Materská škôlka svätej Uršule v Bratislave - skúsenosti

anachronox
3. feb 2016

Ahojte,
chcem sa spýtať na MŠ sv. Uršule v Bratislave. Stalo sa tam niečo za posledný rok ? Lebo teraz pozerám, že tam nie je predošlá riaditeľka, ale len osoba poverená riadením a 4 zo 6 pedagógov majú prívlastok "začínajúci pedagóg". Zmenilo sa tam za posledný rok komplet personálne obsadenie ?
A aké máte skúsenosti s touto škôlkou ?
Vďaka.

seva
3. feb 2016

@anachronox Mam v skolke syna a predchadzajuce roky som tam mala aj dcerku (uz je skolacka)
V skolke bola od jej zaciatku p. riaditelka, ktora sa z os. dovodov vzdala riaditelskej pozicie (myslim, ze sa aj prestahovali z BA), a od septembra tohto roku mali novu p. riaditelku, ktora sa vsak neosvedcila a z vaznych dovodov bola v novembri odvolana. Od vtedy je riaditelovanim poverena p.uc, ktora v skolke pracuje od jej zaciatku. Pani ucitelky sa tiez niektore pomenilli (niektore odisli dokoncit si VS pedagogicke vzdelanie). Stabilne su ale v kazdej triede 2 p. ucitelky, jedna zacinajuca a jedna s praxou aj z min. rokov. V triede Margaretok je aj pan ucitel 🙂
So skolkou sme nadmieru spokojni, deti sa ucia vela basniciek, pesniciek, vela maluju, robia kreativne cinnosti, ak neprsi, chodia na prechadzky, alebo sa hraju na multifunkcnom ihrisku vo vonkajsom atriu.
Taktiez pravidelne navstevuju divadla, Bibianu, alebo maju akcie priamo v skolke. Je moznost kruzku anglictiny. Pedagogovia su velmi empaticki a starostlivi, tiez panie kucharky.
Pri skolke a ZS posobi sukromna ZUS, p.ucitelky si dietatko vyzdvihnu a po skonceni hodiny znovu vratia do triedy, cim odpada starost rodicom "zavazat" dietatko na kruzky.
Celkovo je to skutocne uzasna skolka, problem je, ze je o nu velky zaujem. Vacsiu sancu maju deticky, ktore idu do presdkolskej triedy, alebo deti, ktore maju surodencov v MS a ZS.

anachronox
autor
15. feb 2016

Vďaka

nipastelka
19. jún 2018

@seva ahoj , prosím ta a ako tam prebieha výučba ... myslím ten cirkevný rozmer. My sme veriaci a preto som naklonená cirkevnej skolke , len by má zaujimalo ako to vyzerá v praxi. Vyučujú laici? Chodia na sv. Omše? Chlapci ministruju?spevokol? Majú akcie pre rodičov? Myslím taký komunitný duch či tam je ... 😊kľudne nápis čo ta napadne všetko , veľmi by má to potešilo . Dakujem veľmi veľmi pekne

seva
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nipastelka
20. jún 2018

Ahoj nejde mi ukázať tvoj príspevok 😔

nipastelka
20. jún 2018