Môj 3-ročný syn sa divne správa

greskulka
15. jan 2023

Ahojte všetci . Mám 3r syna ktorý doteraz nedokáže povedať dve súvislé slová. Vkuse aj celý deň bez dôvodu preplace aj keď mu súrodenci nič neurobia . Strašne nervaci a bije svojich bratov a aj v kolektíve bije deti.
Viem niekomu to príde tak že dieťa s toho vyrastie ale ja si myslím že sú to keci. Niekedy mám pocit ze je autista.
Snažíme sa aj s manželom mu venovať toľko času koľko je to možné ale bez výsledku. Niekedy aj zabudne že bol kakat a popritom už bol . Alebo jeho orientačné vlastnosť sú nulove. Mám aj staršieho syna ten má 5r ale sním neboli takéto problémy a takisto mám aj mladšieho syna 1,5 r ale ten chápe aj rozumie viac ako on. Poprosila by som o radu

andreatytler
15. jan 2023

@greskulka To akoze rozprava slova ale ich nespaja? Alebo nerozprava vobec?
Podl mna do 2 rokov sa vea zdravych deti sprava ako autisti, Preto ti tolko ludi vravi ze z toho vyrastie, ale ty vies najlepsie ci nieco nie je v poriadku. Co na to vasa doktorka. Pytala si sa na to?

nwnw
15. jan 2023

@greskulka a co na to lekari? Mozno ma dovod plakavat.. ak ho napr boli hlava 😩

greskulka
autor
15. jan 2023

@andreatytler on vôbec nerozpráva aj keď niečo povie tak mu nerozumiete vôbec.

greskulka
autor
15. jan 2023

@nwnw on place keď mu súrodenci vezmú hračku a keď mu ju vrátia aj tak plače potom schyty šok a začne sa biť potom začne všetko rozhadzovať a toho 1,5r synčeka začne biť . Doktor na že ešte s toho vyrastie ale čakáme už pomaly rok a žiadna zmena . Stále sa to zhoršuje .

amelie2017
15. jan 2023

Tak necakaj, kym z toho vyrastie a pekne si pytaj od lekara papier na neurologiu, k psychologovi a na logopediu. Mozno z toho ozaj vyrastie, ale urcite vas nasmeruju, ako s nim pracovat, ako zvladat tie zachvaty a s logopedickou zacnete riesit to rozpravanie.

thereisabear
15. jan 2023

@greskulka nevyrastie z toho len tak, potrebuje pomoc, objednaj ho niekam k psychologičke, logopedičke a zvážila by som aj diagnostiku autizmu v špeciálnom centre.

koniarova
15. jan 2023

Tak čakaj ešte pár rokov. 🤦 Veď sa pýtaj k špecialistom,keď sa Vám nezdá.

danielle21
15. jan 2023

Niektoré deti sú frustrované z toho že sa nemôžu vyjadriť co chcú tak aj za to môže byt agresívny, ale tiež by som to začala riešiť

pribinak
15. jan 2023

@greskulka smer logoped a orl. Logoped je priorita.
Treba skontrolovať aj sluch na orl, ten je mimoriadne dôležitý pri rozvoji reči

Treba to začať už riešiť lebo keď sa nevie dohovoriť tak jeho frustrácia narastá a rieši to agresivitou

majamat
15. jan 2023

@greskulka neviem aky je tvoj syn,ale moja dcera bola tiez velmi uplakane dieta. za kazdu blbost plakala a casto. a bola aj zurivec, aj ked v kolektive skor nesmela a casto bokom.
to je spravanie uzkostneho dietata, nie autisti.
samozrejme uzkost je stav, ktory sa moze vyskytovat aj pri inych dg. cize aj pri autizme. no nie je to vyslovene specificke len pre autizmus.

ze nerozprava moze mat itez viac dovodov. mam znamu, ktorej syn je autosta a tiez v 3r este poriadne nerozpraval. no rovnako na tom bola aj jej dcera a ta autizmus nema.

vsetko su tonejednoznacne priznaky.

bajka16
15. jan 2023

Že je uplakany a nervózny je normálne ale 3 ročný by mal už určite rozprávať. Určite to nenechaj na náhodu že či z toho vyrastie. Treba na tom pracovať.

ahhola
15. jan 2023

No niečo by pasovalo na autizmus, ale tí zväčša neotlkaju súrodencov.
Maly cholerik?
Babky by nepomohli, ze by sa mu venovali len samému.

nwnw
15. jan 2023

@greskulka sendvičové dieťa. Tak mu vyclente vlastny priestor kam nebudu moc ist surodenci. Tp ze chyti amok, ked mu beru veci je normalne. Aj vam by vadilo,keby vam niekto bral veci. On sa inak ako placom branit nevie.

luccija
15. jan 2023

@ahhola prečo by autisti nemohli byť agresívni?mala som také dieťa v škôlke a bílá seba aj ostatnych
@greskulka pýtaj sa na logopediu, psychologické.Vie sa hrať s hračkami či len prehadzuje ukladá?v 3 r by už mal niečo povedať nezanedbaj to

andreatytler
15. jan 2023

@greskulka Urcite to chod obehat u kazdeho koho ti tu poradili. A vymen tu doktorku. Je k nicomu ked ti takto hlupo radi. Robi viac skody ako uzitku.