Stále sa zamýšľam ako to v Stupave funguje ohľadom prijímania do mš. Tento rok bude mať moja dcéra 4 roky,už mala rok chodiť do škôlky a to sa bojím, že ju nezoberú ani tento rok. Prednosť majú súrodenci a čo nesúrodenci?? Ako to vôbec funguje, keď sa dajú prihlášky do všetkých štyroch škôlok, vyhodí sa za to kopu peňazí u doktorky a nič z toho. Čo si o tom myslíte a aké sú Vaše skúsenosti?
Aj my čakáme. Moja bude mať v októbri 4 roky. Dali sme prihlášky do 3 škôlok, minulý rok nás doslova vysmiali, že čo chceme, ročník 2012 príde na rad tento rok a aj to nie je isté.
Moja tiež v októbri 4, tiež sme dali do 3 škôlok... ale stavať sa tu bude na každom voľnom m2.
Aj mna to hneva, ta skolka JK ma robit tu dostavbu skolky iba v lete a teda nie je iste ci to vobec do septembra stihnu :(
Sanca na prijatie trojrocneho dietata do skolky v Stupave je takmer nulova, ak nema v skolke surodenca, ak nie ste rodeni Stupavcania, pripadne nemate sancu pohnut paky na spravnych miestach. Kebyze je prijatie deti do skolok v sulade s vopred stanovenymi pravidlami, situacia by vobec nebola tak kriticka, ako sa dnes javi. Miest je malo pre vsetky deti, to je pravda, ale urcite ich nie je malo natolko, aby stvorrocne deti sedeli doma s matkou, pripadne navstevovali sukromne zariadenie.
@miriam11 hm,ja to tak negativne nevnimam, ale ked mas pocit ze je v meste taky strasny bordel tak sa v klude zapoj napr. do dobrovolnockych aktivit cistenia parku, pripadne sama nieco zorganizuj, pripadne ti aj pomozem. S tymi ihriskami, no neviem, podla mna ihrisko Fifidlo aj v Komunali aj to nove nedaleho budovatelakej je pekne. Aj to pri skolke je v pohode.a ked sa ti nezda- diera na trhu, mozes ju vyuzit.
Co sa tyka bordelu, napr by malo mesto zaviazat obchody (billu,club44), aby si udrziavala poriadok. Ano so skolkami je to tak, to ma hneva a vidim tam nespravpdlivost, ale s ostatnymi vecami vieme pohnut aj my ostatni a nemusiem len nadavat, ale nieco pre to aj urobit....
No ja mám pocit, že kto prinesie viac potvrdení o 2% z daní, ten vyhráva a toho dieťa zoberú...
@flavia1 aha, tak ja som sa konkretne na toto pytala v tych dvoch skolkach a teda nestretla som sa s nejakym extra zaujmom, povedali mi, ze mozem im dat tie 2% ale vobec to nezarucuje, ze moje dieta zoberu...ale mas pravdu neponukala som za viac osob, bola som trapna, len za dobre ziskovu sro a dobre zarabajuce 2 dospele osoby.
@flavia1 niekde za 2% percenta len pekne podakuju a dieta nezoberu aj tak. Ale tadialto cesta aj tak nevedie, predsa nemoze fungovat system, ze prednostne zoberu deti rodicov, z ktorych moze skolka nejakym sposobom profitovat, pripadne deti po znamosti a tak... nerozumiem, preco by proces prijimania deti do skolky nemohol prebiehat transparentne - na viditelnom mieste by mali byt vyvesene zoznamy deti s datumom narodenia, vopred by sa mali stanovit korektne kriteria prijimania deti do skolky, za ktore by sa priradovali body a kazdy rodic by videl, ake ma sance a ci je vsetko s kostolnym poriadkom. Mne je z toho, ako to tu funguje v skolkach zle, ale to je rovnako asi vsade. Mna velmi zaujal tento clanok, dufam, ze snad sa niecoho podobneho raz dozijeme aj v Stupave:
http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/v-skolke-s...
Ešte sa Vás chcem spýtať? Neviete či fungujú materské školy v Stupave na báze samostatnej právnej subjektivity?
No mna tiez zaujima, ako to dopadne, nas bude mat v septembri 4 r a 3m. dali sme prihlasky do dvoch, tak cakam. Minuly rok nas nezobrali.