Ja neviem či to len ja mam taky pocit 🥴 ale cestou do škôlky revalo len moje dieťa 🤯 bývame pri škôlke, že vidím na vstupnú bránu..a bolo to len moje dieťa ktoré totálne ručalo, niesla som ho na rukách... Včera to zvladol bravúrne, sice doma poplakal ale vonku už išiel pekne...aj do triedy... Pani učiteľka povedala že plakal, ale nič strašné.. a dnes to bolo fakt hrozné.. chcel odísť, rozbehol sa k dverám (von zo šatne, nie triedy)...povedal že ma zabije 🥺🥺🥺🥺.. Samozrejme hneď som ho dala pani učiteľke a ona zamkla... Je mi z toho hrozne, ale snažím sa pred ním byť v pohode, kľudná...pekne vysvetľovať, proste všetky tie veci ktoré sa majú robiť.. bojim sa že u nás to bude trvať dlho, síce je zvyknutý byť aj bezo mňa ale u starkých... Bojim sa že z toho stresu ochorie.. plus všetky deti v okolí čo sledujem na insta, tak škôlku miluju od prvej chvíle a tešia sa🤯🤯🥴
Ahoj, teraz som prišla zo škôlky a rátam s tým, že mi budú do hodiny volať, aby som pre dcéru prišla... Sedím tu a je mi nanič. Presne, naozaj, ako u vás. Včera super nástup, tam vraj poplakala, ale neskôr dobre. Doma trocha smutná, ale tiež inak fajn. A dnes hrôza, už doma som počúvala, že tam nechce a tam rev, že nakoniec som musela dať dcéru do rúk učiteľke a odísť. Tiež sa snažím byť pred ňou kľudná a všetko vysvetliť... A tiež bola jediná, kto plakal. Fakt jediná. Všetky deti úplne v pohode, hrali sa, počúvala som ako učiteľke hovorili, že sa tešili a my ako hromadka nešťastia. Neboj, nie ste v tomto sami 🥺
Ahoooj. Tak u nas revalo 12 z 20 deti a niektore to vyslovene prerevali. Inak ty musis byt rozhodnuta a aj neemocionalna, ak chces aby chodil. Rano vychystat, pusu este v satni, postrcit a ist prec. Cadom sa to zlepsi a dieta pochopi, ze musi
U nás pomáhalo, keď dieťa vodil muž. A taktiež, situáciu príliš nerozberat. Aj v čase nástupu som sa vyhýbala rodine...vkuse otázky typu: ako bolo, s kým sa hrala atď. Stačí sa opýtať jednou vetou sa opýtať cestou domov, vyjednávacky rázne ukončiť: áno, budeš chodiť až do piatku. Nedať upadnúť do sebaľútosti dieťa (a hlavne seba 🙈😀)
@lajlla kľud, zvládnete to. Aj vy aj deti. A nie je pravda že nikto viac neplakal. Napr. môj syn nastúpil úplne super, ledva sa rozlúčil, a po mesiaci! začali ranné plače, ktoré trvali skoro do konca školského roka. Pritom sa mu nič zlé v škôlke nestalo.
Treba len vydržať, doma príliš skôlku neriešiť, brať ju ako samozrejmosť, byť kľudná a vyrovnaná. Deti veľmi dobre vycítia, že mamina nie je OK a vystrájajú ešte viac. Držím prsty nech to zvládnete.
Neviem, neskusila si sa tam v škôlke ho spýtať prečo ťa chce zabiť a prečo tak veľmi tam nechce ísť? Ono prežíva veľký stres a frustráciu, keď ma takúto reakciu a to, že ho nevypočuješ ani ty a ani učiteľka a ešte aj zamkne dvere musí byť pre neho ešte horšie. Keby si so k nemu čupla, objala ho a dala mu najavo, že si tu pre neho, ale musí tam ísť, lebo… (doplň reálny dôvod prečo musí ísť do škôlky). Veľa síl, trpezlivosti, držím palce 🤞🏻
Ďakujem dievčatá za pekné komenty.. učiteľke som ho len podala a išla, lebo by som revala s nim v náručí učiteľky asi...😅.pred ním vôbec neplačem, snažím sa byť neutrálna, ale takehoto ho nepoznám, myslela som že to zvladne lepšie, má rád nové hračky... uvidím popoludni, čo povie pani učiteľka, ale puka mi srdce 💔 chcem aby tam chodil rád, ja som tam chcela chodiť aj cez vikendy.. 🥴
@kate_cs samozrejme toto robím... Objímam, vysvetľujem.. ale on je samostatná jednotka, hanbí sa detí a mimo domu nemá žiadnych detských kamošov, iba bračekov, ktorí sú ešte rok a pol starí..
Tak je to brutal rozdiel byt tri roky 24/7 s mamou a potom ta strcia na cely den do cudzieho prostredia k cudzim zenam a cudzim detom... ako budme realisti, sok s toho ma to dieta riadne - niektore sa adaptuju dobre a druhe nie... aj to, co to nedava navonok vidno revom, aj to ma velky chaos v hlave...Musis skutocne ist na to pozitivne - cestou zo skolky sa pytat tie spravne otazky - co ste dnes robili? Nasiel si si kamarata? Ktora hracka sa ti najviac pacila? Chutil ti obed? Co ste papali? Co budete papat zajtra? Pod pozrieme spolu jedalny listok na nastenke... Co ste robili vonku? Bol si na preliezkach? To bude super zajtra sa tiez pohras v piesku... musis mu ukazat tie pekne aspekty v skolke a to dialogom a otazkami... ono dieta same zacne spekulovat, co je na tej skolke fajn a to postupne otupi ten pocit, ze najhorsie je to pustit rano maminu suknu...
Staršia dcéra prvý týždeň uplne vpohode, a potom to začalo.. rev, od kedy sa zobudila až kým som ju neodovzdala učiteľke. Poobede nechcela ísť zo škôlky domov.. a ráno zase rev.. trvalo to nejakých par týždňov a potom už vpohode. Mladšia nastupila včera, včera to bolo bez problemov, a dnes pred dverami sa cukla a že ona chce byť so mnou, plač.. nuž, uvidíme poobede 🤷 zvyknú si, je to úplne úplne normálne.. Väčšina detí čo poznám malo prvé týždne takéto stavy, potom to prešlo..
Moje dieťa prericalo mesiac. Až sme to nezvládli a ostal 3 mesiace doma. Potom nastúpil z úsmevom a pani učiteľka povedala že prišiel obrovskou zmenou za tie tri mesiace.
u nas pomohli dve veci - nechala som ho este par mesiacov doma (mohla som si to dovolit, pracujem z domu) a potom ho zacal nosit muz. tento rok mi sam povedal, ze bude chodit len s tatom a ja mam dovolene len ponho prist.
neboj sa, bude to casom dobre 🙂 dcera sla do jasli ked mala 2r a 8m, cize uz celkom velka. najprv plakala kazde rano cca 2 mesiace. nie sceny, ale proste som odovzdala placuce dieta, zavreli dvere a dovi ☹ (bola korona, takze rano sa do satni nechodilo) potom bolo cca 2 mesiace dobre, a potom zase zacala kazde rano, ale len ked pre nu prisli konkretne 2 osoby z 5(totizto tie dve po detoch kricali ☹ ) blbe bolo, ze to boli riaditelky a vacsinu dni otvarala jedna z nich. cize nasa preplakala rano skoro cele jasle. ale potom v skolke uz neplakala vobec.
a pamatam si dodnes moj prvy skolkarsky den 😀 s bratom sme nastupovali naraz a pamatam si ako sme doslava viseli zaveseni na mame, ucitelky nas odtrhali od nej, my sme jej este kabelku tahali. ta sa ledva vytrhla a musela utiect.
@chillibubble úprimne som sa zasmiala na tej kabelke 😂❤️ ďakujem za pekné slová.. 🙏
Neboj dá to za chvíľu ho ani zo škôlky nedostaneš a neskôr keď budú musieť ísť do školy sa budú chcieť vrátiť do skolky
Zajtra bude este horsie a buduci pondelok po vikende zase.ale vydrz nepovol.stale opakuj ze prides prines kinderko zober na zmrzlinu.ono sa to postupne zlepsi..
joj, ved je to druhy den, skratka chce byt doma s mamou.... pockaj v pondelok po vikende kolko ich bude plakat, pockaj po prazdninach a uvidis....
U nás dnes toto iste 🙈 strašný cirkus a rev už doma, plieskala sa mi o zem, tak som ju bosu zobrala do škôlky.. tam 5x horsi cirkus q tiež som ju podala riaditeľke a odišla som..len som počula z poza dverí pusti maaa ja chcem ísť domooov🙈🙈 úplne som bola roztrasena a je mi tiež na nic.. pritom včera pohode, poplakala ale keď som pre ňu prišla sa tešila ze aj zajtra ide určite.. a dnes nás čakal takýto strašný cirkus 🙈 jaaaj a tiež bola jediná co revala 🙈
@hipuska moji chalani sa do škôlky tešili, fakt neplakali, ledva mi dali ahoj. Ale svokra sa ich každé jedno stretnutie pýtala "a neplakal si?". Ja neviem či to robila schválne, ale myslela som že ju prerazím. To isté teraz v nedeľu, keď sa pýtala 4rocnejo syna či nebude v pondelok v škôlke plakať....
Moja trojročná dnes vystúpila z auta a tete čo išla vravela s nadšením že ide už do škôlky, potom sa rozbehla od branicky ku vchodovym dverám a mamičky kukali ako je možné že sa tak trojročné dieta teší do škôlky....ja neviem, je to ona a ja neriesim, som rada že to takto ide.Ráno vstane, oblečie sa sama, plná elánu ....oproti nej, 5,5rocna sa ledva z postele vyvlecie, umrncana, upistana musím jej pomôcť s oblecenim lebo je ako lekvár....takže človek by čakal že staršia bude ready keďže už ide 3 rok do škôlky a mladšia bude robiť problém....je to naopak...
Na IG,FB,,MK a iné ani nepozeraj @autorka veď vieš že je to len krásny a ideálny svet, ktorá matka sama seba opise aké ma nervy, ako jej dieťa ziapalo, ako to nedala a aká je sklamaná že dieťa je proste také + fotecka vytocenej mamy a urevaneho skolkara.....žiadna...tak nekukaj a nestavaj vzdušné hrady. 😉
@elisebah91 ale ono nejde o to že vidím šťastné detičky na internete ale že všetky naše deti od priateľov známych ktorí nastupovali tiež tak sa strašne tešia a neviem čo... A pritom som sa priprave venovala fakt celé leto.. ale tak na vlastnej koži je to iné ako opisovať škôlku.. 🥴
@heln len ja nechcem aby ostatné deti plakali ale aby náš neplakal... A ak toto bude trvať dlhšie tak sa zosypem 😂 fakt nechcem byť "krkavčia matka" ale tak nie je na výber, a hoci som doma tak jasné že ho nenechám doma len preto ze reve.. musí si čo najrýchlejšie zvyknúť lebo toto je aj na mňa vela🥺🥺🥺🥺
Každé dieťa je iné. Nie každé 3 ročne je zrelé na škôlku. Ak nemusíš nastúpiť do prace tak ho nechaj ešte doma. Niekedy pár mesiacov spraví zázraky. A niektoré deti nenávidia škôlku cely čas.
@lucia147852 uvidím, nechám si čas do konca októbra a potom budem riešiť ďalej.. som doma na materskej, ale on už bude mať v decembri 4 😬 kolektív už potrebuje
,,všetky deti v okolí čo sledujem na insta, tak škôlku miluju,,
Nehnevaj sa na mňa ale ty máš koľko rokov, 16? 😕😕 Aj všetky modelky a herečky a speváčky sú na sociálnych sieťach krásne, štíhle a majú úžasný život ale skutočnosť je úplne iná. A rovnako je to aj s fotkami zo škôlky. Myslíš, že volaktora matka si tam pridá ako sa jej decko počas cesty do škôlky plieskalo o zem alebo jej vykrikovalo, že ju zabije ako tebe?? Nie, nedá! Dá si tam len tej akože jej dokonalý svet. A potom ľudia ako ty, čo tomu veria, sú v depresii lebo ich deti také nie sú. Prosím ťa zobuď sa do reality a prestaň svoje dieťa porovnávať s tým, čo vidíš na internete. A keď bývaš pri škôlke tak sa pár rán v týždni nalep na okno a pozeraj, či naozaj neuvidis žiadne dieťa čo plače. Lebo mne stačí, že idem do škôlky s mojím malým a počas 5 minútovej cesty stretnem niekoľko detí čo narieka alebo aspoň vyjednáva, že dnes do škôlky nepôjde. Reakcia tvojho malého je bežná, možno mu bude adaptácia trvať dlhšie ale zvládne to.
@nikpa 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️ hovorím o ľuďoch v našom okoli, našich znamych ktorych deti nastupili do škôlky včera prvýkrát a s ktorými sme si pisali ako to zvládli.... Nie nemám 16 ...ani nie som zaostala a naozaj ste si mohli odpustiť komentár, keď sa mienite so mnou baviť ako s retardivanou.. ďakujem
inak dalsia vec, ze mozno bude ako vacsina skolkarov prvy rok aj tak viac doma ako v skolke kvoli chorobam... takze ja by som dieta len preto ze place doma nenechala. skor by som na to isla stylom na 2 hodiny, na doobedie atd. zvysovat cas.
Tak píš čo myslíš. Presne som okopirovala tvoju vetu o instagrame, takže to, že si hovorila o tvojich známych je pekne ale napísala si niečo iné. Takže nemáš za čo
@nikpa pisala som DETI V OKOLI ... tak čítaj s porozumením
Dobre 😄 😀
Daj tomu čas. Ty keď si ska do novej prace nemala si stres? Dieťa stres prežíva plačom. A na IG sa nespoliehaj, ziadna tam nedá svoje rumazgajuce dieťa.