Materská škola Röntgenova v Petržalke

xxxena
30. júl 2020

Skúsenosti a MŠ Rontgenova? Ďakujem

3009
31. júl 2020

Veľká spokojnosť.

xxxena
autor
31. júl 2020

@3009 tak to som rada. Verím, že aj našej malej sa tam bude páčiť, a budeme spokojný. Venujú sa tam detickam dosť? Myslím tak ze sa s nimi učia napr básničky, pesničky, tvoria spolu?

3009
31. júl 2020

Áno venujú sa, keď nebola korona každý mesiac 1-2x mali divadielko, stále niečo vyrábajú, sú tam aj krúžky, besiedky robia, vianočné posedenie pri stromčeku, tvorivé dielne. Aj počas korony posielali mamičkám nejaké tvorivé námety, aby s nimi doma robili. Na deň detí mávali rôzne vystúpenia, poníkov a pod.

lolinko
31. júl 2020

@xxxena
Poznám osobne od upratovačky až po riaditeľku.
Veľká spokojnosť, venujú sa deťom, pomáhajú im a stále niečo tvoria alebo sa učia básničky, pesničku, divadielko...
Sa mňa top škôlka. A keby sa neodstahujeme tak aj dcerku by som tam dala

xxxena
autor
31. júl 2020

@3009
@lolinko to ma veľmi potešilo baby. 😊Mala sa rada učí nové veci , tak verím, že ju to bude aj tam baviť. A snáď sa aj bude viac hrať s deťmi, lebo je skôr taka ako keby bojazliva alebo ako to napísať. Snad sa otuka.
@lolinko a prosím ta, keď náhodou ma dieťa alergie (nepotrebujeme špeciálnu stravu,lebo alergie už vyhasli) ale pohotovostný balíček liekov mame stále. Lebo človek nikdy nevie. Nie je tam problém to nechať učiteľke, a keby niečo hneď jej to dajú? Verím, ale ze nebude to. Treba nikdy použiť.

3009
1. aug 2020

@xxxena určite lieky v prípade potreby dajú.

lolinko
1. aug 2020

@xxxena
Nie s tým problem nie je
Dáš pani učiteľke a povieš kedy jej čo majú dať

xxxena
autor
4. aug 2020

@lolinko
@3009 baby a ešte ma napadlo sa spýtať. Ako to prebieha keď dieťa nechce spať?a perinu a vánkus to tam asi majú však? Lebo to nemám v pokynoch ze by sme mali kúpiť. Iba plachtu. Myslíte, že bude vadiť rozmer 70x160? Lebo neviem zohnať 70x140

lolinko
4. aug 2020

@xxxena
Aj môj syn nechcel spávať, a po čase bol prvý čo zaspal 😂
Keď je čas spánku, prezlečie sa do pyžama a idú do postele. Učiteľka číta rozprávku alebo pusti na rádiu rozprávku. Všetky deti musia byť v posteli a keď učiteľka vidí aj po cca hodinke že niekto nespí, tak mu dovolí potichu vstať a prezliecť sa. A potom buď sa hrá sám potichu alebo s pani učiteľkou sa rozpráva, alebo pomáha pripravovať veci na kreslenie...
Nie nevadí že máš väčšiu plachtu.
Paplony majú, vankúše ti neviem povedať. Ale môže si tam zobrať svoj vankúšik aj maznáčika na spanie

xxxena
autor
5. aug 2020

@lolinko ďakujem za odpoveď. Naša spi bez vankúša. Tak to nosit isto nebudeme aj keby tam nemali. To je paráda, že im takto prečítajú rozprávku alebo pustia😊naša keď nebude spat bude hlavný pomahac🤣juuuj keď takto o tej škôlke citam, tak by som do nej išla hneď aj ja aspoň na mesiac 🙈🤣

lolinko
5. aug 2020

@xxxena
Pre mňa je to jedna z naj škôlok
Naozaj sa venujú detičkám.
Môj syn dokonca pomáhal aj upratovackam 😂😂
Chcel ísť pozrieť aj teraz učiteľky do škôlky a pozdraviť ich ale dohodli sme sa že pôjdeme neskôr. Dokonca keď sme sa sťahovali tak sa bol s nimi rozlúčiť

xxxena
autor
12. aug 2020

@lolinko to je super, ze si syn tsk obľúbil všetkých v škôlke. A to potom aj oni jeho. 😊To sa určite nevie dočkať, kedy tam pôjdete za nimi pozrieť 😊
Ak sa môžem opýtať, ako je to s adaptáciou v škôlke?

lolinko
12. aug 2020

@xxxena
Syn rád spomína na škôlku a rada ho tam zoberiem pozrieť.
Adaptácia prebieha tak že prvý týždeň iba 4 hodiny, druhý týždeň už celý deň, alebo po dohode s rodičmi.
No my sme chodili na 4 hodiny iba dva dni. Už na 3 deň ostal celý deň.
Áno nemôžem povedať, že nemal obdobie kedy sa mu do škôlky nechcelo ani nechcel tam byť celý deň ale zas neprotestoval keď sme mu vysvetlili že to má ako mi rodičia pracu.
Dá sa pekne dohodnúť s učiteľkami aj na príchodoch a odchodoch.
Mi sme napríklad vždy do škôlky chodili až po ôsmej, nejak sme to časovo nestíhali 😂😂😂
A domov zo škôlky okolo štvrtej alebo aj neskôr 🤭

xxxena
autor
12. aug 2020

@lolinko bude veľmi rad keď ho tam zoberieš, 😊a to oni ti odporučili, že už na 3ti deň môže ísť na celý deň? Som zvedavá ako to pôjde našej malej, verím, že bude tam tiež rada chodiť. Aj my jej hovoríme, že tam bude chodiť ako my chodíme do prace. Ze sa tam budu hrať, spievať, papať, spat. Atď atd
A to je normálne, že sa mu tam niekedy nechcelo, ved ani nám sa niekedy nechce ísť do prace 🤣🙈 to je dobre, že sa tam dá dohodnúť na odchodoch a prichodoch.

lolinko
13. aug 2020

@xxxena
Mne tam malý chcel ostať už prvý deň celý. A aj na druhý deň plakal že musi ísť domov tak skoro, tak som sa spýtala učiteľky či by som nemohla ho na ten ďalší den nechať celý s tým že keby plakal tak prídem hneď preňho, nakoľko som bola ešte doma. Učiteľky s tým žiadny problém nemali.
Ono učiteľkám je jedno či tam to dieťa bude celý deň alebo nie, ale podľa nejakej psychologickej normy sa odporúča táto adaptácia najprv na 4 hodiny. Niektoré deti ju potrebuju na začiatok a niektoré nie.
Aj so synom chodilo veľa detí čo plakavali ráno a dlho chodili domov na obed.
Záleží to podľa mňa aj na rodičoch ako to deťom vysvetlila. Sama som videla že niektori rodičia doslova tam to dieťa nasilu odvliekli do triedy a bez lucenia odišli. Alebo niektorí dobre že sa aj hodinu lúčili 😂
Ja som sa snažila malému každý jeden deň vysvetľovať čo tam bude robiť (jesť, hrať sa, učiť sa básničku...) a že ja budem v robote zas pracovať a keď mne skončí robota tak aj jemu skončia tieto povinnosti v škôlke a prídem preňho a pôjdeme spolu domov.

lolinko
13. aug 2020

@xxxena
Učiteľkám sa napríklad páčilo keď som sa ja lúčila so synom ráno pred triedou.
Sme najprv všetkých pozdravili a popriali pekný deň, potom som si so synom dala pusu.
Ja som mu povedala že ho ľúbim a nech má krásny deň plný zážitkov. A syn mne zas poprial malo roboty a nech sa mi nic nestane a že sa teší poobede keď prídem preňho a samozrejme že ma ľúbi 😂
Učiteľky keď to počuli sa im to zapáčilo a koľko krát som počula ako toto naše lucenie aj doporucovali ostatným rodičom 😂
Ale ako som písala vyššie, všetko záleží aj na rodičoch ako s deťmi komunikujú 🤔

xxxena
autor
17. aug 2020

@lolinko to je super, ze sa tam hneď tak adaptoval. Niektoré deti plaču, že v škôlke nechcú byť, a tvoj plakal, aby si ho tam nechala dlhšie 😂ja presne tiež takto hovorím, že to bude mať ako svoju prácu, pohra sa tam, naučí nove veci, ktoré môže potom učiť nás,atd atd.my aj keď od dnapr. Mala von s tatom. Tak si dáme pusu, poviem jej nech sa zabaví, a ze sa vidíme neskôr. A ona mi povie ze nech si porobím co potrebujem dá mi pusu a ze sa vidíme neskôr.
Tak verím, že To bude mať pozitívny vplyv aj u nás a bude sa jej v škôlke páčiť a bude tam rada chodit😊
Prosím ta, a ešte nejaký zakladač na výkresy mame priniesť. To je co? 🤔A prvý deň do škôlky môže mala priniesť p. Učiteľke kvetinku, alebo čokoládu?

lolinko
18. aug 2020

@xxxena
Zakladac na papiere, je jedno aký či papierový, umelý 😂 za mesiac ho budú mať plný 😂
My sme priniesli dve kvetinky, lebo budú mať dve učiteľky. Jedna je ráno a druhá poobede.
Potom sa nieslo teraz si nepamätám či na pol roka alebo na rok : 4 wc papiere, 10 papierové vreckovky, tekuté mydlo, (nejsom si istá ale aj 1 navlhcene utierky) a normálne servitky

A učiteľky sa potešia vždy ak je možnosť priniesť papiere na kreslenie, bavlny, korálky... To čo doma nevyuzijes oni využijú 🤭

xxxena
autor
18. aug 2020

@lolinko tak ti aby som aj kúpila viac zakladacov 😂ďakujem aj za fotku. Ooo ďakujem tak teda 2 kvetinky a čokoládky prinesieme. Ano toto sme dostali tiež ze mame kúpiť. To je super, isto donesieme niečo. A aj hračky. 🤔

lolinko
18. aug 2020

@xxxena
No my sme mali jeden zakladac v škôlke a doma asi tri. Môj malý každý deň nakreslil aspoň 5 obrázkov okrem toho čo robili spolu ako celá trieda.
Ohľadom hraciek, určite sa potesia, však hračiek nikdy nie je dosť v škôlke 😂 ale to sa treba dohodnúť s učiteľkami že čo sa môže priniesť aby to tam ostalo 🙂

xxxena
autor
18. aug 2020

@lolinko
Takže ma rad kreslenie 😊jasne to by som sa s učiteľkou dohodla. Ďakujem veľmi pekne za všetko na čo si mi odpovedala. Si ma veľmi potešila, že je to dobrá škôlka 😊

lolinko
18. aug 2020

@xxxena
Ako má, kreslí stále a ešte ma veľmi veľkú fantáziu 😂
Nie je začo. No podľa mňa je top škôlka
Držím palce nech sa aj vám páči v škôlke a nech si spokojná ako som bola aj ja

xxxena
autor
18. aug 2020

@lolinko fantázii sa medze nekladú 😂
Ďakujem, verím ze sa bude páčiť. Istotne sa ozvem ako sa malej darí.

lolinko
19. aug 2020

@xxxena
Držím palce
Ďakujem, budem rada

xxxena
autor
19. aug 2020

@lolinko este mi napadlo. Prosím ťa, pyzamko je lepšie s dlhym rukávom, alebo krátkym?

lolinko
19. aug 2020

@xxxena
Podľa počasia a podľa toho ako je naučená tvoja malá.
Môj keď bola zima dlhé pyžamo, na jar - jeseň dlhé gate pyzamove a tričko s krátkym rukávom, a keď bolo teplo tak buď tričko s krátkym rukávom, alebo keď sa moc potil tak tielko a kraťasy

xxxena
autor
22. aug 2020

@lolinko naša malá by najradšej spala nahá 🙈jej je stále teplo ako ona hovorí. Aj v zime, nemá veľa vrstiev 😊myslíš, že v škôlke môže mať ako prezuvky aj sandalky? Máme protetiku a sú jej ešte dobre. Ze by ich tam vynosila.

lolinko
22. aug 2020

@xxxena
Poznám aj moje deti by najradšej aj v zime chodili v krátkom 😂
Môže, aj syn mal sandálky z protetiky.
Akurát učiteľky nemajú radi keď majú maličké deti v prvej triede crocsy a šľapky

xxxena
autor
22. aug 2020

@lolinko to si ma veľmi potešila, že môžu byť sandalky . 👏👏Takže mam o problém menej s hľadánim😊Lebo jej klasické papuče nesedia 😏to by som jej ani nedala, ved celý deň v tom byť by nebolo pohodlné .

lolinko
22. aug 2020

@xxxena
Môj malý mal aj klasické papučky (ale v nich sa mu moc potila noha), potom mal také platené nasuvacky (tam sa mu zas hneď zlomilo vzadu na päte, tak to mal ako šľapky a hneď sa aj roztiahli) a nakoniec sandálky a v nich bol spokojný.
Vedel si ich sám vyzuť a aj obut, no nozicka sa potila aj v nich 🤭
Ja mám zas teraz dilemu, aké prezuvky do školy do 2 ročníka 🤔