Ahojte, zaujímalo by ma aké opatrenia máte v materských škôlkach v rôznych mestách /dedinách na SK počas pandémie covid-19 a obmedzenia keď rodič pracuje v zahraničí. Ďakujem každej mamičke ktorá sa zúčastní diskusie.
V triede mame 2 deti - jeden otec pracuje v Nemecku, druhy v Rakusku.
Decka chodia normalne do skolky. Nevidim v tom problem, ani nikto iny zo skolky.
u nas tiez mame viac rodicov co pracujuv zahranici a deti chodia normalne do skolky..skolka ich svojvolne nemoze obmedzovat,pokial sa jedna o zelene krajiny,v kt je momentalne lepsia sit ako u nas.
No ako vidím tak v našej škôlke je to hotoví cirkus, u nás sa učiteľky veľmi boja. Keď príde rodič alebo niekto z rodiny s ktorým sme v kontakte (príde s menej rizikových krajín) dieťa má 5dní ostať pre istotu doma, ak nemá príznaky môže nastúpiť do škôlky. Lenže tu je problém s tými deťmi co rodič robí tak ze 5dní robí napr. AT a víkend doma. Preto dieťa to znamená ze škôlku neuvidí kým neskončila opatrenia. Možno si budete myslieť že som cvok ale podľa mňa je už jedno či chodí niekto do zahraničia pracovať alebo že niekto chodí každý deň do obchodu s kade kým sa stretne. Nakaziť sa môžme hocikde. Od začiatku mi to príde ako obmedzovanie tých čo robia v zahraničí a ich rodíny.
@nanajanka2311 veď im to povedz
@nanajanka2311 urcite bez za zriadovatelom skolky, nakolko ziadne take nariadenie nie je.
Ja robim v zahraniči a dochadzam, každy den. V škole som im to oznamila a tym to konči nie je žiaden zakon na to aby ostalo dieta v takomto pripade doma. Oslaovila by som riaditelku, vyžiadala si stanovisko a obratila sa potom na zriadovatela.
@nanajanka2311 toto nemozu robit, urcite sa stazuj.nekonaju v sulade s nariadeniami.
@nanajanka2311 manžel robí na turnusy, ked došiel domov, dcera bola 2týždne doma, že ma radsej ostať doma, neskor sa uvidí aka bude situácia. Nastúpila do škôlky ked uz bol manžel preč ale po týždni ochorela, zasa som ju odhlásila...ak to takto pôjde dalej tak do škôlky sa ani nedostane, ale ja som s polrocnou doma takze nemam problem ju mať doma, neviem či by mi to iste povedali keby chodím do prace