Ahote, chcem sa poradit s mamickami: dcera bude mat v marci 6rokov a v septembi nastupuje do ZS 🙂 Sme rozmyslali s manzelom ze jej kupime mobil az vieme,ked sa nieco stane.-dufam ze nie 🙂 len nevieme aky telefon je pre nu vhodny. Na veci si dava velmi pozor od malicka ju k tomu vedieme ze si musi vazit co dostane 😉 Hned kazala kupit aj obal na telefon aby sa neznicil. Viete nam poradit aky model? budem vdacna za komenty 🙂
neviem, mam neterky v jej veku a nemyslim si, ze by bolo nevyhnutne kupovat mobil dcerke tak skoro, sak keby sa nieco stalo v skole, tak sa ozvu ucitelky rodicom, resp. tomu rodicovi, na ktoreho maju kontakt iste v evidencii, a potom si dcerku vyzdvihnete s manzelom, ci?
Moje deti dostali prvy krat mobil ked isli do prvej triedy🙂 Ja by som kupila. Myslim, ze teraz je to uz bezna vec 😉
@brmbo my sme malemu pri nastupe do prvej triedy jeden mobil venovali - taky stary, klasicky, prakticky len na volanie a sms.
ako prvacik chudacik musel cestovat do skoly autobusom, kedze u nas skola nie je.
pocas vyucovania ho mal vypnuty, zapinal, len ked mi volal ze napr. nestihol bus, alebo ja som mu volala ked som sla pre neho autom a meskala som.
@katarinamarkova presne z takého dôvodu to riešime aj my teraz
@brmbo záleží od toho, či dieťa bude niekedy samo 😉 náš syn, hoci má už 7 rokov ešte "nikdy" nie je sám. Do školy ho vodíme, zo školy tiež ešte nechodí sám, v škole mu je mobil nanič, keďže ho ráno odovzdávame ku dverám a poobede ho preberáme od učiteľky, resp. vychovávavateľky, na krúžky ho tiež vodíme 😉
...takže ak malá bude niekedy sama, tak jej ho kúpte, ak nie, tak nie...u nás v triede nemá našťastie mobil zatiaľ nik 🙂 ...a aký model...no ako poznám nášho mladého, tak by som mu dala tlačidlový a taký čo má len funkciu sms a volaní, pretože inak by tam hral a internetoval donekonečna 😀
Ak mate dovod na to, aby mala svoj vlastny mobil (samostatne dochadzanie do skoly, samostatne chodenie na kruzky a pod.), tak mobil kupte. V opacnom pripade sa mi to zda zbytocnost. Mam rovnako staru dceru a my jej zatial urcite teledon riesit nebudeme. Do skoly aj zo skoly ju odvezieme. Ak sa nieco stane, vola ucitelka. Tak isto ako v skolke. Az zacne chodit sama domov, tak mobil poriesime.
No a k tomu, ze aky? Ja by som hladala nieco pouzivane, lacne, co mi nebude luto ak strati. Ja by som pocitala kludne s tym, ze do mesiaca riesime novy telefon. Aj moja je zodpovedna, na svoj vek oproti ostatnym detom vyspela. Ale tento vikend sme s MM skoro z koze vyleteli, lebo slecnu napadlo otvarat okno v detskej (byvame na 2.poschodi). Pritom ju to v zivote nenapadlo a 100x sme im opakovali, ze okno sa neotvara a ak je otvorene, tak sa do izby nejde. Takze tolko k tej zodpovednosti. 😠
presne ako pise @sue vsetko zavisi od okolnosti aby ste nemali zbytocne problemy. ak budes vodit dcerku stale do skoly, bude v druzine a poobede pojdete po nu, nema zmysel jej davat mobil, lebo v skole ho aj tam musi mat vypnuty a zavrety v skrinke. akurat ju bude lakat alebo kamaratky aby im ho ukazala, zapla... zabudne vypnut bude zvonit a problem je na svete, popr. niekto ukradne....
ale ak bude chodit sama domov, ci do skoly, poobede bude sama doma, ci bude chodit na kruzky tak jednoznacne by som jej kupila ziadny dotykovy, ale obycajny za par € na ktorom sa nebude moct hrat, nebude ju lakat predvadzat sa s nim, kamaratky nebude lakat jej mobil, hry v nom (mozno nie ju lebo je zodpovedna, ale povedzme si na rovinu spoluziacky su spoluziaky 😵 ) moj syn chodil do skoly cez cele mesto domov chodil casto pesi sam ked som pre neho nemohla ist a vzdy sme boli v spojeni cez telefon, ze dnes nemozem pridi pesi a pod. vtedy je potrebny v dnesnej dobe telefon inak je zbytocny
tak to aby ste dali telefon detom i ked idu do skolky :D
neviem kam sa vsetci nahlia so vsetkym vecne :D
moja OLivka je tretiacka v skolke, a ked cosi, ucitelky na nas cislo maju a volaju nam... taktiez prvy rocnik.. ved su cely den s tou istou triednou ucitelkou a v druzine na rodicov cislo maju tiez...
My máme tretiaka a žijeme v Nemecku. Asi v strede druhého ročníka sme mu dali starý tlačidlový mobil, lebo začal chodiť zo školy sám. Takže pre istotu, keby sa nebodaj niečo stalo cestou zo školy, prípadne ak by si niečo doma zabudol, aby zavolal. Ináč majú v škole zákaz mať zapnutý mobil. Má ho naozaj len na to, aby nám mohol zavolať alebo my jemu. Aj sme tieto Vianoce uvažovali, či mu už kúpiť nový, lebo chcel taký lepší, na ktorom sa dá počúvať hudba, robiť foto atď., ale skonštatovali sme, že ešte nie. Možno v 4 alebo v 5 triede dostane lepší - "modernejší model", keď si začne viac vážiť veci a nebude to brať ako samozrejmosť.
Ak si vaša dcérka veci váži, dáva si na ne pozor a bude mobil využívať naozaj len keď ho bude nevyhnute potrebovať, tak by som nad tým pouvažovala.
Nasa bude mat tiez 6 a v sept. ide do skoly. Doma ma 3 funkcne mobily, stare, ale pouziva ich len ako fotak, nema tam sim kartu, obcas si zahra hry a akoze telefonuje. Zatial sme neplanovali dat jej tam sim kartu. Mozno s nastupom do skoly zmenime nazor. Zatial, nie.
podľa mna to je zybtočne, ak ju bduete do školy vodiť a pootm prenu chodiť tak určite nie
podľa mňa úplne zbytočné , zavádzala som mobily až v druhom stupni a to aj pre to, že prestupovali na školy , kde dochádzali, aby som mala prehľad. Takže naši mali mobily v piatom ročníku. Len také na dovolanie sa a až teraz v ôsmom či deviatom ročníku už také kvalitnejšie
dakujem vsetkym za nazor 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
moja ma zajtra 5rokov no neplanujem jej este kupovat ani narok telefon, a naco pisat sms a volat ved dieta v prvej triede este ani pisat a citat nevie, cest vynimkam.
Pride mi to ako zbytocnost, rano ju v skole odovzdas ucke ci vychovavatelke a tie s nou budu cely den a aj ti ju odovzdaju spat, ked po nu ty ci muz pridete a keby sa nieco dialo, skola na vas rodicov tel. cisla mat bude