aký úbor na telesnú idete kde a aký kupovať? aj ostatné veci do školy, na koľko to vidíte peňazí? Minulý rok sa myslím dostávalo 500 eur zo štátu, neviete či aj teraz?
nakup podla poziadavky danej skoly napr. temperkami v 1r nemusia robit
@alofinka zo štátu sa dostane 100€ v oktobri. Úbor? Normálne zabalíme tepláky, tričko, čisté ponožky a tenisky. Nič speci vymýšľať nejdem. A výbava ta vyjde podľa toho, či budeš kupovať kvalitnejšie veci alebo menej. U nás bude jedna z najväčších položiek taška, keďže chcem aby bola ľahla a kvalitná pôjdem do značky topgal, alebo bagmaster
Celu telesnú kúpiš za pár supov aj v Decathlone, alebo v Tescu.
Tenisky s bielou podrážkou
Ostatne pomocky presne povie ucitelka aké chce
Nepamätám si že by sa rozdávalo 500 eur, to si s niečim mýliš
@alofinka žiadnych 500€, aspoň o tom teda neviem 🤣 dostávalo sa 100€ na prváka, ale neviem či to už nezrušili.. teraz mám 5taka, 3tiacku a budúceho prváka..
Nič by som nekupovala dopredu okrem tašky.. všetko ostatné ti dajú zoznam na začiatku školského roka a nákup podľa toho.. úbor som dávala normálne veci čo mali doma, nič špeciálne.. tepláky, tenisky, tričko..
A ešte niečo, dokonca ani podľa zoznamu už nenakupujem tak ako tam je uvedené.. totiž vždy tam uvedú také počty zošitov že ich dieťa ani nespotrebovalo do konca roka a v 2hom ročníku už treba iné.. to sa možno oplatilo kedysi keď nebolo toľko tovaru, ale teraz celý rok môžeš kedykoľvek čokoľvek dokúpiť..
@alofinka len 100e sme dostavali a uz viac sa nebude vyplacat.
Zbytocne to prehanate...je uplne jedno, ake bude mat tricko ci teplaky na Tv, ci znackove halovky alebo tramky z cinaku.
A pomocky na Vv, zosity a pod.dava zoznam skola. Najdrahsia je taska, bez nej do 100e sa da v pohode vojst.
to som si pomýlila asi 100 eur, my už tašku máme aj veci k tomu to dostala na vianoce 8-dielnu sadu, a ten úbor teda dám tepláky, tričko mikinu, tenisky s bielou podrážkou asi aj mám doma, na zošity a vykresy a farebný papier sme dávali 10 eur na zápise
@euka210 ten prispevok pre prvaka sa od 1.1.2023 obnovil a teraz je to 110 €
@lenocka2222 a kedy sa to vypláca?
@alofinka v oktobri, spolu s rodinnymi pridavkami
@belllinka stále sa to volá úbor nebuď ustipacna🙂
@alofinka všetko záleží od teba.Moze byť peračník za 30 eur aj za 10.staci, že kúpiš pekne obaly či zošity s obrázkami a bude to drahšie.Kupovala som priebežne nie naraz.Vzdy majú požiadavky štetce, farby, suchý pastel, voskovky.
a potom, keď to vyložila skoro nič nepoužili.Casto som to odložila hlavne vodové farby a používala ďalší rok.Na telocvik topánky s bielou podrážkou h nás chceli halovky, a tepláky a tričko máš určite doma.
@belllinka
úbor - teraz sa to hovorí teplákofka 😝
- triko a to netreba ani v bielej farbe , tepláky, tramky, / botasky s bielou podrážkou / ponožky a mikina, dezodorant, hrebeň a gumičky 2 x náhradné.
Belinda nebuď uštipačná, nie sme pionierky , či iskričky - sme žienky.
@alofinka všetko záleží kde kupujete, ak deťom rýchlo rástla noha sme nestačili kupovať v športovom obchode, teraz jordany to istia / ale to je pálka /
Ozaj veľa sa dáva do tetrov a kopačiek.
Nezabudnúť na peračník a v ňom fajnová výbava - ja som za kvalitnejšie / drahšie / lacné nestoja za nič - jednorázovky. Tiež hygiena - vrecúško. Kufrík a výkresy, skicáre - A4,3 a farbné papiere - to budú akcie v tescu pred školou.
Pozrite ci nemate zoznam pre prvaka na stranke skoly a podla toho kupovat.Aj ked je pravda,ze je pomaly maj a moja prvacka neminula ani polovicu zositov co boli v zozname.Za to farbiciek minula hadam aj 5-6balikov.Telesnu ma z H&M sportove leginy a tricko, tenisky z Decathlonu.Ale na tenisky je podla mna skoro,noha este do septembra moze vyrast.
Klasika - z pepca - na tie 2 hodiny tyzdenne bohato staci 😁
Dostávalo sa 100€, možno niečo ešte dostanete od mesta... U nás je to poukážka na 50€ do papierníctva.
Ohľadom toho uboru, tepláky/legíny doma máš, botasky s bielou kúpiš. Triedny našej malej napr trval na obyčajnom bielom tričku.
ubor na telesnu uz tri roky u nas znamena tricko a teplaky ktore su prave oprate v skrini a ktore chytime do ruky a hodime do vrecuska... ak by trvali na bielom tricku tak v kiku maju za par drobnych.
tenisky nemusia byt speci, aj klasicke co kupite hoc v daichmane za par eur. cvicia v tom 2x tyzdenne ak vobec po nejakych 40 minut...
vobec netreba speci ubor nakupovat.
Nas to este len caka, no suhlasim s ostatnými, tricko a teplaky ma bezne, vezmem tie, co budu oprate. Tenisky kupim v decathlone za par eur, na TV to bude stacit
@lenocka2222 to fakt? Tak to cisty chaos 🤦♀️ ...raz rusia, potom obnovia...Kocurkovo 🤦♀️
Žiaden špeciálny ubor. Tricko dostali zo skoly, teplaky alebo leginy zo skrine, jedine co som kupovala boli tenisky, ale aj to v deichmane za par eur. Ostatné pomocky okrem tašky boli tiez otazkou par eur, ked tu citam ze 100 eur dokopy, tak aj to sa mi zda ze vela, ale nepamatam presne.. nejak extra nakladne to nebolo..
Tenisky kupime v decathlone, cena okolo 15€, tričko a tepláky/kratasy podľa toho čo bude v skrini, určite nebudem kupovať teplakovu súpravu, syn snáď v živote nemal na telesnej mikinu a nechcel ani tepláky, bývalo mu teplo. Co sa týka zošitov a pomôcok, objednali sme si sadu, čo ponúka škola, zvyšok dokúpime podľa potreby. Určite nebudem kupovať zbytočne dopredu, veľa vecí ostávalo. Napr.plastelinu syn použil 1x asi vo 4.rocniku, pritom ju mal každý rok na zozname. Nebudem kupovať ani špeciálne krabicky na desiatu, mame úplne obyčajne jednofarebné z kauflandu a pepca, osvedčili sa pri staršom, bude ich nosiť aj mladší (to bol tip od kamošky čo má staršie deti). No a prezývky sme riešili pri staršom tak, že od septembra nenosil sandále čo mal v lete, dala som mu ich ako prezuvky, tých pár dní v septembri vydržal aj v tenkých botaskach a nemusela som kupovať zbytočne prezývky, aj tak by mu sandále boli na ďalší rok malé
@euka210 no ja mam pocit, ze v naš štat je cele kocurkovo 😀