+ mile ucitelky
+dobre jedlo
+ individualny pristup - venuju sa im, syncek je v kreativnej stranke zmeneny, rad kresli, lepi,
+neplace rano
+tesi sa na kazdy den
+nebol este ani raz chory
- 3 deti (+ 1 chodi s mamou ma nejaku diagnozu)
- syn ma tam kamosa suseda, ktory je velmi zly - bije sa, krici, nedava pozor, a provokuju sa s mojim
- moj si osvojil komplet spravanie toho suseda kamosa v skolke
-robia zle
- vychovavatelka starsia, ktora uz je pri/po spanku s nimi nedava, ked idem pre svojho stale sa stazuje, ako zle sa spravali
-susedka biju za vsetko po zadku, takze odtial ma, ze bitka je ok, bije stale mojho, ten moj jeho a tu bitku si osvojil a stalo sa, ze buchol aj ine dieta. My ho doma nebijeme.
-mojmu vysvetlujem dookola, ale nic nic a nic, kazdy bozi den nanho pocuvam iba to zle
- zle mi to padne, lebo od narodenia sa mu naplno venujem, doma a vsade inde je jeden zlaty chlapcek aj bez mojej pritomnosti
- horsie sa sprava uz ked sme vonku s tym kamosom
Do skolky sme planovali ist bez akychkolvek kamosov, aby som ich oddelila, ale zrazu ho zapisali k mojmu, comu som sa ale netesila, ale verila, ze sa to napravi a ze sa ro moze napravit, kedze je medzi ucitelkami. Avsak ta mlada ucitelka, ktora je top vo svojom odbore je iba do 11;30 a potom prichadza starsia vychovavatelka, ktoru nepocuvaju.
Dookola meliem, vysvetlujem, aj kricim uz, ale zatial bez vysledkov.
A malo deti je preto, lebo je to sukromna a vela deti zobrali do statnej....
Na inu sukromnu skolku zial nemame stastie bohuzial, vsade je plnka. Prave tuto postihol nizky pocet deti.......
Dat este mesiac/dva sancu, ci to bude lepsie? Alebo rovno ho dat prec? Tym ze mi odideme, mozno aj skolku zatvoria, lebo prezivaju........
Moc to prezivas. Vsade budu taketo "problemy", vdade sa najde nejaky chlapec, ktory je ako vas sused a mozno aj viac ich bude.
Moc ho chranis, myslim tym az prilis.
@joannita ale pocuvat kazdy bozi den, ako zle sa sprava ten moj tiez nie je vyhra... Necitim, ze by som ho prilis chranila, uz som im aj povedala, aby nanho kricali, ak treba. Ved ony su s nim. Ony musia vediet ich rozdelit a naucit, ze sa to v skolke nesmie.... My sa doma nebijeme....
No najskôr mi napadlo, že Ty sa musíš asi veľmi nudiť, keď toto riešiš, že to veľmi prežívaš, to fungovanie v škôlke. Čítam to 3x a nejako nerozumiem. Problém je teda ten, že sa deti v škôlke navzájom bijú a nikto to nerieši a malého suseda bije aj učiteľka? Vieš všetky detaily, kedy ktorá učiteľka odchádza, vychovávateľku neposlúchajú, škôlka váš odchod zrejme neprežije.Ty ,,melieš, vysvetľuješ, kričíš...na pedagógov či na syna? Veď normálne s nimi komunikuj, príp. s riaditeľkou. Ale zase, keď je Tvoj syn v škôlke neposlušný, čo s ním majú robiť? Musíš mu dohovoriť doma, aby sa správal slušne a keď mu kamoš robí zle, nech to oznámi učke a nemlátia sa. Chceš odísť, no všade je plnka. Syn je tam spokojný, venujú sa mu. Ja by som ho tam nechala a nech si poradia učiteľky, mne sa zdá, že to veľmi pitváš to fungovanie tam...
Ani ja veľmi nerozumiem. V škôlke sú iba 3 deti? chceš ho vziať preto, že ho fascinuje správanie 'zlého' suseda, po ktorom opakuje a bije sa s ním. Myslíš, že v inej škôlke, kde bude minimálne 20 detí, sa taký výmyselník nenájde? že inde ten tvoj nebude robiť nezbedy? ver mi, že to nebude inak 😉 hovorím ti to z dlhoročnej praxe. V každej triede sa nájdu 'neposlušné' a akčné deti, ktoré treba neustále korigovať a upozorňovať. A kde ho chceš preložiť, keď je všade plnka? inak zaujal ma aj čas odchodu prvej učiteľky - ona robí na polovičný úväzok? alebo prečo končí pred obedom?
Autorka my sme mali to iste. Nikdy som ho tak nepoznala doma, ale v skolke mal "kamosa" s ktorym si zle robili a ten moj sa vraj zmenil na nepoznanie. Tiez som vzdy cakala s cim ma zasa privitaju učky, ale neriesila som to nejak, mylsim v sebe. Malemu som samozrejme dohovarala, ale viac som urobit nemohla...
@joannita no kazdy máme ine prežívanie. Ked doteraz bola autorka zvyknuta na ine fungovanie a správanie syna. Hlavne ked si osvojuje zle správanie ineho dieťaťa.
Mozno keby tam mate dalsie dieťa vy a to by bolo bite od 2 zlých chlapcov tak by ste sa na to divali inak. A zrazu mama ktorá mala doteraz bezproblemove dieťa je zrazu matkou na ktoru ukazuju prstom ze sa jej dieťa nevie spravat.
@danyelia kamosa biju doma rodicia a podla mna, preto bije aj on mojho syna a dievcatka v skolke.
@nikaeli myslela som aj na to, ze keby siel do novej, tak by sa stiahol, lebo predsalen by tam nikoho nepoznal. Uz kalkulujem so vsetkym... Inak ta mlada robi iba stale do obeda, neviem oreco a potom pride ta starsia, ktora mam pocit, nevie si s nimi dat rady.
@joannita a ako sa to vyriesilo?
@ella1234 no ved prave toto, ze doteraz som pocuvala same chvaly na syna, ci uz od kamosiek, od mojich rodicov, lebo sa nevidame casto, proste, ja som vychovavala ineho dietatka, ako takeho v skolke. Uplne na nespoznanie, co mi hovoria.... Ze aj minule tahal moj syn toho suseda za vlasy, lebo mu zobral hracku. Alebo ked mu zhodil niekto vezu z kociek, tak buchol po hlave dievcatko kockou....... Ja nechapem, kde som ja urobila chybu, ze sa takto sprava... :( :( :( a naozaj je to zle pocuvat, lebo doteraz ak bola bitka aj na ihrisku, alebo capnutie, stale ho vychytal prave ten moj, nevedel sa ubranit.... A teraz toto...... :(
1 učiteľka nevie zvládnuť 3 deti? tak neviem či by som za toto platila. veď ak dochádza ku konfliktom musí to vedieť vyriešiť, deťom vysvetliť a usmerniť ich.
Naša chodila najskôr do súkromnej škôlky, tam sme na ňu iné nepočúvali len či je taká dobrá aj doma.....keď sa uvoľnilo miesto v štátnej prešla tam a od vtedy sme iné nepočúvali len že niekoho pohrýzla, poštípala či sa pocikala.....v tej štátnej bola najmladšia a ventilovala si emócie...samozrjeme to prešlo, ale prvý polrok bolo stále zle, denne niečo vyparatila napriek vysvetlovaniu
Možno by sa stiahol na pár dní, kým by sa okukal. Predpokladám, že mu to príde zábavné, prečo inak by to robil? ak by bolo v novej triede ďalšie nezbedné dieťa (čo určite bude), môže sa scenár zopakovať 🤷🏻♀️ zistil, že keď niekoho udrie, získa, čo potrebuje. Skús mu vysvetliť, zdôrazniť, že takto sa s ním deti nebudú chcieť hrať, budú od neho utekať. A tiež, že ani on by nechcel, aby ho deti udierali kockou po hlave, či ťahali za vlasy. Ono sú to také bežné škôlkarske šarvátky. Mňa skôr prekvapuje, že sú tam 3 či 4 deti, z toho 1 s mamkou a pani vychovávateľka si s nimi nevie poradiť? skúsila by som sa opýtať na situáciu tej mamičky, ktorá tam je s dieťatkom - pri akej situácii vznikajú konflikty a ako na ne reaguje pani učiteľka a pani vychovávateľka. Pri 20 deťoch sa nie vždy dá všetko ustriehnuť, ale pri 3? ja mám triedu pre deti s autizmom so 6 deťmi a viem komu čo vadí, kto ako reaguje. Mám tam dieťa, ktoré kope, štípe, hryzie a vždy ho po očku sledujem, dávam trošku ďalej od detí, snažím sa predchádzať tomu, aby niekomu ublížil..
@jvasenka ona stale dookola, ze ich rozdeluje, ked jedia, pracuju, robia aktivity, tak sedia zvlast, lebo inak by nedavali pozor. Akonahle je volna hra, koniec. Ten sused lezie do skrine, vyhadzuje veci, odlepuje nalepky, berie nabijacku z konektrou proste vyslovene zle veci a ten moj vsetko po nom, velakrat ta starsia vychovavatelka stopne mojho, a ona tiez hovori, ze brutal ide po kamosovi, vsetko opakuje po nom, a prero ho snazi sa ich rozdelovat.... A tym to zhaslo.
Mozno tak 3x som pocula dobre na svojho, ze posluchal, krasne sa spolu hrali...
Pytala som sa aj na tresty, tak daju ich za maly stol a tam maju sediet, kym im nedovoli sa postavit. A minule ich strasila tak, ze im povedala, ze neprideme pre nich. Zacali plakat a prestali so zlym spravanim. Povedala, ze to nerada, ale uz nevedela co.
@mogaa ach, vazne, a kedy nastal ten zlom?
V tom prípade by som im nedala veľký priestor na voľnú hru a eliminovala tak možnosť robiť vylomeniny. Riadila by som každú činnosť, ak to inak nejde 🤷🏻♀️ strašiť dieťa, že preňho mama nepríde? jeminenky.. a čo? vezme si ho pani domov? 😛
Ale no,tak tvoj taha ine dieta za vlasy ale on je dobry chlapcek,hotový anjelik.Asi tazko tomu uveriť.Proste je v kolektive a je taky ze si neda,rad vrati a taky bude aj v inej skolke.Zasa zvaľovať bitkarstvo tvojho sny na suseda,no povedzme si ze su rovnakí obaja.
Ja by sim ho tam nechala a skusala ine skolky,a ak mas bravat ho poobede,ked odide ucitelka tak ho vezmi skor zo skolky aby sa potom zbytocne nemlatili,ti dvaja.
tak tie tresty ani nespomínaj to mi príde dosť cez čiaru. takže problémový tak? prečo to neriešia s jeho rodičmi?
@nikaeli presne toto, ze su tam iba 3.... A nechce sa mi verit, ze to este stale nevedia predvidat. Sice uz mi povedala aj to, ze ked sa k sebe moj a kamos priblizuju, tak ide medzi nimi, a ze je to u nich tazko predvidatelne........ Co moze byt pravda, lebo ked prisiel k nam ten chlapcek, aj moj akoby vymeneny..... Pistia, utekaju, a ja som napriklad kricala na nich, dobre nemala som, ale ukludnili sa, a pekne sme kreslili, hrali sa, citali si... Nedovolila som, aby sa pobili, alebo capli na seba..... Od toho sa bojim presne, ze aj v inej skolke sa urcite najde, lenze ak bude takto kazdy den moj so susedom, zas sa obavam od toho, ze aj on bude takyto zly uz nielen v skolke.... Ale aj doma. Co ale zatial je pravy opak... 🙏🏻 Vidim velke pokroky na nom, lebo doteraz ma vsade potreboval, teraz vsetko chce sam, aj teraz mi normalne kresli, maluje, lepi uz 35 minut v kuse v tichosti....
Len tie bitky a zle spravanie sa....
@nikaeli to sa opytam nabuduce :D ako to myslela. Podla mna uz v zufalstve nevedela co povedat. 🤦🏻♀️ Inak ona s nimi podla mna nerobi ziadne aktivity, max si citaju. Realne s nimi pracuju do obeda. Potom volna hra
@dobryden presne toto, ze doteraz bili jeho napriklad vonku na ihrisku (aj ten sused), nevedal sa ochranit, nechal to stale tak, niekedy si aj poplakal, a teraz je v takej faze moj, ze dokaze takto zle sa spravat aj k inym dietatkom. :(
@jvasenka dnes mi povedala, ze sa boji povedat jeho rosicom, lebo ho biju. Raz suseska capla po zadku pred ucitelkou za to, ze zbil dievcatko. 😏
A este mi odporucila ta mlada, aby sme mali doma menej rusivych elementov (tv, mobil), menej svietiacich hraciek... Pritom u nas je ticho (teda pocuva iba nas), telka nikdy nejde v pozadi, odkedy nastupil do skolky ani raz sme nezapli tv, na mobile nikdy nemal zatial ani 1 rozpravku, svietiace hracky ma iba 2-3 auticka, inak sa vela hrajeme spolu rozne hry na jemnu motoriku, lepime, tvorime, hrajeme sa emocie magneticke tvare, ale aj sam si krasne zahraje funkcnu hru, citame si aj 10-15 rozpravok denne, toto vsetko som jej aj povedala.... A ano ten sused ma aj mobil, pozera na nich rozpravky, tv ide v pozadi a po novom sa uz hraje aj na pocitaci, kde myskou ma strielat. Takze to lepsie nebude urcite.....
Nechcem ale tym povedat, ze moj je anjel a dokonaly, to nie.... Ale naozaj sa mu venujeme, a ako pisem vyssie, nemali sme s nim absolutne ziadny problem. Nukdy nebol agresivny, alebo nikdy mi nereval v obchode pre hracku, stale sme si pekne vserko vysvetlili....
A teraz toto....
A nedavam ani sladkosti....
A su tam 2 chalani + 1 dievcatko + ten chlapcek s mamou
Ale tak lepsie ako sa nechat mlátiť,nie?Podla mna to nie ie dobre ze si tam 3,z toho dva sa biju.Bud poňho budes chodit po tej 12tej alebo maozaj zmeň skolku.Predsa vatsi vyber kamaratov.
Mne hlava neberie, ako si dovolí škôlka fungovať len 3 deťmi. Veď to im nepokryje ani plat pre tie 2 učiteľky.
@dobryden no, mohol by reagovat aj inak a nie bitkou, napriklad povedat ucitelke, to som mu aj hovorila... Ale nic.
@abbey1 ano, hovorila, ze prezivaju... Zatial ju nezatvoria, cakaju na dalsie deti....
A este pridam, ze mlada nam povedala, ze zvlast su anjelikovia, kedze sa stalo, ze bud sme isli pre mojho skor a opacne a museli byt sami. Ale ako nahle sa k sebe dostanu, tak su ako bomby.