Máme adresovať petíciu mestu alebo riaditeľke?

adri79
21. máj 2012

Ahojte,

prosim pomôžte, ide o dobro našich detí.
Minulý týždeň na besiedke pre mamičky, nám učiteľky oznámili, že naše deti - pred školáci musia ísť preč-opustiť budovu škôlky.
- od septembra sa musia presťahovať do provizórnych priestorov školskej družiny. ( čo je cca o ulicu ďalej). S tým, že nemajú žiadne pomôcky, ani nábytok, hračky. Učiteľky nás takmer so slzami v očiach prosili, či im pomôžeme prenášať lehátka a či im prefotíme materiály(a poviem Vám, že je toho poriadna kopa), z ktorých budú naše deti učiť. Dostali od riaditeľky katalóg, aby niečo pre deti vybrali, aby tam neboli deti celkom na prázdno. (Pritom škôlka dostala počítače, interaktívnu tabuľu a iné pomôcky ktoré majú slúžiť na prípravu práve pred školákov, ALE toto všetko zostáva v budove škôlky) .
A to nevravím, že sa ešte stále nevie, ako bude fungovať pre deti stravovanie. Nie je tam vybudované detské ihrisko(z oboch strán je cesta, takže je tam aj strach , aby deti neutiekli učiteľkám a nevbehli pod auto :-/ ).

S tým, že nám oznámili, že mesto má v pláne prerobiť starý hospodársky pavilón našej ZŠ, ktorý sa ešte len bude prerábať a deti by sa mohli sťahovať niekedy možno v januári. Zisťovala som fakty, ohľadom tej prerábky (ešte sa len ide robiť súťaž na dodávateľa, kde by sa mohla stavba začať snáď niekedy v júly tohto roka s ukončením asi v decembri ak to naša vychýrená TN hygiena odobrí 😖 , čo sa môže naťahovať dlho. 😒 Pritom mesto malo krásne priestory(v minulosti škôlky), ktoré nechali v dezolátnom stave "podnikatelia-najmä tí čínsky a "iní" podnikatelia, vďaka ktorým sú priestory pre deti už absolútne nevhodné, lebo sú v zúfalom a dezolátnom stave a potrebovali by oveľa väčšie investície, ako prerábka jedného pavilónu školy ).
Odôvodnenie? Že sa idú otvárať 2 nové triedy v našej MŠ.

Pritom kompetentní veľmi dobre vedeli, že je v našom meste nadpočet detí. Ale naša pani riaditeľka aj s celým mestským zastupiteľstvom, to začali riešiť až v tzv. hodine 12tej. 😠 Už keď som ja pred 3 rokmi chcela dať dieťa do MŠ (keď som si našla zamestnanie) bol obrovský problém, aby mi dieťa vôbec do MŠ vzali.

Ďalšia vec, z ktorej sme zostali v nemom úžase bola, keď nám oznámili, že deti nezostanú spolu, ale ich rozdelia a spoja s ďalšou polovicou detí z dolnej skupiny. Pretože v triedach sú pomiešané mladšie(4r.) deti so staršími(5r).
Polovica(stále sa nevie kto bude v ktorej skupine - nechávajú nás v Neistote) detí sa presúva do provizórnych - stiesnených priestorov školskej družiny a tí ďalší zostanú s nejakými celkom novo prijatými učiteľkami(4 nové učiteľky). A terajšie učiteľky zostanú s tými v družine. Takže nielen že to bude trauma zo sťahovania sa (do kvázi dočasne náhradných priestorov), ďalšia trauma odlúčenie od svojich kamarátov a pani učiteliek.
Nepáči sa nám, že práve naše deti, keď majú posledný rok pred prípravy na školu, idú do stiesnených podmienok takpovediac celkom na prázdno a ešte bez svojich kamarátov(konečne sa oťukali v kolektive aj s učiteľkami...prestali ranné plače a teraz toto? Načo platíme toľké peniaze nielen na škôlku, rodičovské združenie a prispievame 2 % na MŠ.

Poraďte, čo máme robiť? Bude stačiť Petícia? Ako ju napísať? Komu ju adresovať? Riaditeľke? Mestskému zastupiteľstvu(ktoré dobro našich detí vôbec nezaujíma)? Primátorovi(ktorý je bábkou v rukách zastupiteľstva)? Zástupkyni primátora, ktorá ma pod palcom školstvo(pozn. bývalá učiteľka ZŠ a zvolená zastupiteľstvom)? Alebo to skúsiť ponúknuť médiám, aby sa všetci kompetentní zobudili a začali riešiť aj dobro našich detí a nie len svoje pupky?

Čo by si na mojom mieste robil/ robila Ty?

Veľmi pekne ďakujem za odpovede.

inffinity
21. máj 2012

No co jsem si v poslední době všimla, hodně problémů se řeší tedka přes televizi. Tak proč ne? Toto co jsi napsala sem hod na papír a šup s tím na jojku nebo markízu a bude fičák. Držím pesti aby to dobře dopadlo! Je to děs co se v dnešní době děje...

luy
22. máj 2012

Ja by som to riešila petíciou,ďalej zájsť na školský úrad,a hlavne požiadať zastupiteľsvto o možnosť predniesť problém priamo na zastupiteľstve,ale tam musíš ísť vopred nech to daju do programu