Môj 5-ročný syn asi nechce oslavu s kamarátmi

cicikmicik
1. dec 2022

Ahojte, čítala som tu o dieťati ,ktore si chcelo schovať hračky na oslavu ,možno poradíte aj mne.
Mám 5 ročného syna a nechce oslavu s kamarátmi,spoluziakmi ,napriek tomu ,že on na ich chodí nepovedal vyslovene ,že nechce,ale je taký nerozhodný v tomto
Vraj sa nevedia poriadne hrať, je pravda že mu pooskierali takmer nové odrážadlo, a ešte mamička mi tvrdila že to určite už bolo ,a to jej syn určite nespravil,pritom malý ho mal v 100 percentnom stave a jej syn sa na tom suchal po zemi .nechce im nič požičiavať
Či to v nom zostalo , v škôlke že len vymýšľajú ,zle robia,toto posúdiť neviem
Neviem , je mi to blbé pred mamičkami deti, pretože určite všetci čakajú že ich budeme volať, vonku to teraz robiť nebudem a prenajímať nejaký hrací kútik pre tak málo detičiek mi príde zbytočne , o mesiac má narodeniny ,dovtedy to musím premyslieť .
Čo by ste robili? Nechali by ste to presumiet do zabudnutia ,alebo by ste to spravili ,aby sa neurazili

kvetinka75
1. dec 2022

nerobila by som žiadnu keď nechce.

gabika128
1. dec 2022

U nás sa dá ísť do skakacieho parku, rezervuje sa tam stôl a dá sa urobiť menšia oslava. Deti sa vyblbnu, vybiju a nie sú žiadne starosti s bordelom doma. Takže ja by som to riešila takto

ajka0207
1. dec 2022

@cicikmicik keď syn nechce, určite nič neorganizujte, ale treba mu to vysvetliť primerane veku, že keď on chodí druhým deťom na oslavy (predpokladám že dobrovoľne a rád) tak sa patrí oslavovať aj vlastné narodeniny s kamarátmi.

lenka567899
1. dec 2022

@ajka0207 nie nepatrí sa. Prečo by sa patrilo?

bamboa
1. dec 2022

Môj syn tiež nechcel oslavy, stačili mu brantranci 🙂 Prvýkrát prejavil záujem o oslavu s kamarátmi / spolužiakmi až keď mal 11. Ale on zase na žiadne ani nechodil, on je taký samotársky typ.

bublinka1426
1. dec 2022

@cicikmicik a co ked nechce, normalne na ten vek. neries.

kvetinka75
1. dec 2022

@lenka567899 presne tak, keď druhý chce, nech si robí oslavu. Pozve koho chce, neviem prečo všetci očakávajú že každý bude robiť oslavy. My sme tiež začali až keď dcéra chcela a nikto neriešil prečo nemá oslavu.

viky7
1. dec 2022

ja som sa ešte nestretla s tým, že by niekto riešil oslavu v štýle, že sa to patrí... keď niekto pozve na oslavu, donesie dieťa oslávencovi darček... nezažila som, že by niekto čakal, že bude na revanš pozvané ....

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@viky7 bolo mi povedané že čakajú ,tak viem že čakajú

matovicova
1. dec 2022

@cicikmicik je to jeho deň, urob tak aby bolo dieťa spokojné.

kvetinka75
1. dec 2022

@cicikmicik ale to je ich problém. Nerobím predsa oslavu preto, aby som ja sama bola na nejakú pozvaná.

jesenzima
1. dec 2022

Oslava sa robí pre oslávenca, nie preto, lebo to niekto iný očakáva... A ak oslávenec nechce, tak nerob oslavu... Žiadna veda 👍

viky7
1. dec 2022

@cicikmicik jaaaaaj, tak by som to nechala odísť do stratena a ak by sa pýtali, tak by som normálne povedala, že syn chcel oslavu narodenín len s rodinou... a vôbec by som sa pri tom necítila blbo

reanda
1. dec 2022

su to jeho narodeniny a oslava ma byt pre neho, nie pre kamaratov.. takze ak nechce, tak urcite by som nerobila oslavu len kvoli tomu, aby sa niekto neurazil.. aj jemu to tak treba podat, ze ak chce, moze pozvat na oslavu deti, s ktorymi sa citi dobre, ma ich rad a chce s nimi byt a nie iba zo slusnosti niekoho, kto mu v skutocnosti lezie na nervy.. keby to takto vedeli robit aj dospeli, hned by bol pre nich zivot krajsi 🙂

tosomja
1. dec 2022

Moja dcéra chodí na oslavy, ona žiadnu nerobí a nikto z toho drámu nerobí. Veď keď nechcú, nezavolaju ju. Nie preto robím oslavu, aby mi to vrátili.
A možno chodí na oslavy len preto, že si myslí, že musí, keď je pozvaný. Čo keď sa tam zle cíti?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
1. dec 2022

@lenka567899 tak podľa mňa to je proste tak v spoločnosti zaužívané, že keď ja chodím ku kamarátom, tam aj ja ich pozvem. A nie že ja sa zabavim, na účet niekoho iného a potom ja jeho nepozvem, lebo sa mi nechce. Ale priznávam, že každý to môže vnímať inak.

ajka0207
1. dec 2022

@cicikmicik ale asi to beriem skôr podľa mojej dcéry, že ona sa pozvem ku hocikomu, "povyjeda" tam chladničku a tak jej vstepujem, že sa patrí aj tých ľudí pozvať k nám a pohostiť ich.

bluka2
1. dec 2022

5 ročný rieši oskrete odrážadlo? Ja môžem súdiť iba podľa svojich detí a tým je to celkom jedno. Nenarobila si kvôli tomu nejaký rozruch, ktorý mu bol nepríjemný a preto teraz sa tomu chce vyhnúť? Ak nie, tak potom neviem. Moje deti ako aj vlastné všetky deti, čo poznám sa tešia na *ich* deň, moja dcéra odpočítava dni už aspoň pol roka dopredu 😂 chápem aj, že deti su iné. Na silu samozrejme nič nerobiť

zuzulka558
1. dec 2022

Naša ako škôlkarka chodila ale ona svoje oslavy nechcela tak ani nemala, aby nebola znechutená ze no co už nejak vydržím, nikdy na mňa nik neukazal prstom, teraz mala prvý krát 9 rokov s kamarátmi, išlo sa na bicykloch vedľa do mestečka na pizzu a tam sa vyblaznili vonku keďže bolo leto a veľký priestor tam je uzavrety

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@bluka2 ver že áno ,aj plakal.veď on s plačom ukázal na to , keď mu ho kamarát odovzdal , to bolo do železa zodraté, celá tyč

jaroe
1. dec 2022

@ajka0207 preco by sa patrilo? Ja som ani zdaleka nerobila toľko osláv, na koľkých boli moje deti. Beriem to tak, že ked idú na oslavu, revanšujú sa darčekom. Moje deti malokedy chceli robiť oslavu. Sú to viac menej introverti a zrejme sa necitia dobre byt stredobodom pozornosti, prípadne mať zodpovednosť za zábavu iných. Také niečo mi povedala dcera, že sa bojí, aby sa deti nenudili ...Mám ich preto nepustiť na oslavu kamarátom, ked tam chcú ísť a aj tí kamaráti ich tam evidentne chcú mať? Ako som písala, vykompenzuje sa to darčekom.

ajka0207
1. dec 2022

@jaroe ja som si to predstavila skôr na normálny dospelí svet, že nie je ok ísť kamoške na oslavu a potom povedať, že ja oslavu nerobím, lebo sa bojím že mi poškodí gauč. Ale tak asi to nie je ok pre mňa a veľa ľudí to za ok považuje. Resp. Keď raz som taky spoločenský typ že chodím rád po oslavách, je neslušné moje narodeniny odignorovať.

ajka0207
1. dec 2022

@jaroe keď si introverti tak chodia radi na cudzie oslavy?

cicikmicik
autor
1. dec 2022

@ajka0207 moja mama je presne taká istá , a stále mi hovorí že malý musí mať oslavu,pretože aj on chodí , tak zato neviem čo spravit

cicikmicik
autor
1. dec 2022

malý bude mať viac osláv a v rodine máme asi 15 deti , tak viac krát bude sfukovat sviečky, bude mať viac tort, darčekov dostane tiež , neviem možno nemá potrebu viac detí

basska_b
1. dec 2022

Ja neviem, ja by som sa pri rozhodovani o oslave neriadila tym, ze mi mozno znicia hracky, sak su to deti... odrazadla mi je luto, ale aj nam sa take zial stalo, museli sme to nejako rozdychat... vzacnejsie veci schovajte a podstrcte take aktivity, aby deti sa zahrali normalne. Dobre je aj oslavu vcas ukoncit, lebo ked su deti uz unavene, robia blbosti a pohadaju sa. Ked ma oslavu o mesiac, tak asi nebudu lietat na odrazadle po vonku... posedite vnutri a kedze je to medzi sviatkami, ucast bude zrejme nizsia.

victory7897
1. dec 2022

Doma sa asi to odrážadlo riešilo v takom štádiu,že už si asi myslí , ze to tak má byť že žiadna oslava =žiadne rozbité hračky... My sa radi stretávame, posedime aj dospelí, pokecáme a deti sa zahrajú, je to veselšie skôr v lete vonku bazén ,gril ale ani teraz nemáme problém doma urobiť chlebíky, objednať pizzu ,nič hrozne..,ale pestovať to kamarátstvo,aby bol v kolektíve kamošov aj mimo škôlky a doma ..

victory7897
1. dec 2022

@cicikmicik už vie určite pomenovať koho chce na oslave ,toho by som sa držala...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz