyvinuty a dokaze sa sebaregulovat.
Nanestastie sa my ako rodicia este nemame od koho ucit, ako vychovavat deti v digitalnej dobe. Nasi rodicia to nemuseli riesit.
Ale musime sa vzdelavat, zistovat.
Tvoje deticky su zavisle. Nastufuj si o tom. Ako sa pri mobile, hrach, videjkach atd vyplavuje dopamin. A na tom su deti zavisle. Ako to ovplyvnuje mozog. Postupne dieta prestanu bavit cinnosti, pri ktorych musi viac namahat svj mozog. Preatanu ich bavit cinnosti, ktore su obycajne, napr. prechadzka.
Mam 6,5 rocneho a mobil nema a nas si pozicia ibcasne na 30 minut a nie je to samozrejme.
10 rocna ma mobil na 2hodiny (su aplikacie na kontrolu napr.family link). Pozera filmy napr. 1 hodinu denne. Musi byt naucena a musi doma pomahat, potom moze pozerat. Ak urobi nejaky preslap, napr. sa nenauci, limit na mobil sa skrati.
Ak nevies, ako na to, ja by som sa aj na psychologa obratila, ktory sa venuje zavislym detom. Najlepsie by ti vedel poradit, ako na to.
A čo uvádza ako dôvod že nechce ísť do skolky? Má doma nejakých súrodencov? Mladších? Starších?