Dobrý deň,len by ma zaujímalo,koľko platíte v materských školách mesačný poplatok? Veľmi ma to zaujíma. Myslím štátne,kde je zriaďovateľom obec. Možno skôr menšie obce. Nám teraz zdvihli o 100% z 10€ na 20€. Mne sa to nezdá veľa,ale rodičia sa sťažujú. Dakujem
Pripnem sa. Náš by mal nastúpiť do škôlky čoskoro,tak som zvedavá na poplatok
@angela85 Na sidlisku v Ziline: 35€
Viete čo,my máme v dedine takú malú vojnu obec-ucitelky. Sme malá obec, málotriedky... Škola sa drží,lebo obec chce a verím tomu,že je na ňu malo financií,ale učiteľky sa furt len na zadné stávajú,ako keby to robili zadarmo. Ale keby to obec nepodporovala,škola aj škôlka sa zavrie a môžu si hľadať prácu inde,len či by sa ešte vedeli prispôsobiť,keď v našej škole po jednej je ťažko zohnať učiteľa,len vychovávateľku v družine. Naposledy si urobili rodicko 13:00-15:30, ako to má zamestnaný človek stíhať a družina Max do 15:30 aj skolka. A keď chceme niečo riešiť tak za všetko môže obec. Už nám vykrikujú že robia akcie s deťmi(vystúpenia). Na deň matiek už ani nechceli robiť - iba deti v škôlke,doteraz som moju mamu na to vždy zobrala do kultúraku
20e má vyjdú len 3 vstupenky do kina na hodinový film a nie celomesačná starostlivosť o to najcennejšie čo mám 🤦😳
@angela85 7000 obyvateľov cca v našom malom meste a 30eur platime už rok.. predtým bolo 20.. strava individuálne, tento mesiac napr 27eur (plus 10rezijne)
To sa im zda vela?😳 Kolko ti rodicia prepiju, prefajcia, daju na nechty, na blbosti...??
15€
Martin 25 eur
Dedina na Orave, 96€ na pol rok, strava 46€ mesačne, a zrps na cely sk. rok 40€.
Niektoré divadielka a take sa niekedy platia dodatocne vacsinou 2€.
strava 49€, školné 29€
predškolák strava 20€
plus triedny fond 15€ na polrok
plus ZRPŠ 20€ 1.polrok, 15€ 2.polrok
plus 2x ročne hygienická taška (4x toaletný, 1x vyťahovacie vreckovky, balík vreckoviek (10ks), 2 kuchynské rolky, 1l mydlo) a 1 balík kancelárskych papierov
+ angličtina krúžok 10€ mesačne
Veď si rodičia, ktorým sa nepáči poplatok, možu nájsť opatrovateľku za 10 eur na mesiac 😃 To už je nonsens, poplatok symbolický a ešte sa im nepáči 🤦♀️
@angela85 ahoj, viem, ze si sa pytala na mensiu obec, ale aj tak napisem
Skolka v Ba : strava 65€, skolne kazdy mesiac 60 €, ZRPS raz rocne 60 €
Ahoj, mala obec, vychodne Slovensko, od 10/2023 zdvihnuty mesacny poplatok z 15 na 25e, ZRPS z 13 na 15e rocne, strava podla poctu dni, od cca 35e/mesiac. Divadielka a ine podobne veci platime zvlast, hygienicke potreby nosime kazdy polrok + postelne pradlo sa meni kazde dva tyzdne, teda nosime do skolky a zo skolky, perieme doma🙂 a na zaciatku sk.roku nosime aj vankus a paplon, aby mali v skolke v postielke.
za predškoláčku mesačne 14€ obedy, 2€ nejaký poplatok. Za mladšiu mesačne 40€ obedy a 12€ poplatok škôlke. Obedy sa zdvihli pre predškoláčku myslím že z 5-6€ na tých 14€ a pre mladšiu z 30€ na 40€, poplatok škôlke ostal rovnaký. Sme na dedine, jedna zmiešaná trieda.
@angela85 dedina pri BA: 40 školné + obedy + zrpš na polrok 40e
@angela85 My sme menšia obec, zdvihli nám teraz z 8 na 15. Pričom ak je tam surodenec, tak ten plati 7,50. Obed 50 Eur a režijné náklady 10. Rodičovský príspevok 20 Eur polrok. Aj tak si myslím, že celkom málo oproti ostatným, čo počúvam. A škôlka je do piatej. A ešte ma dcéra ak krúžky s pani učiteľkami a neplatí nič. Ide to z tých peňazí, čo dávame.
Zilina mesto 20e skolka,45e strava.
Naozaj povazujete 20 eur za strazenie a opatrovanie vasho dietata mesacne ked pracujete a zarabate vela???Netreba sa sustredit na tu sumu ale co ta suma znamena.
@maminkadeticiek není náhodou v Žiline jednotné školné 35?
@barbie1981 Netusim.Ale zle som povedala,my mame 25 eur.
U nas zdvihli z 19 na 22. Tak o 100 percent je dost velky skok.. necudujeem sa, ze su rodicia sokovani
Ja platím 15€ mesačne za 3 ročného,predškolačka zdarma.
Nam v Brezne tiez zvysili z 10€ na 20€. Druzina v skole sla hore zo 4€ na 10€. Stravu platime cca 30€
@maminkadeticiek Ktora skolka ma 20€? Ja mam na hlinach 8 za 35€
V našom meste sa teraz dvíhal poplatok za škôlku na 50€, druhé dieťa 25€, od tretieho dieťaťa zadarmo
30€
Na dedine 40€ strava, 30€ poplatok obci a 8€ nejaké OZ, z čoho sa platia divadielka a aktivity rôzne