Ahojte, vie mi niekto poradit ohl. skolky v Marianke? Ako ste spokojne vy a vase deticky? Je mozne dostat tam 5 r. dcerku od septembra? Za prispevky vam budem vdacna 🙂
Ahoj, dakujem Ti za reakciu 🙂. Do Marianky sa tesim a dufam,ze sa zaclenime do komunity. V pondelok idem do MS s prihlaskou a budem verit,ze dcerku prijmu.Problemom moze byt, ze este nemame trvale bydlisko v Marianke. Ihned po nastahovani si ho vybavime, cize v case, ked by mala dcerka nastupit do skolky, budeme uz urcite "trvalymi"obyvatelmi 🙂.
@santal ahoj, ak mozem napisat ti par slovicok budem velmi rada 🙂) Moj syncek Sebastian navstevuje skolku od septembra 2011, takze patri k malinkym. Najprv som uvazovala nad skolkou inde, ale kedze chodi len na pol dna, mam este druheho mensieho synceka a este cakam dalsie, bolo premna nemyslitelne, aby som synceka niekam vozila a aj som nechcela, aby skoro rano musel vstavat koli tomu. Co sa tyka skolky ako takej...no urcite su ovela lepsie skolky, lepsie zariadene ale na ucitelky nedam dopustit. Je tam sice jedna, ktora dost krici, ale to je ona...uci tam uz 40 rokov a uz je asi hlucha. Bohuzial ju syncek asi trafi na buduci rok. Ale kedze ty mas uz tak velku slecnu a pojde do predskolakov, tak to mas super. Bude ju mat v triede samotna riaditelka skolky a ta je uzasna osoba. Miluje deti a tuto pracu by inak nerobila. Teraz tam menili okna v celej budove a bude sa aj rekonstruovat cela budova..strecha a podobne...takze to pojde urcite k lepsiemu. Ja som malinkeho tam nedavala napriklad spavat, lebo v spalni tychto malinkych deti to hrozne citit plesnou....taka je to zatuchnuta miestnost, ale ostatne spalne su v poriadku. Na poschodi, kde by bola tvoja dcerka je to v poriadku. A co sa tyka stravy tak tam varia pomerne chutne, na moznosti ktore maju sa to da. Ak nebudes vyzadovat luxus, ale pojde ti hlavne o pristup uciteliek tak budes velmi spokojna so skolkou v Marianke. Maju urcite co dohanat, ale je to skor vec financi a nie toho, zeby nechceli. Drzim palceky
ahoj ellit, dakujem za reakciu 🙂.Dnes som bola odniest prihlasku.Je pravda,ze skolka na mna posobila tak nejak ponuro (oproti tej (statnej),ktoru teraz navstevuje dcerka),ale mne ide hlavne o pristup uciteliek a aby bola dcerka stastna,to je pre mna podstatne.Starsia pani ucitelka,ktora prevzala prihlasku bola velmi prijemna.Dufam,ze si dcerka zvykne na nove prostredie a do skolky bude chodit rada.Dakujem ti este raz za pozitivne slova, hned mam lepsi pocit pri srdci🙂.
@santal Vitaj, tvoja otázka akosi zapadla prachom... moje deti síce do Marianky do škôlky/školy nechodia, ale mám susedov, ktorí si to len pochvaľujú a ich deti tiež. Je tu taká milá komunita rodičov, ktorí pre škôlku/školu/obec aj niečo robia, normálne ako rodina. Či tam dcérku dostaneš, treba sa pýtať priamo riaditeľky, je ústretová a kompetentná, nie ako jej predchodkyňa (teda, na tú babu mám ťažké srdce dodnes, na otázku "Sťahujeme sa do Marianky, chcem k vám zapísať syna, môžme sa prísť pozrieť?" odpovedala "Pozrieť sa prísť môžete, ale aj tak vám ho nezoberieme!" a bola som vybavená. Ale viem, že aj ostatní rodičia sa na jej prístup sťažovali.).
Alebo ti hádam napíšu o skúsenostiach iné žienky: @ellit @zeleny_cajik
Aha, ešte mi napadlo - ak si z Marianky (trvalý pobyt) a dcérka je predškoláčka, nemal by to byť problém. Problémy s umiestnením mali v posledných rokoch hlavne mamy mladších detí.