Máte skúsenosť so škôlkou Štvorlístok v Bratislave?

maclin
2. feb 2011

Ahojte, chcela by som sa spýtať či niekto pozná materskú školu štvorlístok na Sklenárovej v Bratislave (ružová dolina). aké máte s ňou skúsenosti alebo či ste počuli niečo dobré resp. zlé. ďakujem

pikino
14. apr 2011

@maclin naša tam bude chodiť od oktobra už je prihlásená

palinkovamaminka
10. nov 2011

my tam chceme chodit od septembra dalsieho roku. este nie sme prihlaseni. @pikino podelis sa potom prosim so svojimi skusenostami? mne sa zatial nepodarilo najst ziadne referencie, ani dobre, ani zle.
akurat chceme ist teraz niekedy na obliadku

pikino
10. nov 2011

@palinkovamaminka a čo chceš konkretne vedieť? MOja krpaňa je tam spokojná akurát je problém, že sme neustále chorý takže sme tri týždne doma a týždeň v škôlke čo je teda na šlaktrafenie. Učitelky su fajn, niekedy sa mi zdajú dosť uťahané. škôlka pekná, velká aj dvor majú velký. Jedlo im nosia, také klasické školkarske, chlebíky s pomázankou, polievočky, dnes mali žemlovku. Detičky berú od dvoch rokov takže sem tam sa tam nájde ešte nejaký plienkač. Príchod medzi 7-9:00 do 18:00 spinkať chodia od 11:30 do 14:00. Ja chodím pre malu okolo tretej takže poobedňajšie aktivity nerobíme. Von chodia pred obedom, poobede mávajú tvorivé krúžky.

palinkovamaminka
10. nov 2011

dakujem pekne. vlastne to som chcela vediet, ze su tam nejake maminky a hlavne deticky spokojne, lebo pri obhliadke urcite budeme pocut same pekne veci. ak ma este napadne nieco, tak sa ta opytam, diky za info.
tie choroby skolkarse su na porazenie , ale to je asi vsade, tak nech vas to co najviac obchadza! 🙂
a ako dlho si tvoja Terezka zvykala?
a ucitelky utahane, to sa ani necudujem, vsak to je taka tazka praca a to tam este nemaju mojho Palka! 🙂
ale som rada, ze mas zatial len dobre skusenosti

pikino
10. nov 2011

@palinkovamaminka dokopy tam Terezka chodila 2 týždne. Ona sa tam teší, sem tam vymýšla že nie detičky, ale akonáhle je dlhšie doma, už sa nudí a potom do školky uteká ani ahoj mi nedá. My sme boli raz pre nástupom sa tam pohrať a potom prvý deň bola do dvánastej a potom som ju tam už nechala spinkať, aj keď učitelky mi to neodporučali. Naša malá je typ, ktorý z ničoho nerobí vedu. Takže sa adaptovala velmi rýchlo. Aj ked prvé dni z nej boli učitelky na nervy lebo je jedoš prvotriedny, rada sa vála po zemi a je extremne tvrdohlava. Ale už pekne nabehla na režim aj sa naučila na obed spinkať čo predtým nerobila.

palinkovamaminka
10. nov 2011

@pikino tak pekne. s tym spankom to je super, lebo moj chodi spavat az okolo 1, ak vobec...
ten moj zas zo vsetkeho robi vedu, tak mam trochu obavy, a okrem toho je to tiez jedos tvrdohlavy, ale snad dovtedy este trochu "dozreje" a bude fajn.
a preco neodporucali nechat spinkat? co odporucaju, aby deti najprv chodili len na pol dna alebo take daco?

pikino
10. nov 2011

@palinkovamaminka , ano štátne škôlky musia mať adaptačný proces že najprv týždeň len na hodku dve, potom na pol dňa a až potom nechať spať. A táto škôlka sa tým tiež riadi, ale ja som nesúhlasila, lebo by pre ňu nemal kto chodiť. A som toho názoru, že je lepšie hodiť dieťa do vody, ako dieťa najprv zvyknuť že nemusí spinkať a potom zrazu musí. Prvý deň sa pri nej vystriedali všetky kolko ich tam bolo kým zaspala a na tretí už išla spať bez divadielka, pekne sama. Inak doma cez víkend ju stále neviem prinutiť spávať, to výmyšla ale aspoň sem tam sa zadarí.

palinkovamaminka
10. nov 2011

@pikino aha, tak ja radsej mu necham ten adaptacny cas, kedze on fakt nie je moc adaptabilny a odlozim si nastup do prace. to je sranda s tym spankom, viacej maminiek spomina, ze deti im chcu spat v skolke a doma nie, asi tam funguje nejaka davova psychoza, ze sa nakazia od seba navzajom 😀
a prosim ta kolko deticiek tam ma 1 ucitelka na starosti? a nevies, co su to zas, ci nejake byvale ucitelky, pedagogicky...

zuke
11. nov 2011

@pikino ahoj pikino, to by aj mna zaujimalo, ze kolko deticiek je na 1 ucitelku a ake su ... boli sme tam dnes na navsteve a celkom sa mi to pacilo a riaditelka na mna posobila velmi profesionalne aj milo, tak dufam, ze sa najde nejake volne miesto od januara... dakujem krasne 🙂

zuke
11. nov 2011

@pikino a este som zabudla, ake su tvoje postrehy, pokial ide o chore deti v skolke? beru aj deticky so soplikmi alebo su v tomto dosledni? druha moznost by mi vyhovovala viac. 🙂 vdaka 🙂

pikino
11. nov 2011

@zuke ono je to pekná predstava, že v škôlke sú len zdravé deti, ale uprimne tie deti nie su nikdy stopercentne zdravé. Posúvajú si to jedno od druhého. My sme tiež v kuse doma lebo si vždy donesie nejakú potvoru. V tomto období pred zimou to nie je možné aby boli zdravé bohužial. Všeobecne platí že ak su sople priesvitné a bezfarebné, môže ísť do škôlky. Samozrejme pokial mu netečú sviečky z nosa a nechrchle ako starý hrniec.

Mne to vychádzalo na jednu učitelku tých 7 detí max 10 ked nejaká vypadne. Učitelky neviem odkial su, su tam aj staršie aj mladé učitelky. Riaditelka hovorila, že ona dbá hlavne na to aby tie učitelky mali k deťom vzťah. Podla mňa sú fajn.

@palinkovamaminka ja som si tiež o mojej myslela, že to bude dessss. ten prvý deň z nej boli učitelky také unavené, že som normálne videla ako sa tešia že ide domov. Každý deň to bolo lepšie a lepšie. proste tie detičky sa prisposobia väčšine, lebo im to tak vyhovuje. Neboj bude mu tam dobre 🙂

zuke
11. nov 2011

@pikino poslala som Ti IP 🙂

ywett
23. aug 2012

Ahojte,
najde sa niekto, kto momentalne navstevuje tutu skolku prip.len planuje?
Budem rada reakciam a referenciam o spokojnosti prip. o nespokojnosti.
Dakujem

pikino
23. aug 2012

@ywett my tam stále chodíme ale už bohužial končíme. Našej sa tam velmi páči.

ywett
23. aug 2012

@pikino ahoj pikino, takze malinka tam chodila rada? My menime skolku, ma len dva roky, tak sa bojim reakcie, ale boli sme tam spolu cca 40 min a v pohode, aj sa pyta von. Aj tam mali vela aktivit? Rozvijala sa tam mala, aj s jedalnickom si bola spokojna, pristupom a podobne? Informovanost o potrebach a diani o malej tam bola?

ywett
23. aug 2012

@pikino a este mi prosim napis, kde pokracujete v skolke?

veve39
23. aug 2012

@pikino prosim ta kolko je skolne v tej skolke ? nenasla som info na nete...aj ja som na nu pocula len pozitivne referencie

pikino
23. aug 2012

@veve39 375 EUR vrátane stravy

@ywett ked sa spýtaš tak ti povedia čo robila, ajked mala nejaké nehody tak povedali. naša je na takéto veci expert.
čo sa týka rozvíjania tak ano spravila tam velký pokrok, vkuse niečo majstrujú, aj sa pekne naučila rozprávať. Ked tam išla povedala sotva 10 slov. Jedálniček klasický školkarský jedlo im vozia.

Ideme do štátnej na čiernej vode.

veve39
23. aug 2012

@pikino vdaka, riadna palka 😒 , avsak v BA este slusny priemer, vacsina je so stravou okolo 400e

ywett
30. aug 2012

@veve39 od septembra 395 Eur vratane stravy a to vela skolok bolo drahsich, robila som prieskum a aj som par navstivila...aj vy sa tam chystate?
@pikino dakujeeem, bojim sa zmeny,a le verim, ze to bude super

mandarinkaa
30. dec 2012

Kocky, ako to tam je s anglictinou pre tie mensie deti? ucia anglictinu, alebo to je len napisane na webe a po anglictine ani chyru ani slychu? dakujem,

ywett
14. feb 2013

@mandarinkaa neucia male deti, tiez som bola sklamana...az vo velkej triede

mandarinkaa
14. feb 2013

@ywett takze to znamena, ze od kolko rokov ucia??

ywett
15. feb 2013

@mandarinkaa ja som myslela, ze od 2. triedy, ale ako som tam pocula, tak to vidim az od 3.triedy-predskolskej, mozem sa spytat. Tebe tam chodi dietatko?

mandarinkaa
15. feb 2013

@ywett nie nechodi, ale sme o tom rozmyslali... ale teda ak je to takto, tak tam teda dietatko nedame... zalezi mi na tom, aby sa komunikovalo aj v AJ

dcstvorlistok
27. feb 2013

@mandarinkaa ahojky keby si rozmyslala kludne sa mozes prist pozriet aj ku nam sme tiez stvorlistok v prievoze ucime sa aj s malymi detickami vedieme deticky uz od jedneho roka, priebezne pocas dna aplikujeme anglicky jazyk ale mame aj externistu, tak isto aj mame kurzy nemciny a tvorive rucicky. Deticky su vedene podla montessori pedagogiky a dodrziavame aj statny vychovny a vzdelavaci program iscd0. Vsetko si mozes pozriet na nasej stranke, je na nej preklik na facebook a pravidelne tam pridavame nase diela a aj cinnosti ktore sa u nas konaju aby aj rodicia videli ze s detickami naozaj pracujeme 🙂

abbie
19. dec 2013

@pikino ahoj, mozem sa ta par info opytat ohladom skolky Stvorlistok na Sklenarovej?

pikino
19. dec 2013

@abbie môžeš

mechurik
9. máj 2014

je prosim vas ešte nejaka ina súkromná a lacnejšia školka v ružinove? dakujeem

sandri
27. dec 2014

Ahojte, ked je skolka od 2 rokov, zoberu mi tam maleho od septembra, ked ma 2 roky az v oktobri?