Materská škôlka Karadžičova

cherryblossomgirl
23. apr 2013

Mate niekto skusenosti s MS Karadzicova? Vdaka

mir09
23. apr 2013

Ahoj zatial nie ale vyzera ze tam od septembra nastupujeme. Tak by ma tiez zaujimal nazor. Co som pocula ale zatial v pohode.

misinka26
23. sep 2015

Ahojte nám tam malý nastupuje v novembry, niekto nejaké nové info ???

pietra
26. sep 2015

@misinka26 a co presne by si potrebovala vediet o tej skolke?

misinka26
28. sep 2015

@pietra Ahoj 🙂 napr ako funguje škôlka cez leto, či kopírujú prázdniny podľa školy, či ste spokojná s učiteľkami ... a tak ... nevieme o tejto škôlke nič lebo sme sa rozhodli na poslednú chvíľku, kôli práci aby bol pri mne bližšie ... Ďakujem ...

kvetinka59
1. okt 2015

Je to štátna škôlka, čiže prázdniny majú v lete 1 celý mesiac. S učiteľkami som bola spokojná, ale musela som brať ohľad na to, že má v triede 25 až 30 detí. Čiže nečakaj žiadny individuálny prístup. Majú 2x za rok predstavenie pre rodičov, na ktoré sa učia básničky a pesničky. Môjmu malému to nevyhovovalo a tak sme ho dali po 4 mesiacoch do súkromného detského centra pri nákupnom centre Centrál. Mám to síce autom o 10 minút ďalej, ale malý je neporovnateľne spokojnejší. A my s manželom tiež.

pietra
1. okt 2015

@misinka26 v lete to zalezi od viacerych faktorov. Vzdy pred letom sa robi prieskum, kolko deti by do skolky chodilo a potom sa spajaju viacere skolky z mestskej casti. Niekedy je nasa zatvorena uplne a ak chces dieta dat do skolky v lete, chodi do nahradnej, dalsi rok zas nasa funguje ako zberna. Presny kluc rozdelovania som nezistovala, lebo my v lete skolku nevyuzivame. Ostatne prazdniny nemaju, takze aj ked skolaci prazdniny maju, skolka je otvorena. Este je nejake obmedzenie pocas Vianoc, tam sa tiez zistuje zaujem a ked je maly zaujem, tak je skolka medzi sviatkami zatvorena.
V ziadnej triede nie je 30 deti. Maximum je tusim tych 25. Ale pocas tych rokov, co mi tam zacala chodit dcera a teraz je syn predskolak, tak mali v triede priemerne 20 deti, co je na statnu skolku uplny normal.
Ucitelky - su tam ucitelky, ktore obidve moje deti milovali a dcera sa dodnes bezi za nimi pritulit, ked ide so mnou pre maleho. Svoju pracu miluju a miluju deti. Su tam aj ucitelky, ktore su o nieco prisnejsie, ale tiez im nie je co vycitat. Problem sme mali s jednou, ale vykomunikovali sme si ho a na konci skolskeho roku syn povedal, ze je to jeho oblubena ucitelka. TAkze ak by som to mala zrhnut, s ucitelkami tiez ziaden problem.
Minusom je, ze poobede nechodievaju von. Najprv argumentovali tym, ze dvor je maly a delia sa on s obyvatelmi domu (doobeda skolky, poobede majitelia bytov), tento rok zas argumentovali na rodicovskom tym, ze poobede su kruzky.
Napriek tomu, ze sme do tejto skolky zacali chodit len preto, ze to bola jedina skolka, kde mi dceru prijali, tak by som tam s cistym svedomim dala dieta znovu

misinka26
1. okt 2015

ďakujem veľmi pekne 🙂 my sme sa pre ňu rozhodli lebo je blízko našich robôt, sme až z Miloslavova a nie je v našich silách sa tam na 17:00 dostaviť ... ja verím, že budeme spokojní, pretože ma hneď ohúrila pani riaditeľka, ktorá mala výborný prístup ... inak malý už chodil do jasiel, teda ešte chodí od roka a pol tak dúfam, že prestup zvládne 🙂 Držte nám palce 🙂

danielagloss
2. okt 2015

@misinka26 Ahoj a ked byvas v Miloslavove, tak ti tam syna bez problemov vzali? Ja som si myslela, ze to zalezi od bydliska. Dakujem za odpoved.

misinka26
2. okt 2015

my sme v novej oblasti hneď na začiatku, časť Miloslava 🙂 Podala som žiadosť a mali dosť miest tak ho vzali 🙂

lenkamartinkova
15. mar 2017

Prosím rodičov, ktorych deti mali/ maju odloženu povinnu školsku dochádzku; učiteľov MŠ a ZŠ 1. stupňa o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci. ďakujem
učiteľ MŠ
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…
učiteľ ZŠ
Rodičia

spageta1
8. feb 2018

je to jedna otrasna skolka, kde pol roka nebola ani ziadna riaditelka, lebo bola chora. Ucitelky su stare a svojou vychovou pripominaju tazky komunizmus. Ucitelku menom Elena som nikdy nepocula povedat ziadne pozitivum na ziadne dieta. Jedno nechce spat, druhe sa bije, dalsie nechce jest. Predstavovali by si to asi tak, ze budu deti posluchat ako vojaci. Telesne tresty u tejto pani nie su nicim vynimocnym. Moj syn tuto obludu vobec nerespektuje, lebo je podla jeho slov zla. A kedze nie je ten typ, ktory by posluchal na slovo, ma tam problem. Matky sa stazuju, ze ich ich deti sa biju, o com svedci, ze ucitelky to maju na haku a nedavaju na ne pozor a radsej sa vykecavaju medzi sebou, nez aby zamestnali deti. Asi tolko k tejto skolke...

misinka26
9. feb 2018

@spageta1 Wau a ty tam máš dieťa ... lebo môj malý tam chodí už 3 rok a ja som viac menej spokojná ... áno nájde sa pár vecí, ktoré by sa dali zlepšiť ale vzhľadom na to, že ide o štátnu škôlku a majú nedostatok peňazí sa pani učiteľky veľmi snažia... pani riaditeľka je jedna veľmi milá osoba, ktorá prechádza momentálne veľmi ťažkým obdobím... zastupuje ju pani učiteľka Vierka Pešková, ktorá je úžasný človek ... áno je pravda, že všetky mladé učiteľky odišli, ale pri tých platoch sa ani nečudujem ... Jediná nepríjemná učiteľka je Oľga, ale tá je tiež nepríjemná len do tej miery do akej sa jej dovolí ... inak som zo škôlkou a jej aktivitami veľmi spokojná... sa ti čudujem v tejto dobe plnej možnosti, keď si taká nespokojná prečo dieťa nepresunieš inde... ja môžem túto škôlku odporučiť... malý tam chodí rád, pani učiteľky zbožňuje a tiež to nie je žiadne neviniatko 🙂

babenka1984
27. feb 2018

@pietra doobeda chodia aspon von?

misinka26
27. feb 2018

@babenka1984 chodia, ak je počasie aspoň troška ok tak chodia ...

pietra
27. feb 2018

@babenka1984 ja uz tam deti nemam, obaja su skolaci. Ale doobeda chodievali vzdy, ak bolo normalne pocasie. Dokonca posledne dva roky chodievali na jesen a jar von aj poobede

renatienka
6. aug 2018

Ahojte, pridam sa do diskusie tiez 🙂 Chcem len povedat, ze deti chodievaju aj poobede von, ked neprsi alebo nemaju kruzok. Obyvatelia domu chodievaju na ihrisko, az ked skolka zavrie. Co mna tak zaskocilo bolo, ze prvackovia nemali ziadne vystupenia za cely sk. rok (okrem otvorenej tanecnej hodiny) - dovod sme dostali taky, ze su este mali a nepochopili to 🤷‍♀️ Tazko mi hodnotit, kedze v inych skolkach uz od prvej triedy mavaju besiedky a deti sa snazia a tesia s rodicmi 😊 Inak som so skolkou spokojna, mala tiez, naucila sa pekne po anglicky, aj tancovat a kreslit, uvidime, co prinesie dalsi rocnik 😊