Máme vydržať, alebo bude lepšie odložiť chodenie do škôlky?

7. okt 2024

Ženy poraďte mi či vydržať alebo naozaj odložiť škôlku. 3rocny syn nastúpil teraz v septembri od začiatku v škôlke každý deň plače. Učiteľky ho pomedzi aj zahovoria ale on stále tam plače. Začína mávať extrémne záchvaty plaču ráno a dnes prvý krát poobede že on nejde domov zo škôlky vyzliekal sa mi vyzuval. Doslova som ho brala nasilu a tahala stade . Doma trvalo hodinu a pol kým sa ukludnil (stále vrieskal aj doma že on nejde domov) a už bol zase normálny ako vždy. Vzdy ked som po neho prišla utekal s plačom zamnou a rychlo domov nechápem co sa dnes stalo a nemám síl na tieto výstupy to bol fakt extrém. Ked sa ho opýtam na škôlku stale hovori ze on tam oba plače a maminka, maminka.. ked su von kus sa zapoji a potom opäť plače... mam pocit ze nieje prípraveny tam chodiť. Nechcem mu spôsobiť traumy do života. Mám mu dať odklad alebo ešte chvíľu počkať?

ankare
7. okt 2024

Áno, daj mu odklad. Nič mu neujde. Pôjde aspoň zrelsi do škôlky. Držím palce!

domka222
7. okt 2024

A to ti povedali učiteľky, že stále plače, alebo len syn? Aj mne moja stále vraví, že celý deň nič nerobili 😁 Však ak si doma,tak si ho nechaj a dáš ho za rok,ak to tak cítiš

autor
7. okt 2024

@domka222 vravi mi to syn aj tak vyzerá ked po neho prídem že taky spuchnuty nebol nikdy za život ako chodí zo škôlky a hlavne tá zmena správania ktorú má je nenormálna. Učiteľky som sa na odklad pytala a ta mi práveže povedala že v žiadnom prípade o tom nerozmýšľať že on sa zapája do aktivít. Ale podľa toho ako vystraja je to čím ďalej horšie. Tak som na vážkach že čo robiť. Môže ostať doma s tým problém nieje ale nechcem zas ani narušiť ak sa adaptuje pomalšie... celé zle

lienka.7
7. okt 2024

A čo keby ho vodil niekto iný ako ty?

beata_k
7. okt 2024

Ak mas moznost, tak ho nechaj. Tak malemu dietatu nic, ale nic z MS neujde.

domka222
7. okt 2024

Však treba sa porozprávať s učiteľkou, či vážne plače celý deň. Čo pochybujem. Určite to nie je také zlé, keď sa vie aj zapojiť. Možno aj ty to prežívaš moc a on to cíti. Videla som chlapca,ktorý plakal 3 mesiace. Potom ako keby uťalo a pohoda

autor
7. okt 2024

Tak sme sa dohodli s MM že mu vyskúšame dať odklad do januára zatiaľ a potom uvidíme. Ďakujem za názory

autor
7. okt 2024

@lienka.7 MM mi povedal narovinu že ak mu bude plakať tak ako mne tak ho tam nenechá takže nemá ho kto iný vodiť

mamasrnka1984
7. okt 2024

urcite by som ho nechala doma.. ja som ucila v skolke a ano su deti, ktore dokazu plakat ozaj vela... moje dieta nastupilo az teraz ako predskolak :D takze asi tak..