Môj 4,5-ročný syn si mýli červenú farbu so žltou

gabikatrc
21. okt 2022

Ahojte chcem sa spytat mám 4a pól ročného synčeka. No máme taký problém že si mýli červenú farbu so žltou vie ich aj doniesť ale niekedy si prehodí a povie na červenú žltá a na žltú červená. Pomenuje že je aj banán žltý aj slnko a na červenú že je jablko a krvička ale sem tam si to mýli iné farby vie. Mám pocit ako keby bol lenivý v tom alebo si to nevedel pamätať neviem len mám strach už. Máte s tým niektorá skúsenosť. Ďakujem.

miminka91
21. okt 2022

Vsak su to len dve farby, ktore si myli, to je nic podla mna. Ine ako pises pozna, takze je sikovny. Ved zase necakajme od skolkarov, ze budu ovladat neviem ake veci, co kolkokrat ani starsie deti nevedia.

gabikatrc
autor
21. okt 2022

@miminka91 ďakujem. Len mi to je niekedy také divne keď vidi žltý kvet a kričí aký je pekný cerveny 😞

malinoismum
21. okt 2022

@gabikatrc Vpohode.
Moja si mýli krokodíla a žraloka a viem že nieje mesuge;) nemajme na tie detičky príliš nároky,
aj keď ide o zjavne jednoduché veci… veď im sa ešte hlavičky vyvíjajú ❤️🫠 buďte zdraví 🌸🤍

domculik
21. okt 2022

@gabikatrc Skuste este ostat pri tom, nech maly farby pomenovava stale najskor opisne, potom nazvom. Jablcko je krvickove-cervene, banan je slnieckovy-zlty. Nech sa mu ta predstava lepsie zafixuje 🙂.

gabikatrc
autor
21. okt 2022

@domculik ďakujem skúsim ešte tak a stále opakovať možno si to časom zapamätá

malinoismum
21. okt 2022

@gabikatrc Určite áno ❤️ Užite si víkend 🫠

gabikatrc
autor
21. okt 2022

@malinoismum ďakujem viem že majú čas aj to vedel len mám pocit že keď sa mu stále nevenujem že to aj zabúda.

domculik
21. okt 2022

@gabikatrc Inak vlastne aj moj ma 4,5 roka a obcas farbu "zahlobi" tiez uplne od buka 🤭😅. Opisne ich vie, to je hlavne, ale ked ma povedat priamo iba nazvom "toto je zelene, toto je modre" tak sa stane ze netrafi 🙂. Ale ja to beriem tak, ze chce to ozaj len ten cvik u nich. Majte sa pekne 🙂.

domca1408
21. okt 2022

@gabikatrc ahoj, takto neviem ti rozumne vysvetliť čím to je...ale ja mám 32 rokov a napriek tomu, že farby rozoznávam tak aj tak ked svieti oranzová alebo vidím niečo oražové poviem - zelená a naopak...ked zelená nazvem ju oranžovou akože do sekundy sa opravím ale ten prvý moment...od malička to robím..a nie na nebojte na semaforoch to zvládam aj tak 😂...skrátka nejaký impulz v hlave ktorý ma núti nazvať tieto dve farby naopak...😂

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
heln
21. okt 2022

@gabikatrc ahoj, pre istotu by som dala vysetrit farboslepost.... uz si nepamatam ako je to s ocnymi bunkami, nechce sa mi to guglit, ale pri farbosleposti ludia nerozlisuju cervenu a zelenu.... aj ked ty pises o zltej.... a mozno si len naozaj tie farby zamiena a casom sa to nauci.

bafka
21. okt 2022

@domca1408 no ja presne takto fialová a oranžová. Prvá sekunda to poviem opačne a vzápätí sa opravím. Mám tiež 32 a tiež to mám odmalička 😂😃 stále som hovorila “ten oranžový obchod, teda fialový” . Lebo sme mali obchod s hračkami, ktorý bol fialový a ja vždyyyy som sa pomýlila a hneď aj opravila. Aj teraz prvý moment “oranžový zošit, teda..ten fialový” 🤷🏻‍♀️😃

canany
21. okt 2022

Nasa skusenost je taka, ze syn je farboslepy, tiez si mylil par farieb, na skole sa mi to uz nezdalo, hlavne ked nevedel vybrat z peracnika spravnu farbu, tak ked sme boli na kontrole u ocnej, dali mu take karticky, kde su ukryte cisla inej farby na podklade z inej farby. Zistili, ze pri kontakte urcitych farieb nevie rozlisit, ktora je ktora a jednoducho to cislonevidi. Zit s tym vie bez problemov, v skole som informovala ucitelky a vybavene. Dajte si do googla testy farbosleposti vyhodi vam obrazky, mozete vyskusat napr
http://brainden.com/hlavolamy/zrakove-klamy-far...

jukoso
21. okt 2022

@gabikatrc ...ja som zasa nedávno narazila na test farbocitu:
http://enchroma.com/test/instructions/
môžete sa otestovať ... teda ak nepozná číslice, nech ukáže prstom cestičku z farebných guličiek, ak tam žiadnu "cestičku" neuvidí, ... tak potom je problém!

kvet123ka
22. okt 2022

@gabikatrc moze byt farboslepy.. Presne je problem s cervenou zltou zelenou...
Alebo len je este maly a nepamäta si

gabikatrc
autor
22. okt 2022

@heln ahoj. Nie nieje to na očné. Tam je ako pises červená s hnedou nespomína sa tam žltá a červená. Podľa mňa mi to robí niekedy aj naschval alebo sa menej tomu venuje nerozmýšľa nad tým a len tak sk povie. Lebo keď mu poviem dones mi žltú kocku donesie keď poviem červené pero donesie takže farby pozná nieje tam chyba ale ako mu povie slniečko je aké a hneď červené povie tak nechápem prečo to robí. No nechám mu čas a budeme trénovať a uvidíme.

ukulela
22. okt 2022

@malinoismum to je asi caste,lebo aj u nas zralok a krokodil vkuse naopak 😆🐊🦈

malinoismum
22. okt 2022

@ukulela 😂 Musíme to dať dohromady, to bude osud!😂☝🏼
Teda, ak ide o syna. 🙂
ešte majetky, statky, furniše dohodneme … 😂😂😂

ukulela
22. okt 2022

@malinoismum jo, zjavne by si rozumeli 😆

milka1988
15. aug 2023

@gabikatrc presne toto sa deje mne už dlho do to všímam 🙈 vidím že auto je červené ja to aj chcem vysloviť ale v tej rýchlosti poviem žlté a v sekunde sa opravím že eee červené 🤷🏻‍♀️