Maximálny počet detí v triede

kirsi
10. nov 2016

Dobrý deň. Prosím vás aký je maximálny počet deti v triede v škôlke? Bola som v tom, že 20 ale teraz som sa dopočula, že 23. Čo je na tom pravdy? Vďaka

pitik
10. nov 2016

u nas je v triede 25 deti, najstarsia vekova skupina, akurat vcera som sa pytala kvoli synovym meninam, aby som vedela kolko dobrot doniest

pribinak
10. nov 2016

25, moze byt aj menej, zavisi to od velkosti triedy - metraz, a dalsi faktor je, ze napr ak je v triede zdravotne znevyhodnene dieta, alebo dieta s nejakym specifikom, tak sa pocita za 2 deti

kirsi
autor
10. nov 2016

@pitik
@pribinak ďakujem, bo potrebovala som dieťa dať do škôlky, ale riaditelka mi povedala, že majú plný stav (20 detí) a teraz som sa dopočula, že môže byť i viac. Bývame sami, ja rodičov nemám, manžel má len mamu a tá býva inde a som z tej situácie zúfalá

sardinka336
10. nov 2016

@kirsi riaditel určuje počet ziakov podla vybavenia triedy,velkosti triedy, potrieb deti..atd...su na to vyhlašky mozeš si prečítať napr. tu http://www.uvzsr.sk/docs/leg/527_2007_vyhlaska_...

Z vyhlašky ministerstva https://www.minedu.sk/data/files/5982_prijimani... citujem :
Najvyšší počet detí v triede materskej školy je ustanovený v § 28 ods. 9 zákona č. 245/2008 Z. z. nasledovne:
- 20 v triede pre troj- až štvorročné deti,
- 21 v triede pre štvor- až päťročné deti,
- 22 v triede pre päť- až šesťročné deti,
- 21 v triede pre troj- až šesťročné deti.
Tieto počty detí sa vzťahujú na triedy s celodennou a poldennou výchovou a vzdelávaním7.
1.14. Prijatie vyššieho počtu detí
Prijatie vyššieho počtu detí na triedu, ako je ustanovený v § 28 ods. 9 zákona č. 245/2008 Z. z., je ustanovené len ako možnosť a nie ako povinnosť riaditeľa.
Riaditeľ môže prijať vyšší počet detí dotriedy ale len otri deti, čo je zárukou, že sa do konkrétnych tried neprijme bezbreho vysoký počet detí.

loginexistuje
10. nov 2016

Ak by chceli zvysit pocet deti musia ziadat o vynimku skolsky urad atd.. nie je to take jednoduche.
Ak dieta nema este tri roky tak sa este k tomu rata za dve deti ...

Boli ste normalne na jar na zapise?

pribinak
10. nov 2016

@kirsi asi by som to riesila cez miestny ci mestsky urad, ako osamely rodic a tak

loginexistuje
10. nov 2016

@pribinak ved pise ze ziju s manzelom takze osamela nebude akurat nemaju po ruke babku ako vela inych rodin. 😉

katarina644
10. nov 2016

@kirsi u mojho syna je tiez 23 deticiek. a dcera chodila do skolky, kde ich bolo do 25 deti.

pribinak
10. nov 2016

@loginexistuje aha, dakujem, zle som si to precitala, sami som myslela, ze ona a dieta

0ria0
11. nov 2016

Tak nemôžeš odsudzovať riaditeľku, ona musí vedieť koľko detí si môžu dovoliť mať v jednej triede v škôlke a teda asi nemajú také podmienky aby tam mali viacej detí ako 20

kirsi
autor
11. nov 2016

@pribinak manžela mám, len nik na blízkom okolí, kto by sa mi mohol postarať o malého nie je

danusskaaa
11. nov 2016

@kirsi pozor, kvóty počtu detí závisí aj od priestoru!!! To čo píše sardinka336 je pravda, ale tak ako sa požiadanim môže zvýšiť počet detí (ak je zabezpečený väčší priestor), môže byť počet aj znížený. My máme triedu s 15 deťmi.

kirsi
autor
11. nov 2016

@0ria0 no po ďalších nových info som neskutočne nasr na ňu. Dokonca jedno dieťa ani nenastúpilo takže je ich 19. Keď tam chodil prvý syn ja s manželom sme sa tak snažili, tomboly zháňali, on zvučil akcie (grátis), vianočný stromček som darovala ....Neviem, čo k tomu dodať.

0ria0
11. nov 2016

@kirsi aha tak tieto veci som ja nemohla vedieť. Tak to je potom drzosť od nich, ale tak nemáte v okolí aj nejakú inú skôlku? Keď si hentam nevedia vážiť to čo ste pre nich robili tak by som sa s prepáčením na nich vykašľala a dala niekde inde dieťa

kirsi
autor
11. nov 2016

@0ria0 všetko na okolí je plné, dokonca v našej škôlke sú deti z okolia. Ja som to tiež nevedela, to tak postupne sa doslícham. Som bola so starostom a ani ten nevedel, že má o dieťa menej.

0ria0
11. nov 2016

@kirsi no pekne keď ani starosta o tom nevedel. Ale tak to je potom nefer že aj môže zobrať ešte dieťa a nechce, to ako nechápem takýto prístup

lubi2002
23. nov 2018

ahojte, prosim vas neviete kolko moze byt max.deti v triede v sukromnej skolke vo veku 2-3 roky? 13 deti na 2 ucitelky nieje vela pri tak malych detoch? dakujem